Nefes: Vatan Sağolsun
4,2

İzlenir mi İzlenmez mi?
İzlenir mi İzlenmez mi?

11 Ekim 2022 tarihinde eklendi
45 saniye değil, 57 saniyeymiş. Haberlerde duyup geçtiğimiz süre. Allah tüm mehmetçiklerimizden razı olsun.
İzlenir mi? İzlenmez mi?
- İzlenir.
rudeonerudeone
rudeonerudeone

23 Nisan 2012 tarihinde eklendi
Etkileyici. Çarpıcı. Sonuna kadar gerçekçi. Karakterlerini kahramanlaştırmaya çalışmadan, abartmadan, çok yerinde ve başarılı ayrıntılara yer veren, kaliteli bir ekibin elinden çıktığı her halinden belli olan bir film. Kurgusu, çekimleri, mekan kullanımları, kamera açıları vs. sinemamız açısından yenilikçi, teknik anlamda da kusursuz diyebiliriz yani. Mete Horozoğlu, bir grup oyunculuğundan destek alıyor. Kendisi bireysel anlamda da çok başarılı. Ülkemiz insanının mutlaka görmesi gereken filmlerden. Her ne kadar üzücü, yıpratıcı, dağıtıcı olsa da.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
gerçekten harika bir film olmakla beraber son sahnelerinde kahraman Yüzbaşının tek kurşun atmaması senaryonun eksik kalan yönünü oluşturmuş. çatışma sahneleri çok karmaşık olmakla birlikte yin de ekrana gerçekçi bir şekilde yansıtılmış. 9/10
mehmet53
mehmet53

9 Mart 2011 tarihinde eklendi
bence çok anlamlı bir film hiç abartılmadan ggerçekleri yansıtan bir fiölm kesinlikle izleyin derim
tizep
tizep

20 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Yönetmenin ilk sinema filmi olmasına rağmen gayet başarılıydı. Senaryonun çok iyi olmamasına ve bazı sahne seçimlerinde absürdlük olmasına rağmen gişede zirveye tırmandı. Bu filmin başarılı olmasında bence en büyük pay Yüzbaşı Mete rolündeki Mete Horozoğluna ait. Tabbii ki film öncesinde ki etkili fragmanı ile internet ve Tv reklamlarını es geçmemek gerekir. Fragmanını izledikten sonra filmin kendisi çok yavan kaldı. Filmin son sahnesinde yaralı askerin arkadaşlarına yardım edeceği yerde Atatürkün büstünü binbir güçlükle kucaklayıp tepeyi çıkması ve oturarak kucağında tutması tam bir Kemalizm propagandası olmuş. Filmin inandırıcı özelliği yitirilmiş. Birde Emrahın final sahnesindeki şarkısı 96 yılına ait. Film 93 yılında geçen olayları sinemaya aktarmış. Bu ne yaman çelişki. Bunun dışında düşük bütçeyle maddi anlamda gişede çok büyük bir kazanç elde etti. Bu filmin başarısının bir simgesidir. Çatışma sahnesi etkileyiciydi. Görüntü ve ses Holywood filmlerini aratmadı. 10 üzerinden 8
velnmt
velnmt

20 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Nefes filmi, Türkiyenin 30 yılını -şimdilik- almış kronik bir sorunun/çatışmanın küçük bir karakoldan, ağırlıklı olarak bir subayın ve askerlerin gözünden bakışını yansıtıyor. Ateşin düştüğü yerde çekilmiş film.
45 saniyelik ateşlerin düştüğü yerler.
Filmde mesaj kaygısı hissediliyor, son bölümde baskın sonrası yaralı askerin heykel sahnesinde bu çok belirgin. Bu da "gerçeklik" duygusunu filmin kendi akışında vermekten ziyade "göze batırır" bir hava oluşturuyor.
Bununla birlikte bu bölgede askerlik yapanlar bilirler, kurgu ve senaryo -ufak kusurlara rağmen- gerçekçi. Film müzikleri oldukça iyi. Görüntüler, karakol baskını sahnesi başarılı. Yüzbaşının eşine yazdığı mektup güzel, beğendim. Zaman zaman arka fondaki ses sahnelerinin uzaması sıkıcı olsa da anlatım tarzı uyumlu.
Filmde "bu savaşın kazananı olmayacak", "savaşta haklı taraf yoktur." "Dilimi konuşturmadınız" gibi bundan 5-10 yıl önce böyle bir filmde dile getirilemeyeck cümleler var. Bu yönüyle de gerçekçi film.
Nefes filmi, çoğunlukla kurguları değil gerçekleri yansıtıyor.
Bu film hakkında yorum yapanlar, bu ülkede yaşamıyorlar herhalde. Ölenler insan, bu filmde oynayanlar gibi, onlar kadar insanlar. Onbinlerce gencecik insanın hayatını kaybettiği bir meselede bu kadar duyarsız, içi boş, düşünce yoksunu yorum okumaktan bunguntu geliyor. Eleştireceksen eleştir, beğernmediğin yerini söyle de bundan sonra film çekecekler izleyici (!) beklentisi konusunda bir fikirleri olsun. . 30 yıl kan akıyor, ocaklar kararıyor, yürekler yanıyor sinemamız lütfedip film çekiyor. 30 yıl sonra bir film çekiliyor. Ne kadar şükretsek az (!)İnanıyorum ki bu tarz daha çok film çekilecek, çekilmeli de. Ancak ümit edelim de bunlar yakın tarihi anlamamıza yardım eden, yansıtan filmler olsun.
VE sadece geçmiş acılarımızı hatırlayıp yanalım.
Geçmişte kalanları analım.
Geçmiş olsun artık, gecikmiş değil!!
0qulcn
0qulcn

14 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
izlenmesi gerek bir yapım
UberManS
UberManS

3 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Türk düşünürünün bir sorunu var. İzlediğini de okuduğunu da benimsiyor ve tamamını gerçek zannediyor. Materyalin gerçek hayattan alınmış olmasını da koz biliyor ve bunu gerçekliğe yakınlığıyla kıyaslayacağı yerde duygusallığıyla kıyaslıyor.Bu girizgahtan sonra şunu demeliyim. Bu filmi bayanların yorumlamasının hiçbir anlamı yok. Zira onlar izleyebilirler; ama yaşayamazlar. Yaşayanlar da hiçbir zaman yaşadıkları kadar anlatamaz.Meseleyi duygusallıktan uzak anlatmaya çalışacak olursak ortada başarılı ve (Türk filmlerinde görülen nadir bir özellik) 'tutarlı' olarak nitelendiriyorum. Bence daha çok ödül almalıydı, olmadı. Çıtanın üzerinde iş yaptığınız zaman şov kısmını yapamıyorsanız prim hak etmiyorsunuz. Trajik; ama Türkiye gerçeği bu.Film, müzikleriyle olağanüstü bir grafik yakalamış. Kamera açıları ve çatışma sahneleri oldukça başarılı. Kasvetli hava gayet başarılı bir tercih. Nihayetinde askerler açık havada avluya maydonoz ekseler komik olurdu.Yüzbaşı rolündeki Mete Horozoğlunu şimdiye kadar başka projelerde görmek gerekirdi. Bu adam elenirse ya da elemine edilirse üzülürüm. Oldukça başarılı bir aktör.8/10
burak58
burak58

26 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
film biraz ucuza yapılmış ama kesinlikle kalitesiz değil.hd sini izledi filmin çokta etkilendim.ama şu günlerde ki ergenekon haberlerini duyunca böyle kişiler için şehit olan askerlerimize üzülüyorum.bizim devlet yine iyiki böylellerine birşeyler demiyorlar.
dentstry
dentstry

25 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
ışıklar sönmesin de aldığım hissi yıllar sonra bu filmde aldım belgesel gibi inanarak izledik gerçekten bu olay yaşanmış gibi film kurgusundan uzak gibi ama bir o kadar da sürükleyici. yorumların aksine film vatan millet sakarya hissi uyandıran değil yaşam zorluğu ve gerçekleri yüzümüze vuran bir film olmuş ve bence gayet başarılı bir film oyuncuların hakkını vermek lazım..
ilyasuyar
ilyasuyar

23 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
hayatımda izlediğim en güzel film bu kadar gerçekçi çatışma sahnesi amerikan filmlerinde bile böylesini göremezsiniz biraz güneydoğuda neler oluyor o adamlar nasıl canlarını feda ediyorla diye merak ediyorsanız mutlaka izlenmeli
DamnedXL
DamnedXL

19 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Abartmaya hiç gerek yok normal bi filmdi konusu vs. herşey normaldi.Ben pek beğenmedim .
ggovem-92
ggovem-92

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

12 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Güzel film gerçekten özellikle komutanın sobaya çakısıyla vuruşu ... keşke biraz bu kadar bireysel olmasaydı insan toplumsal bir sorunla ilgili olunca toplumsal işlenmesini istiyor ama yinede çok güzel 9/10
yenilige-dogru
yenilige-dogru

7 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Bence son zamanlarda yapılan en gerçekçi Türk filmlerinden biri.Eleştirenler daha ne bekliyordu anlamıyorum.Çekimlerin doğallığı, oyunculuklar, özellikle komutanın terörist kıza yaklaşımı vs. tüyler ürperticiydi.ağlattı mı evet ağlattı!Bi yığın askerin şehit olması da yönetmenin konuya sahici yaklaşımını göstermiş oldu.Türkiyede böyle ciddi işler daha çok yapılmalı.
mmaslan06
mmaslan06

13 Nisan 2010 tarihinde eklendi
gayet güzel bir filmdi. o günün gerçeklerini oldukça iyi yansıtmış.ayrıca çatışma sahnesi çok gerçekçiydi. tüm ekibin eline sağlık güzel iş çıkarmışlar