Nefes: Vatan Sağolsun: en yeniler yorumlar - Sayfa 2
Nefes: Vatan Sağolsun
4,2
janust
3 Kasım 2009 tarihinde eklendi
8.9 noluyor ya bir ara 9.1 puanı vardı bu kadarda milliyetçi olmayın ya yüzüklerin efendisi prestij veya bir testere 1 ayarında bir film mi bu?
güzel bir film bence ilk 15 ve son 20 dk sı hareketli geri kalan bölümü durağan ama Türkiye şartlarında kalbur üstü bir film izlenilmesi gerekiyor fakat çokta abartmıyalım!!!
işlediği askerlik kavramı özel olduğu için etki yaratan bir film.Fakat baktığımız zaman oyuncular oldukça amatör,konu sürükleyici değil...duygusal sahnelerin bol olduğu filmde yönetmen seyirciyi asker konusmalarıyla en zayıf yerinden etkilemesini iyi bilmiş..seyretmeden önce beklentilerin çok fazlaydı ama aradığımı bulamadım dersem yeridir.genede türk sineması için önemli bir yeri olacaktır. puanım: 7/10
Film özellikle başroledei Yüzbaşı karakteri olmak üzere oldukça erçeğe yakın rolllerle işlenmiş. özellikle güneydoğuda askerlik yapmamışsanız özellikle de terörün en hararetli dönemi olan 90larda yapmamışsanız o yüzbaşının çelişkisin i anlamanız beklenemez. Bu filmde anlatılanıdan çok daha sert ve çelişik hikayeler anlatabilrim size ama buraya sığmaz. Bu sebeple filmin sonunda askerin psikolojisini anlatan kısacık bir sahnedeki şarkıının yılının hiç bir önemi yok bence. Şimdiye kadar bölgede görev yapan askerleri anlatan bir film izleyemedik ve ilk film bu kadar çarpıcı. yapanların emeğine sağlık. ve ne yazık ki bölgeyi ve bölgedeki hem de o dönemdeki yaşanılanları bilmeyenlerin filmi sadece yüzeysel ve sinematografik olarak eleştirmesi çok normaldir. kaldı ki sinematografik açıdan da Hoolywood filmleriyle boy ölçüşebilecek kadar kalite kokuyordu. Bu film iyi bir film, eleştirilere aldırmayın gidin izleyin.
Yüzbaşı ve 40 askerin yaşadıklarını, hissettiklerini, hikayelerini, düşüncelerini anlatan bir film...Gerçeklik payı büyük ölçüde var...Tabi içime sinmeyen, kabullenemediğim durumlar da var...fazla detaya girmeye gerek yok!!!Duygulandığım kısımlar tabi ki var...yine de ortalama, iyi sayılabilecek bir film olduğu görüşündeyim....
bence film son zamanlarda iyi bir türk filmi eksikliğini şimdilik gidermiş. özellikle iyi çekilen kadrajlar, renkler, yönetmenin filme hakimiyeti bunların en büyük faktörü.. tam da güncel bir meselemize parmak basmak istemiş ve bunu işi milliyetçiliğe vurmadan sadece insan psikolojisi üzerinden vermeyi başarmış levent semerci. izlenilmesi gerekli ama türk askerinin türklüğün ön plana çıkarılması durumu için değil, sinematografik açıdan gerçekten iyi bir iş var karşımızda...10/7
arkadaşlar filmin bi başı var bi sonuortası boşbelgeselimsi bir şey olmuşöyle abartılacak kadar süper bir film de değilkimse kusura bakmasın 9 u haketmiyor
Filmin puanının 9.2 olduğunu görünce büyük beklentiye girdim sanırım.Benim için hayalkırıklığı oldu diyebilirim.Vasat bir film bana göre.Görsel öğeler bolca kullanıldığı bir film olmuş.Filmde gerek oyunculuk gerekse işleniş bakımından kötü buldum.Uzun lafın kısası ilk sahneler dışında vasat bir film.
arkadaşlar ben sizin kadar beğenmedim filmi.şiirlerle,bulut sahneleriyle geçen bir filmdi,iyi işlenememişti bence.arada çok güzel konuşmalarda vardı ama sıktı bi saatten sonra.açıkçası 120 filmi çok daha etkileyiciydi hatta o filmde baya bi ağlamıştım bundan da aynısını bekliyodum ama olmadı maalesef.
Film izlenmeye değer bir film.Ancak ironinin çok başarılı verilmesine rağmen başlangıcın ve sonucun olmadığı bir film olmuş.Film ortada başlıyor.ve bitiyor.Film içindeki karmaşa,gariplik harika ancak verilmek istenen nedir? Yinede sadece bulutları görmrk için bile filme gidilebilir.