Nefes: Vatan Sağolsun
4,2

ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

29 Ekim 2009 tarihinde eklendi
bugün bizlere unutturulmaya çalışılan gerçekleri anlatma çabasıyla bile taktire şayan bir film nefes bizler kışın sıcak evlerimizde otururken yazın plajlarda güneşlenirken binlerce metre yüksekliğindeki karlı dağlarda bu vatan için mücadele eden ve magazin programlarının saatlerce sürdüğü bir ülkede adları ve ailerinin acıları sadece 45 saniye değinilen bu kahramanların hikayesi izlediklerimiz bize uzak mekanlarda bize uzak tarihlerde değil öz vatanımızda bugün oluyor ama nasılda milli şuurdan uzaklaştırılmaya çalışıyoruz askerimize kurşun sıkanları bugün nasılda ağırlıyor ayağına savcı gönderiyoruz siyaseti bir kenara bırakıp filme dönersek filmin özellikle açılış sekansı mükemmeldi bunun yanında bazen abartılı müzik kullanıldığınıda itiraf etmem gerek ama görüntü kalitesi oyunculuklar olarak birinci sınıf bir filmdi
nefes türk halkı olarak hepimizin mücadelesini ortak nefesimizi anlatıyor kesinlikle gidin izleyin
poqop
poqop

29 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Bir filmin güzel olduğunu, izlenebilir olduğunu neye göre belirlersiniz?Bu konuda günlerce tartışabiliriz.Yapılmış olan filmleri eleştirmek adına birçok sebep de bulabiliriz.Rüzgar Gibi Geçtiyi, Forrest Gumpı, Esaretin Bedelini, Casablancayı, İyi Kötü Çirkini vs. çok güzel dediğimiz filmlerin tamamını eleştirmek istersek söyleyecek şeyler buluruz.O nedenle burada sanatsal yönden eleştiriyoruz diye ahkam kesen kişiler boş yere nefes tüketmeyin çünkü Nefes bu ülkede yaşayan milyonlarca insanın nefesini bir süreliğine de olsa düğümlüyor.Eksikleri de, hataları da olsa film bu ülkede yaşayan insanlar için güzel bir film.Diğer türlüsünü söylemek için ya art niyetli olmak ya da önyargılı olmak gerekiyor...
yasin-2693522
yasin-2693522

29 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Gerçekten her türk evladının izlemesi gereken bi film..çok iyiydi..
oLdness_07
oLdness_07

28 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Ayrıca şunuda ekleyeyim mutlaka Sinemada izleyin.Sinemada ses efektleri görüntü farklı oluyor baya.Olayın içinde hissediyorsunuz kendinizi.Böyle bir film cd de izlenmez =)
nicht-2
nicht-2

27 Ekim 2009 tarihinde eklendi
hiç bi yorumu okumadan ön yargısız filme gittim sabırla izledim. ilk yarı hafif kasvetli ve duragan ama size 2.ci yarıda fırtınanın kopacagını bildiriyo. film çok gerçekçi. bu filmi sırf eleştirmek için 93 yılını anlatan bi filmde 96 yılının emrah şarkısı var diyor, bunlar dizilerdeki sahne hatalarını bulan kendini zeki sanan arkadaşlar, konunun özünü atlamış safsata ile ugraşanlar ayrıca bu bölüm film bittikten sora çıkışa dogru veriliyo.
nico1985-2
nico1985-2

27 Ekim 2009 tarihinde eklendi
allahtan korkum ya politik yada açılım filmi dienler film 2 senedir çekimdeydi 1,5 2 senedir fragmanları vardı. o zaman ne açılım vardı ne saçılım. ha eğer açılım için beklediler yada o amaçlada yapıldıysa çok iyi olmuş yapanın ellerine emeğine sağlık10/10 başyapıt şaheser
freeop
freeop

27 Ekim 2009 tarihinde eklendi
filmin başından beri sizde o askerlerle o tepede nöbet tutup düşmanın gelmesini ve ölümü bekliyorsunuz .
oguzgoksu200580
oguzgoksu200580

26 Ekim 2009 tarihinde eklendi
tek kelimeyle muhteşeme arkadaşlar hala izlemediyseniz gidin izleyin.yapanların eline sağlık diyorum.
emr-sngr
emr-sngr

26 Ekim 2009 tarihinde eklendi
mükemmel bir film kesinlikle tüm gerçekçiliğiyle yansıtmış bu film herşeyi herkes izlemeli bu filmi özellikle ülkenin başındakiler izlesin..!
evrenates2009
evrenates2009

26 Ekim 2009 tarihinde eklendi
özellikle sinemada izlenmesi gereken ettkiliyici bir yapım ..öteyandan hep ordaki askerlerin neler hissetilerini bildiğimi sanırdım .onları kalpten hisetiğimi düşünürdüm. ama birkaç kum çuvalının arkasında dağın tepesinde her an elin tetikte doğuda nöbet tutan bir askerin neler yaşadığını şimdi gördüm. sizde filme gidin ve sizde görün.aslında nerde ve ne için mücadecle edildiğini ve birilerine borçlu olduğumuzu hatırlayın ,uyanın ..biz uyursak herkez ölür..
askiserhat-1907
askiserhat-1907

25 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Açılıma yakın ne film olmuş ama! Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum öncelikle. Ben böyle bir filmde sanatsal yönünü bırakmak lazım bir kenara; mesaja bakmak lazım. Binlerce şehit verdik biz bu ülkede yıllardır. Nice analar ağladı. İlk defa bu kadar güzel anlatan bir film çekilmişken sanatsal olarak eleştirmeye çalışıyoruz. Yazık bize valla. Son olarak bu filmi herkes izlemeli ve elini sol tarafına koyup "Ne mutlu Türküm diyene" diyebilmeli... Tüm bizi bölmek isteyen düşmanlara inat "Bu vatan bölünmemez!" diyebilmeli...! Saygılarımla...
cumhurkral
cumhurkral

25 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Mutlaka sinemaya gidip, izlenmesi gereken bir film;) Şuana kadar sinemada izlediğim en etkileyici filmlerden biriydi. Filmin etkileyici olmasının başında; oyuncuların sahneleri izleyenlere çok iyi yansıtmaları gelmektedir. Bir de bunu sahnelerdeki gerçekçilikle birleştirince oraya böyle bir yapım çıkıyor;) 10/10 puan !
yaren123
yaren123

25 Ekim 2009 tarihinde eklendi
evet bu film değil;kliplerin birleştirlmesiydi..ama benim umrumda olmadı çünkü ilk sahneden son sahneye kadar ağladım..ortaokulda babamın şırnakta görev yaparken çektikleri ve bize yansımaları onunla irtibat kuramamız aklıma gelince daha uzzun olsaydı yine izlerdim..vatan sağolsun,vatanım herşeyimdir diyen herkesin en az bir kez izlemesi gereken bir film.
hacivat39
hacivat39

25 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Türk sinemasında tür filmleri açısından köşe taşlarından bir tanesi olacak, uzun yıllar sonra bile hatırlanabilcek bir yapıt. Filmin görüntü-sanat yönetimi mükemmele yakın, oyunculuklar genelde başarılı, Mete Horozoğlu ise muhteşem oynuyor.
msamik
msamik