Chev
23 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Film güzeldi güzel olmasınada..Seans bitip çıktığımda içimde büyük bir boşluk vardı sanki izlemesem ve bir arkadaşım gelip 2-3 cümleyle anlatsada birşey kaybetmezmişim gibi geldi..Fakat vermek istediği mesajlar çok güzel anlamlı ve yerindeydi bunu çok iyi yapmışlar gerçekten..Oyunculuk etkileyici şekildeydi İskender karakteri adına.. Devamınıda bekliyorum Polat ve ekibiyle birlikte ama bu sefer en tepedekilerle birlikte..
Bu filmi yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürler. Gerçekten sıradan olmayan sağlam bir Türk filmi. İkincisi gelecek gibi bitti dört gözle bekliyorum.
Film senaryo ve kurgu açısından daha iyi olabilirdi.Filme Gladionun kuruluş sürecinden başlanabilirdi.Türkiyenin geçmişine, karanlık ilişkilere değinilebilirdi ...Kontgerilla, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Doğan Öz cinayetleri, Sağ-sol olayları, Gaffar Okkan, Susurluk, Faili meçhul cinayetler, çeteler gibi konulara değinilip, bu olaylarla bağlar kurulabilirdi ...Filmin senaryosu, kurgusu daha ayrıntılı, bağlantılı, zekice bir kurgu olabilirdi. En önemlisi, böyle önemli bir konuda bir film olduğu için süresi daha uzun olabilirdi.Süresi en az 3 saat olmalıydı. Filmin ikincisi ve devamı olmalı. Bu haliyle eksik ve çok zayıf kalıyor. Devam filmleri daha sağlam, yere oturur olmalı ...
İnsanlardaki bu Polat sevgisini hala anlamış değilim. KV de Senaryo güzel ama olayı sadece Polatın üzerine yıkmamak gerekli bence. Bu filmde benim gereksinimlerimi karşılıyor sanırım. Merakla bekliyoruz..
şu yaşıma kadar 1 kere bile kurtlar vadisini açıp izlemedim, ama bir sinemasever olarak bu filme gittim açıkçası çok beğendim.. Bırakın actionı fln böyle bir filmde action yok diye yakınılır mı, macera fln arıyorsanız ztn sizin için bir anlamı yoktur bu filmin.. Bu açıdan bakarsak kurtlar vadisi ırak filminin gladiodan kötü olduğu halde puanının neden daha yüksek olduğu ortada.. Türkiyenin gerçeklerini ne kadar anlatıyo onu bilemem ama senaryosundan kurgusuna, oyunculuklarına kadar harika, musa uzunlara hayran kaldım diyebilirim..Tek kötü yönü çoğu kişininde söylediği gibi kısa olması, bana göre filmin 2. yarısı çok hızlı ilerledi.. 90larda anlatılacak daha çok şey var diyenler var, o konulara girilmiş olsa filmin zevki kaçardı daha yüzeysel işlenirdi kesinlikle daha kötü olurdu, tam bilmiyorum ama diğer konularda dizide işleniyodur sanırım..
Öncelikle bu ülkenin çok hassas ve önemli konularını böyle derinlemesine ele alan başka bir dizi veya film olmadığı için eminim bu filmin de yeri çok ayrı olacak. Ama KVP den sonra bu filmi izlemek yeterince merak uyandırmayabilir. Kurtlar vadisi dünyasına hiç girmeden bu filmi izlemek daha iyi olur diye düşünüyorum. Bunun dışında filmi değerlendirirsek bence gayet başarılı. Yakın tarihimizde yaşanan karanlık olaylardan bazıları ve yakın gelecekte olabilecek bazı şeylere korkusuzca değinilmesi benim gözümde bu filmi eşsiz kılan bir özellik. Şu gladio müziğine de değinmek istiyorum. Çok tüyler ürpertici ve gizem kokan bu müzik böyle bir filme çok yakışmış. Sonuç olarak bence gayet izlenilesi bir yapım. Tavsiye ederim..
Birkaç söze yanıt vermek ve düzeltmek için uzun aradan sonra yazıyorum..
1-Bu film Polat Alemdar filmi değildir.. Diziyle ilgili çekememezliklerinizi ya da saplantılarınızı buraya yansıtmayınız..
2-Diziden bir karakter burada yer aldığı için dizinin adını başına almıştır filmin asıl adı ve konusu Gladiodur..
3-Polat Alemdar bir vatansever devlet görevlisidir.. Mafya değildir..! İzle öğren bilmiyorsan sor öğren sallama..
4-Mafyayı anlatıyorsan kötülüklerini de göster the godfather şöyle böyle diyen kardeş izlemediğini gayet açıkça görebiliyorum.. Kurtlar Vadisinin ilk konseptinde anlatılan sokak mafyasının her birinin sonu ne şekilde ve ne olmuştur bence bir araştır.. Kahraman ve devlet görevlisi dediğimiz Polat dahi sevdiği tek ölümsüz aşkını kaybetmiş nice can dostlarını kaybetmiştir.. 5- Dizi hayal ürünü fazla kapılmamak gerek diyenlere ise şunu söylemek gerekir bu diziyi izlediğinin kabul görmesi için gerçekle kurguyu ayırt etmen gerekir.. Çakır kurgudur ama şanslı s gemisi olayı doğrudur.. Bunun gibi :) 6- Filme 8 dahi alamaz diyen arkadaşa; çok saygın uluslararası bir kuruluşun sitesinde amerikan karşıtı film gösterilen kv ırak düşüre düşüre en fazla 6ya düşürebilmişler 1 lerle.. Aynı filmin bu sitedeki puanı ise 7.7 ve tüm karşıtı antikv hisleriyle saldıran objektiflikten uzak ve takıntılı kesimin inatla 1 vermesiyle dahi buna düşürülebilmiş.. Ben bir kv hayranı olarak 9 vermiştim normalde 8 hakettiğine inandığım filme her başarılı türk filmine sahiplenme anlamında +1 daha kattığımdan ötürü.. Bizler duygusal olarak sevgi beslesekte sizlerden daha objektifiz ;)7-Bir filme 1-2 not vermek demek o film ya hiç emek verilmemiş saçma sapan sıradan oyunculuk değeri olmayan müziği filan olmayan 3. 4. sınıf film demektir.. Soruyorum vicdan varsa Kurtlar Vadisi Irak 1 puan 2 puan verilebileek derecede kötü bir film miydi? Buna rağmen 7.7 ortalamada.. Başka diyecek sözüm yok.. Sinemacıysanız hislerinizi kenara bırakın..
Filmde kesinlikle olayların birbirine bağlanma problemi var. Bir önceki sahneden diğerine geçtiğinde ya bu nasıl böyle oldu ki diye soruyor insan kendi kendine. Eğer İskender Büyük karakterine benim gibi bir hayranlığınız varsa mutlaka görmelisiniz, oyunculuk döktürmüş resmen Musa Bey. Film kesinlikle aksiyon filmi değil, çatışma sahneleri diziden on gömlek üstün, iyi ki Şaşmaz kardeşlerden biri oynamıyor bu film kötü bir oyunculuk kaldıramazdı. 9/10
aslında fena film olmamış ama doğal olarak konu derin devlet olunca bazı şeyler çözümsüz kalıyor aksiyonuda biraz yetersiz kalmış sanki. ama genel olarak bakıldığında izlenilecek bir film. 7.5