FİLMİ PUHU TV DEN SEÇTİM ŞU ANDA SEYRETMEDİM BU MESAJI YAZDIKTAN SONRA SEYREDİCEM İLK SAHNEDE KARLARDA KOŞARKEN AŞŞAĞIDAKİ MANZARA KARS KALE MAHALLESİ TUĞAY YOLU FİLMİ ÇAYIN KENARINDA DURDURDUM BU MESAJI YAZMAK İSTEDİM ÇÜNKÜ 1984- 1986 YILINDA TUĞAY MERKEZ KOMUTANLIĞINDA 18 AY ASKERLİK YAPTIM BİR DAHADA GİDEMEDİM BU FİLM BENİ TAM 33 YIL GERİYE GÖTÜRDÜ FİLMİ ÇEKENLERE OYNAYANLARA TEŞEKKÜR EDERİM.
Yönetmenin hayal dünyasını beyaz perdeye aktarımı çok başarılı, çok etkili. Sıkıcı gelebilir evet sabır istiyor ama 1 dakikalık bir sahnesi vardı 10 sıkıcı filme bedeldi. Hani bir seyler olur da sahne o kadar etkilidir ki saşırırsın, gözlerin büyür kolduğunda doğrulursun, heyecanlanırsın, dikkat kesilmeye başlarken yine saşırırsın ve içinden 'vay be' dersin. EN İYİ 20 TÜRK FILMİ LİSTEME ALDIM. spoiler: KOSMOS
Bu ne hayalgücü, nasil bir cekim. Bravo spoiler: Reha Erdem
Konsantrasyonda zaman zaman kopmalar yaşasanızda genel anlamda iyi bir film Kosmos . Türk sinema sek. yüz aklarından birine imza atmış Reha Erdem .özellikle müzikler ve kamera açıları ,görüntü-kostüm yönetmenliği,sade yerel halkın oyuna dahil edilmesi ve hiç sırıtmadan gayet başarılı iş çıkarmaları filmin artıları.kısaca ben izlemekten büyük zevk aldım. zaten karlı soğuk iklimde çekilen filmlere bayılırım,sebebini bilmiyorum :) 107.5
reha erdemin tüm filmlerini izlemiş biri olarak bu filmini ayrı bir yere koyuyorum. dun izledim filmi ve sinemada sadece 8 kişiydik.bunlardan 4 ü sırf karanlık bir ortam olsun diye gelmiş amacı başka şeyler yapmak olan insanlardı. senaryo cok hoşuma gitti ozellikle oyunculuklar etkileyiciydi. kendini tekrarlamayan ender yönetmenlerden birisi oldugunu bir kez daha kanıtladı reha erdem.teşekkürü borç bilirim
kosmos berlin film festivalinde gösterilecek.umudumuz festivalden sonra çok beklemeden görmek. ama reha erdemin sanırım filmi özel bir sinemada uzun bir süre gösterme fikri var.öle bi kaç sinemada bi hafta sürecek gösterim yerine böyle bişey istiyor diye duydum.kısacası bekliteceğiz herhangi bir açıklama yok.