barmen851
1 değerlendirme
20 Ekim 2009 tarihinde eklendi
erisken07 sözüm sana...
tek kelime saçmalık dediğin filim çoğu sahneninde kaldırılmasına rağmen Türk Evladının zor şartlarda bile vatan için savaşdığını gösteren bir filimdir! Senin gibi insanların bu olayları ne kadar küçümsediğini bildikleri içinde çekmiş olabilirler filmi! demem o ki askerlerimiz oraya oyun oynayıp aradada iki teröristin kafasına sıkmak için gitmiyolar sen rahat uyu diye gidiyolar!
ses kötü olabilir sahne gecışlerı kotü olabılır ama bıldıgım kadarıyla aman aman bır butceyle cekılmedı. flim ama orda bir emek harcanmış ve bu emek hakkıyla harcanmış o sartlarda o flim cekılmıs konusu geregıyle on numara flım verdıgım para sonuna kadar helal olsun hayatımda ilk defa salondaki 150 kişinin son 20 dk. hiç kıpırdamadan flımı seyrettıgını gordüm tebrıkler tavsıye ederım
ben bu pazar gıttım eşımle ızledık ıkımızde cok begendık cok duygu yuklu bır fılım olmuş ozellıkle sonları cok guzeldı fılmın ızlemenızı tavsıye ederım rekoruda hakedıyor
Filmdeki gerek efektler gerek ses çok gerçekciydi. Hollywood filmlerini aratmayacak aksiyon sahnesi var çok başarılı yapılmış, böyle bir filmin Türk yapımı olması gurur verici. Film dramatik başlıyor ve nasıl bittiğini anlamıyorsun çok sürükleyici. Kısacası izlenmesi gereken bir film, pişman olmazsınız.
Bu vatanın binlerce karakolunda binlerce destan variken bu ne ya kardeşim yapmayın ne olur.Böyle bir film yakışmışmı bize.Ben güneydoğuda o yıllarda askerlik yaptım 100 lerce karakol gördüm ama öyle bir karakol görmedim.Bir fragmanla insanları bu kadar beklettikten sonra bu nasıl bir filim.Neolur gelecek defa şanımızı şerefimizi anlatan bir film yapın!!!
özellikle sinemada izlenmesi gereken ettkiliyici bir yapım ..öteyandan hep ordaki askerlerin neler hissetilerini bildiğimi sanırdım .onları kalpten hisetiğimi düşünürdüm. ama birkaç kum çuvalının arkasında dağın tepesinde her an elin tetikte doğuda nöbet tutan bir askerin neler yaşadığını şimdi gördüm. sizde filme gidin ve sizde görün.aslında nerde ve ne için mücadecle edildiğini ve birilerine borçlu olduğumuzu hatırlayın ,uyanın ..biz uyursak herkez ölür..
filmde askerin,bu kadar çatışma yaralanma ,gazilik,şehitlik ve son nefes sahnelerinde Allah dememesi ondan yardım istememesi,yada şahadet anındaki bir askerin şahadet getirmemesi düşünülemez.Büyük eksiklikti, bu yönüyle çok yavan kalmıştı.
benim gözüm de bu sadece bir film değil, gerçekleri anlatıyor tabii askerliğini yapmayan ve her gün magazin seyreden Türkiyenin gerçeklerini bilmeyenlerin bişey anlamaması çok normal, benim kürt arkadaşım da çok ama film kimseyi haklı ya da haksız göstermiyor, sadece olanı anlatmış. Filmi beğenmeyenlerin bu ülke insanı olduğuna inanmak çok güç, onlar adına kendimden utanıyorum!!! Bu ülke gerçeklerini bilen zaten biliyor bilmeyenler de filme gidip salakça yorumlar yazmasın inanın üzülüyorum bir Türk evladı olarak!
bence filmde askerlerimizi bu kadar aciz göstermek yanlıştı...bi pkk yandaşı bu filmi izlese herhalde dağdaki teröristlerle gurur duyar. birde komutanın üzerinden aşk temasının fazlaca üstünde durulması filmin içeriğine pek uymamış.10/6
ben ki film delisi olan bir insan olarak yorm yaparsam... en baştan paramı geçip vaktimin bu filmle boşa harcandıgını dşünüyorum..düşünüyorum degil kesinlikle öyle ...insanların duygularını kullanıp para kazanma amaçlı yapılmıl bir film...bi kere arkadasın dedigi gibi konu yok olay yok aşırı uzatmışlar sahneleri.... fragmanda ne izlediysem buradada aynı hicbir farkı yok...buyuk ihtimalle o sahnelerde fragman icin yapılmıstır diye düşünüyorum...Bu filmden cıkıp cok etkilenenler varsa haberleri izlesinler ve düşünsünler ...
orada bi savaşın olduğu,türk askerininde ellerininn titreyebileceğini, korkabilieceğini kısacası onlarında insan olduğunu bazılarına gösterdiği için teşekkkürler.(alırız darmadağan ederiz 3 günlük işi var idyenlere) birde dağa çıkanların kandırılmadığı bi sebebleri olduğuna biraz olsun değinebildiği için teşekkürler(ama zamanlaması itabiriyle filmin ticari amaçlı olduğuna inandığımı soylemedende geçemeyeceğim)...