Nefes: Vatan Sağolsun: en yeniler yorumlar - Sayfa 2
Nefes: Vatan Sağolsun
4,2
mesica81
23 Mart 2010 tarihinde eklendi
Oyunculuk, yönetmen, görsel ve ses efektleri herşeyi ile muhteşem bir film. Öyle mesajı da, bazı saçma film bozuntuları gibi(melek, güneş gibi) sonunda harflerle yazarak değil, film boyunca görüntüler ve seslerle içine işliyor insanın. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu vesileyle de tüm şehitlerimizi saygı ile anıyor ve acılı ailelerine ve tüm milletimize bir kez daha sabır diliyorum.
askerliğimi kuzay ırakta türkiye sınırına bakan bi dağda yaptım ve şuan oralarda binlerce asker hala görevine devam ediyor yaşamayan anlayamaz anlamaya çalışır yada anladığını sanır siz bu filmi sadece bir film olarak izlersiniz biter biz o filmi izlerken tekrar tekrar yaşarız filmde en ufak bi abartı yok eksik bile sizin oralardaki dünyadan hiç haberiniz yok sizden kastım nefesi solumamış olanlar öyle yorumlar yapılmışki ben saygı duymakta zorlanıyorum arkadaşında dediği gibi bu film bir senaryo değil adı konulmamış gerçek bir hikaye..yaşanmış birşeyle ilgili ne yorum yapılabilir bi düşünelim..ve şuan belki nefes tekrar tekrar yaşanıyor ama sizin haberiniz yok..
bazı arkadaşlar senaryoyu beğenmemişler, bazı arkadaşlar filmin sonunu, bazılarıda gerçekci bulmamışlar arkadaşlar tuncelide ovacığa bağlı bir dağ karakolunda kısa dönem askerlik yapan bir arkadaşım vardı emin olun nefes bir film diğil yada bir senaryo her şey tıpatıp aynı şekilde farklı karakollarda devam ediyo o yüzden film hakkında hiç bir şeyi beğenmeme gibi bir şansımız olamaz konu odaklı mükemmel bir kuşbakışı biyografi biyografi diyorum senaryo diğil bu arada bazı arkadaşlarda çok gerildiklerini söylemişler doğrudur 2 saat izledik ve cok gerildik 15 bu "filmi yaşayan" arkadaşlarımız var emin olun onlar hiç gerilmiyolar artık sadece sıkılıyolar
böyle filmlere çok ihtiyacımız var gerçektende...türk sinemasının en iyi 10 filminden biridir bence en iyi savaş filmimiz olduğunu söylemiorm bile...komutan ı oynayan oyuncu çok mükemmel bir iş çıkartmış ve doktor la olan düyologları insanı hkkeden çok gerior...10 luk harika bir film...
içeçeklerinizi falan hazırlayın, inanın güzel bir film izleyeceksiniz bunu bilin ve arkanıza yaslanın. film başlayıp içinize içinize akmaya başlayınca yönetmenin aslında sizi çivilediğini anlarsınız ve o çiviyi tam kalbinize çakar. film bittiğinde şundan emin olun kahveniz buz gibi olmuştur. ve bir tanesini daha içecek iştahınız artık yoktur. yallardır sam amcanın erlerinin sözde kahramanlıklarıyla izleiğimiz beyazperdede işte şimdi sözde değil özde kahramanlığın hikayesini anlatılmış. bu yönetmenin ellerine sağlık. şehitlerimize fatiha yollayalım. ruhları şad olsun.
son yıllarda yapılan en iyi türk filmlerinden biri dünyada askerlik adına yapılan filmlerdenen iyisi denilenebilir emek verilip bolca zaman harcanan bir sinema harikulade olmamas imkansızdı bu film de bu saygıyı hak ediyo sabırla çalışırsak bizde dünya kalitesinde film yapabiliriz bu filmi türkiyedeki herkesin sinemada izleyebilmesini isterdim iyi reklam yapılmadığı için bu kadar kaliteli film sinemada gişe rekoru kıramadı umarım herkes bu filmi seyreder bu filmi yapan insanların emeğine teşekkürler istenildiği zaman kaliteli film yapılacağının göstergesi herşeyiyle oturaklı iyi bir dünya sineması örneği
Türk sinemasının başyapıtıdır.Bu kadar gerçekçi çatışma sahneleri görmedim ben türk sinemasında.askerin psikolojisini,hayallerini,dağın başındaki hayatı şehit olan nice kahamanlarımızı anlamak için bu film izlenmeli.yapanlardan Allah razı olsun.sizi resmen o yıllara götürüyor film sanki film değil belgesel gibi yaşıyosunuz filmi
Filmi büyük beklentilerle izliyenler tabikide üzülür. Fakat film gerçektende dersler veren bir film. 40 kişinin emanetindeki yüzbaşı tamamen bir paranoya. Ne biliyim uzun yıllar doğruda görev yapmış üst rütbeli başlarda askere mükemmel bir konuşma yapıyor ama sonlarda da o konuşmanın sadece konuşma olduğunu ve ona inanmadığnı bir şekilde gösteriyor. Demeliy di ki söz konusu Vatan sa gerisi tefaruattır. Yani filmdeki Yüzbaşı karakteri tamamen hayal kırıklığı. Bu demektirdki insanın olduğu her yerde hatalarda mevcut. Bu bir savaş evet ama bu savaşta iki kısmında canlarıyla kaybettiği ortada.! Dış düşmanların sayesinde bu ülke bu hallerde.! Bu Vatan evladına sikah doğrultan her kim olursa olsun Türk milleti adına onları Lanetliyorum. Filme 10/7 puan verdim.
Filmin ilk 1 saatinin boşa gectığıne kesınlıkle katılmıyorum.Hatta bana gore fılmın en vurucu sahnesı en basında komutanın askerlere yaptığı konusmaydı.Ayrıca askerlerın hıkayelerını oğrenıyoruz:Sevdıklerı ınsanlar, aile dramları, karakterleri...Böylece onları daha ii tanıyıp bi nevi duygusal bağ kuruluyor seyirciyle arasında.Sonunda da bu kadar etkılenmemız bundan belkı de...Ayrıca savas sahnesı cok gercekcıycıydı.Levent Semerci filmi harıka yönetmiş...