seckinespek-20
26 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Bizim tarihi filmlerimizdeki en büyük hatalardan biri yaşanmış olan olayın tamamını film yapılıyor oysa sadece o olayın içinden bir kesiti film yapsalar daha mantıklı olur bunu Amerikalılar çok iyi beceriyor inşallah Livanelide bu hataya düşmemiştir ama her halükarda bizim tarihimizi anlatıyor mutlaka gidilip izlenmeli
Filmi bugün gidip izliycem umarım güzeldir. Oyuncuların makyajları daha profesyonelce yapılsaydı rağbet daha çok olurdu diye düşünüyorum. bakalım izleyip görücez..
ıste soyleya bıraz gecmısımızı fılm yapın komedı komedı komedı olsada ıyı osurup duruyolar fılmlerde bırazda soyle gecmısımızı zaferlerımızı anlatan fılmler olsun baskları bır kere vıetnamı kazanırlar senelerce aynı konuyu anlatırlar soyle bıraz daha eskılere ının osmanlı donemıne dunyayı fet etmısız onları konu alan fılm yapılsın bıraz osmanlının turkun gecmısı kımde var ya kudursun bıraz amerıkanlar gevurlar
atatürk üzeriden rant ne demektir yahu.o zaman çekilen her filmin önüne rant kelimesi rahatlıkla getirilebilir.her tarihi ve biyografik film rant o zaman.rant olmasın diye kimse tarihimize dokunmasın o zaman.böyle saçma bişey yok.birileri taşın altına elini koyuyr film çekiyor birileri de oturduğu yerden ahkam kesiyor.hayır bir işe yaramıyosun gölge etme bari.atatürk çok büyük bir devlet adamıydı nokta tartışılmaz.film kötü de olabilir.gitmeden anlayamayız.ama el kamerasıyla çekilmiş kötü skeçler topluluğu ivediklere gidenler kostümünden dekoruna kadar ince bir işçilik gerektiren bu türk filmlere de ilgi göstermeli.dur bakıyım yada göstermemeli ya onlarla aynı ortamda bulunmayalım.
Güzel bir film olacağını düşünüyorum. Zülfü Livaneli sevdiğim bir sanatçıdır. Filmin müzikleri de ona ait. Kaliteli bir yapıt olacaktır. Salih Bozok, birçok yapıtda geride kalmış birisi. Ancak, belki de Atatürkü Annesi ve Babasından sonra en çok tanıyan kişidir Salih Bozok. Yıllarca yanında yaşamıştır. Tüm fikirlerini bilmektedir. Sonunda onu ön plana çıkartan bir filmin çekilmesinin hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Tebrikler livaneli...
Fragmanı oldukça etkileyiciydi, özellikle Sinan Tuzcunun zeybek oynaması oldukça güzeldi..
Merakla beklediğim bir yapım. Zengin bir tarihimiz olmasına rağmen bu tür filmler daha yeni yeni yapılmaya başlıyor. Bu film bir dönüm noktası olur umarım.
Fragmanına bakılırsa hem teknik hem de görsel açıdan başarılı ve iyi bir film izleyeceğimizi düşünüyorum.Çekimleri ve de yönetmenliğiyle Türk sinema standartlarının üstünde bir film olacağa benziyor.Tek dileğim senaryosuyla ikinci bir Mustafa faciasına dönüşmemesi.Gerçi Can Dündarın filmi bir belgeseldi.Zülfü Livanelinin yazıp yönettiği Veda ise;biyografik ve tarihi bir dönem filmi.Belirli bir olay örgüsünün olduğu,kurmaca film tekniğiyle çekilen bir yapım.Kostümleri,sanat yönetmenliği ve yine Livaneli imzalı müzikleriyle de beğeni toplayacaktır.Umarım ilkokul kitaplarından çıkmışa benzeyen bir Atatürk filmi izlemeyiz.Oyuncu Sinan Tuzcu, Atatürk rolü için iyi bir seçim olmuş bana kalırsa.Zülfü Livanelinin son dönemdeki fazla liberal düşüncüleri beni bu film için tedirgin etmiyor da değil.Özellikle Livanelinin Kürt bölücülüğü sorunu ile ilgili romantik söylemlerini görmeyiz Veda filminde.Vizyon tarihini merakla bekliyorum.Filmin kadrosu da süper...