jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
12 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Pek filmleri izlerken yarıda kesme huyum yoktur ama kosmosu izlerken karnıma ağrılar girdi gerçekten evet,yönetmenin dünya görüşü değişik ve seyirciye bir şeyler anlatmak istiyor ama biz de insanız;ortada ne düzgün bir senaryo ne de kurgu var o zaman herkes her anlatmak istediğini filme çeker ve işin içinden çıkı film de zevk meselesidir ama bu film kesinlikle bana göre değil 2 saatime üzüldüm 5/10
O fantastik ve tekinlikten uzak ortam seyirciye olağanüstü bir şekilde aktarılıyor burası tamam ancak ortadaki senaryo filmi taşıyamıyor.Bir süre sonra kasabayı izlemek zevkten işkenceye dönüşebiliyor.Bu büyük eksiye rağmen en az bir kez izlenmeli diye düşünüyorum 5/10
Çok farklı bir film izlemek we 1 şey anlamak için çok çaba sarfetmek istiyorsanız görün mutlaka!çekimler çok güzel,konu ise tabiki çok değişik,mekan fantastik,zaman da belirsiz.reha erdem fantazisini çok güzel perdeye yansıtmış.sermet yeşil de çok güzel bir oyunculuk sergilemiş.Fakat gittiğimiz sinemadan mıdır yoksa yerli filmlerin karakteristik bir özelliği midir bilemiyorum,sesler çok kötüydü,özellikle arka planda güçlü 1 ses olduğunda konuşmalardan hiç 1 şey anlamıyorsunuz.sonuç olarak,okuduğum yorumlara güwenerek gittim.Bu tür filmler benim benim gibi hollywood türü filmerden hoşlananlara hitap etmiyor maalesef.İstanbul film festivali kapsamında köpek dişi diye bir filme gitmiştim,sanırım şu ana kadar seyrettiğim en kötü 3 filmden biriydi we imdb puanı 8 di(problem bende sanırım).bu tür sanat filmleri bizlere göre değil maalesef.bu filmi görmek isteyenler yazdıklarımı gözönünde bulundururlarsa daha iyi bir karar verebilirler.o yüzden filme puan vermiyorum,çok emek harcanmış çünkü..
Film seyretmenin bir amacı vardır. seyretdiğiniz film sizlere bir şeyler vermesi lazım o filmden bir ders almanız veya hayatınızın bir parçasından olması lazım. bu fim mantıksız sıkıcı olduğu kadar ne anlatmak isdediğini bir türlü anlam veremediğim film. sakın benim gibi izleme gafletinde bulunmayın.kafayı yersiniz.
genelde yarıda film bırakmam, fakat bu filme epey bi sabır göstermeme rağmen yarısına kadar izleyebildim. zaman zaman senaryo biyerlere varacak diyorsunuz fakat bir süre sonra artık birbirini takip eden sahneler sizin için işkenceye dönüşüyor. filmin ilk 1 saatini izledim ama sanki 3 saat gibi geldi bana. hele o fonda bitmek bilmeyen top ve silah sesleri kafa ütülüyor gerçekten. kahramanımızın yerli yersiz kurduğu cümleler her nekadar derin anlamlar içersede filmde inandırcılıktan uzak yapmacık bir havada olduğundan izleyiciyi çokta etkilemiyor bence. büyük umutlarla açtığım fakat yarısına kadar çok zor dayanabildiğim bir film oldu.
önceki filmlerinden kazandığı itibardan faydalanan bir yönetmenin.ben bunlara ne versem yerlermantığıyla çektiği, kutsal ögelerle dalga geçilen, büyük boşluklar içeren, senaryosu ve kurgusu oturmamış, kullanılan mitolojik ögelerin birbirleri ile uyumsuzluğu dikkat çeken, şamanizm hayranlığı sezilen ve Yeşil Yol filminden bir temanın tuhaf bir benzeriyle donatıldığı ödüllü(!)film. Reha Erdem çekerse ödül alır,ben veya başkası çekse dalga geçilir...burası türkiye..
Mükemmel. Türkiyede, görüntüyle anlatabileceği söyleyecek sözü olan az filmciden biri Reha Erdem. Doğu Garnizonundaki bir sahnede Yüzbaşı: 'Kardeşim biz burada bayrak derdindeyiz siz ölü babanızla uğraşıyorsunuz. Çıkın gidin.' diyor. Pekçok sahnede gösterdiği Karsın göbeğindeki Atatürk heykeli, kıraathanedeki Atatürk posteri. Bir tarafta devletin sabah akşam/yatıp kalktığı Kemalizm, diğer tarafta yoksulluk içinde kıvranan insancıklar... Ben bunları filmin yan metni olarak müşahade ettim. Ve çok beğendim.
kaç sinema salonunda gösteriliyor.. küfür edesim var ama nereye, seyirciyemi, filmi dağıtan şirketleremi, sinema salonlarınamı. nice film izleyemedik salonların abuk sabuk filmler tarafından işkal edilmesinden dolayı.
'Az söz söylemek lazım...'Brovo Reha...Nihayet klasik söylemler kullanmayan,klişelere yer vermeyen bir yerli film izleyebildim.Bir bravo da Sermete...Olağanüstü bir oyuncu....Filme emeği geçenleri ayakda alkışlıyorum....
Kosmos; Deli mi Derviş mi? Reha Erdem’in sinema severler arasında çok bilinen filmlerinden biridir. A Ay adlı deneysel filmini çektiğinde tarih, 1988’di. Reha Erdem sonraki filmini 1999 yılında çekti. Kaç Para Kaç adlı film, özellikle görüntü ve mekan seçimi konusunda ço şey vaat ediyordu. Bunu 2004 yapımı, Korkuyorum Anne, 2006 yapımı Beş Vakit takip etti.
Reha Erdem sinemasında özel bir yeri olan Kosmos ise 2009 yılında izleyiciyi selamlıyordu. ensonbaski.com adlı sitede Kosmos ve Bornova Bornova'yı birlikte ele alan bir yazı var. Sevdiğim filmleri anlatan yazılar okumayı da seviyorum...