000alper
11 Mart 2010 tarihinde eklendi
Olumsuz görüş bildirenlerin çoğu sinemadan konuşmamış,filmi değerlendirmemiş.Sinema hatalarını yazan çok az.Herkes zaaflara yüklenmiş.Kötülemek bu kadar kolaysa , siz kalkın sıfırdan bir ülke kurun,onca devrimler yapın,yüzlerce sorunla uğraşın...Ondan sonra sizin zaafınız olmasın!
bu film için atatürkü putlaştırmaktan vazgeçin tarzında eleştiriler okudum.filmde atanın çok övüldüğü falan yok.sahip olduğu bir çok özellik ( askeri zekası,insani vasıfları,miletini nekadar sevdigi,nekadar cok okuyup yazdıgı ve daha birçoğu ) anlatılmamış.kurtuluş savaşına bile öle yüzeysel değinilmişki hangi açıdan putlaştırılmış olarak algılayıp da livaneliyi eleştiriyorsunuz? ben bu filmde atanın hayatının yaveri salih bozok tarafından anlatılan,günlüğe düşülen notlar şeklinde görüyorum.atanında bir çocuk oldugunu,onunda bir kadından etkilendiğini,karısından azar bile işittiğini yani kısacası biraz daha özelini izledik.atatürk zaten gelmiş geçmiş en büyük lider,yüce bir insandır bu yüzden abartılmasıan gerek yoktur.zaten hiçbirimizin olamadığı kadar insandır.filmi beğendim ,tabiki daha iyi olsaymış denilen noktalar var ama bence izleyin...
Veda,eli yüzü düzgün,güzel bir film.Kendisini Türk olarak hisseden herkes bu filmi görmeli.Özellikle savaş sahnelerinde katıla katıla ağlayarak,"Boşuna ölmüşler" düşüncesi geçti kafamdan.O kadar basite indirgeniyor Atanın yaptıkları da ,geçen onca zamana rağmen neden bir trane daha çıkmadı,çıkamadı.Hayret ediyorum,ortalık Türk olmaktan utanan insanlarla dolu adeta.Neredeyse,Atatürk bu cumhuriyeti kurduğu için özür dileyecekler.Bu film mutlaka görülmeli,hiç değilse 3-4 milyon seyirciye ulaşmalı,herkes görmeli bu vatan uğruna yapılanları.
güzel bir film begeni ile izledim atatürkü sevenlerin izlemesi gereken film olduğunu düşünüyorum filmde emeği geçen her kişiye, oyuncu,yapımcı ve zülfü livaneliye teşekkür ederim böyle bir fime katkılarından dolayı.
Bazı arkadaşlar, Atatürkü basitleştirmeye, basit görmeye amma da meraklıymışlar. Veda filmi eleştirilecekse teknik yönden eleştirilebilir; Atatürkü ilahlaştırdığından falan değil. Zira Atatürkü ilahlaştırdığı da yoktur. Öyle olsa "Kurtuluş Savaşı"nı es geçmezdi. Yine bazı arkadaşlar da Mustafala karşılaştırılmasına kızmışlar. Mustafa, belgeselmiş, herkes Atatürkü istediği gibi anlatabilirmiş... Biz burada hayali bir varlıktan yahut 1000 yıl önce yaşamış ve yaşamı hakkında kesin bilgilere sahip olmadığımız bir insandan değil, Atatürkten bahsediyoruz. Filme gelince... Biz bu filmden çok şey bekledik. Fragmandan çok etkilendik. Sinema salonuna çok büyük bir beklentiyle girdiğimizden normal bir filmi, kötü olarak algıladık. Veda filmi, vizyona sessiz sedasız girseydi, hepimizi daha çok etkileyecekti.
Can Dündarın "Mustafa"sını beğenenlerin, Zülfü Livanelinin "Veda"sını beğenmemesi doğal. Çünkü birinde Atatürkü basitleştirme çabası hakim iken, diğerinde Atatürk olduğu gibi gösterilmektedir.Mesele bu kadar basit!9/10
Uzun süredir merakla beklediğim bir filmdi. Ülkemizin sahip olduğu gerçek aydınlardan olan Zülfü Livaneliye böylesine güzel bir film için teşekkürler..
filmi ailemle beraber dün izledim. gerek müzikleri, gerek kostüm ve makyajlar olsun çok beğendim. özellikle Atamızın annesiyle yaşadıkları çok etkiledi beni. uzun zamandır bu kadar duygusallaşmamıştım. Zülfü Beyi tebrik ediyorum bu işin üstesinden hakkıyla gelmiş. Mustafa filmini izleyen yabancı tarihçiler 50ye yakın yanlış bulmuştu filmden. o filmden sonra Veda ilaç gibi geldi bana. mutlaka herkesin izlemesini tavsiye ederim.
Çok beğendim, ellerinize, emeklerine sağlık, kendimi tuttum, tuttum, en sonunda hıçkıra hıçra ağladım, 09.05 de sanki bende oradaymışım gibi, Milletimizin yaşadığı en büyük acıya şahit olduğumu hissettim. Bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum. Bütün Türk gençlerinin izlemesini öneririm.
Çok basarılı çok etkileyici bir film olmuş,Atatürk gerçektende böyle anlatılır,oyuncular müzik senaryonun akışı herşey çok iyi mutlaka izlenilmesi gereken bir film bir bas yapıt...filim bittiğinde bir süre hiç birsey yapmadan sahneye kitleniyorsunuz
Filmi çok beğendim. Öncelikle bir dostluk hikâyesi anlatılıyor, hemde çok sağlam bir dostluk. Oyunculuklar, görüntüler, müzikler ve kurgu güzeldi. Böyle bir ilki başardıkları için emeklerine sağlık diyorum, gerçekten zoru başarmışlar. İlkler her zaman zordur, ilerde daha iyi filmler çekilebilir tarihimiz ve Atatürk hakkında bunun için sırf bu yüzden filmi yermemek gerekir. Vizyondaki gidebilceğiniz filmlerden :)
not: Ali Ercivanı bir konuda aydınlatıyım. Film, Atatürkü ilahlaştırmıyor! Gayet insancıl yönlerini barındırıyor. Belki bu size ağır gelmiştir. Ayrıca Livaneli filmin 3 yıldır süren bir senaryo çalışmasıyla olduğunu açıklamıştı. Yazdıklarınız art niyet taşıyan cümlelerdir. Rica ederim, bir dahaki filmlere Dünya ve Türkiye sinemasının gerçekleriyle bir bakış yazın!..
arkadaşlar harika film.göğsüm kabararak izledim ve sonunda tüm salonun alkışlaması da harika bir şeydi.özellikle savaş çekimleri hollywood u aratmayacak şekildeydi hatta daha iyiydi diyebilirim.kesinlikle izlenmesi gereken bir film...