Veda

Ahmet G.
Ahmet G.

2 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Yapmacıklığın oyunculara yapıştığı,makyajdan kostüme,kurgudan senaryoya bu kadar kötü bir yapım olamaz! Kim ne derse desin,Atatürk sevgimiz sonsuz ama ne böyle film yapın ne kendinizi rezil edin be!
marshmallow-2
marshmallow-2

17 Mart 2010 tarihinde eklendi
Filmin hiç bir sahnesinden etkilenmedim. Bir çok şey anlatmaya kalkmış o nedenle hiç birini anlatamamış. Kurtuluş Savaşı akıllara ziyan anlatılmış. Savaşların hiç biri insanı etkileyecek biçimde sunulmamış. Devrimler, inkılaplar birer cümle. Büyük umutlarla gittim ama hayal kırıklığına uğradım. Mustafa filmini çok eleştirdiğim noktalar olmasına rağmen daha iyiydi. 10/3
widmark-2
widmark-2

3 Mart 2010 tarihinde eklendi
Zülfü Livanelinin birilerine yaranma projesi olarak nitelendireceğimiz bu film aceleyle çekilmiş ve buna bağlı olarak birçok olayı ve kişiyi göstermemiş (bütçeden mi acaba ?) İdeolojik bir film olduğuna katılmamakla beraber Mustafaya cevap olduğunu da sanmıyorum. Ezgi Mola ve Özge Özpirinççi haricinde kadro kusurlu
gslicadi91
gslicadi91

3 Mart 2010 tarihinde eklendi
filmi izlemeye gitmeyi ilk düşündüm ama gitmedim.cünkü, ilk Mustafa filminide izlememiştim ve izlemicemde.ben coğu tarihi filmin yanlı cekildiğini düşünüyorum ve bu bir gercek.senaryoyu yazanın coğu zaman görüşü neyse ona göre anlatıyor.tamam bazı kahramanlık filmleri güzel işlenmiş izlediklerim oldu.ama Atatürk ile ilgili filmleri izlemeyi düşünmüyorum.cünkü kimse onu anlamaya çlışmıyor.ve tamamen arastrmıyorlar.ordan burdan iki üç kişiden arastrdıklarıyla ve siyasi görüşlerine uygun kitplrı okuyp ona göre senaryo yazıyorlar.oysa bütünüyle cok uzun süreli bir arastırma gerektirir öyle büyük bir insanı anlatmak ki anlatmanında mümkün olduğunu düşünmüyorum.ve bu filmdede bazı hatalar varmıs ki buda bni hklı cıkarır yönde.insllah filme gidenler filmden komple etkilenmzler.birseylere ulasmak için kendimiz her kaynağı kullanıp arastırmalı ve gercekleri öyle öğrenmeliyiz.
Tolgahan
Tolgahan

1 Mart 2010 tarihinde eklendi
Olaylar yine yüzeysel geçilmiş,bireyselliğe odaklanan bir yapım olmuş.Daha şu Türk sineması tarihinde köklü bir Atatürk yapımı izlemek kısmet olmadı.ABDde başkanları JFK için 206 dakikalık bir film yapılırken bizde neden olayları tüm yönleriyle ortaya koymak adına süre kısa tutulur,masraftn kaçınılır,anlamış değilim.Film az çok tahmin edebileceğiniz türden.Farklı birşey beklemeyin.Şu ana dek yapılan tek farklı yapım Kurtuluş ve Mustafa idi.Mustafa da zamanında Atatürkün şimdiye dek hiç işlenmeyen sosyal yönlerini ortaya konduğu için topa tutulmuştu.(!)
sule-inan
sule-inan

16 Mart 2010 tarihinde eklendi
bu kadar kötü film görmedim desem yeri,yazık yaa Atatürkü böyle mi beyazperdeye taşıyoruz .ben Atatürkü canlandırmaya cesaret eden oyuncuya soruyorum,hiç mi aklına yahu benim kulağımda üç tane küpe deliği var şunları kapatalım diye aklına gelmedi.senin gelmedi makyaj grubunun da mı aklına gelmedi,kaç tane yakın çekim var hiç biriniz mi görmediniz.hadi bunu geçtim kıtlık var deniyor,Ataya yarasına koyması için verilen et parçası neden nerdeyse bi kiloya yakın(adı üstünde parça).Zübeyde Hanımın bulunmasıyla ilgili yaveriyle konuşması sırasında o nasıl mantık hatalarıyla dolu bir diyolog.Atatürkün kardeşinin adı bile geçmezken son anda akıllarına düşmüş gibi ,filmin başlamasından yarım saat sonra, bir genç kız olarak karşımıza çıkışı nedir?Daha böyle sayfalarca hata sayabilirim.Ben Atama bu filmi zerre kadar yakıştıramadım ve herkesin kendi işini yapması gerektiğine bir kez daha gönülden inandım.yönetmensen yönetmensindir,senaristsen senarist,müzisyensen müzisyen.O kadar.
nskmourinho
nskmourinho

2 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Orta okul bilgileriyle donatılmış bir film.Film mukayese etmek pek özelliğim değildir ama mustafa filmi üzerindeki emeği ve ister beğenin ister beğenmeyin bir tutarlılığı farkediyordunuz ama veda filminin neredeyse her karesi acelecilik ve amatörlük kokuyor.Sanki film üç dört saatte çekilip bitirilmek istenmiş gibi.Yakışmadı 3/10
dunyaek
dunyaek

19 Mart 2010 tarihinde eklendi
Konusuna göre yetersiz kalmış ve kolaya kaçılmış bir film.
4/10
ruud1
ruud1

7 Mart 2010 tarihinde eklendi
inanamıyorum günlük 2-3 film izliyorum yerli filmlerin yabancı filmlerin çoğunu bilirim estetik açıdan hem de ama bu kadar eksik yazılan bir senaryo eksik bir oyunculuk görmedim çok vasat bazı sahnelerde güldüm bu da filmden kopmalara gerçeklikten uzaklaşmasına sebep oluyor
mustafavecoskun
mustafavecoskun

6 Mart 2010 tarihinde eklendi
yaaa lütfen lütfen lütfenn...aynı filmi mi izledik.nasıl mükemmel???livaneli yönetmenlik yapmasın kitap ve senaryo yazsın.
sade2004
sade2004

9 Mart 2010 tarihinde eklendi
hiç bir şey yazmayacam die kendimle film sinepuana acıldıgı günden beri adeta kavga halindeyim arkadaslar lütfen lütfen O bakın büyük harfle yazıyorum sırf yanlıs anlamayın die nolursunuz o süpermen deildi...tamam deha tamam ileriyi görürdü tamam ülkeyi kurtadı...şimdi bunlar sana ne kadar kolay geliyor arkadas sanki kolaymıs gibi sölüyorsun diyebilirsiniz ama TÜRkler 16 devletleri yıkılmıs 17 cisini kurmuslar bu bizim damarımızda var arkdaslar....bu diyeceğimi yanlıs anlamayın yada anlayın NE Diyebilirim osmanlı cumhuriyeti filmindeki gibi ATAtürk olmasaydı ülke o halde olmazdı.biri çıkar kurtarırdı yani sonuc olarak ATAtürk bir RUHtur. her TÜRkün içinde bulunur yeri zmanı sekli geldiginde ortaya cıkar adamın yaptıgımız yanlıslardan dolayı kemikleri sızlıyordur.ama sizin böle onu put yapmanızda onun kemiklerinide sızlatıyordur.o vicdanı hür aklı hür yani maddeci deil bir seye körü körüne baglanan deil ileriyi düşünen gecmişini unutmadan işler yapmamızı istedi...filme gelince can dündara sen bizim atamıza nasıl böyle dersin der gibi yapılmıs üstün körü Atarürkü ü 3lü aşk hapsine alarak asıl onu can dündardan daha cok asagılayan bir film...yinede ii seyirler.....
KaranLIK
KaranLIK

9 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Atatürkün kendisi ve yaşamıyla ilgili çekilen en kötü film demekte zorlanmam açıkcası. Filmin kalitesine nazaran bu kadar yüksek puan almasını, filmin konusuna yani Atatürke bağlıyorum. Filmde en saçma bulduğum, ilerleyen yıllara rağmen Atatürkü oynayan oyuncunun değişmemesi. Oyuncu değişmemesiyle beraber, gençliğinde aynı tondaki saç renginde ve kiloda biri. Böylesine önemli şeyler gözden kaçmış.
azrail6464
azrail6464

6 Mart 2010 tarihinde eklendi
filmi az önce izledim ve açıkcası beğenmedim filmde Atatürkün hayatı ya yıllardır bize yanlış anlatılıyo yada filmde bi hata var Atatürkün söylemediği sözlerin kullanılması en büyük hataydı helede bu hatayı Zülfü Livanelini yapması beni gerçekten çok ama çok üzdü...
farukarslan1980
farukarslan1980

1 Mart 2010 tarihinde eklendi
ya arkadaşlar. Atatürk ü hepimiz seviyoruz değil mi? ama onu sevmek demek putlaştırmak demek değil değil mi? Can Dündar ın filmi süperdi. neden? çünkü Atatürk ü anlatıyordu. korkularıyla idealleriyle zekasıyla. bu film ne anlatıyor? Atatürk ü mü? emin misiniz? tamamen idealoji kokuyor. Zülfü Livaneli yi ço kseverim. parçaları süper. ama bu filmi sırf birilerine yaranayım diye çekmiş sanki :(
Atatürk de insandı ve onu yeni nesile bu şekilde anlatmamız gerekiyor. iylikleriyla hatalrıyla tanımalılar onu. Yok biz Atatürkü herkül gibi bir mitolojik varlık olarak tanıtacaksak o ayrı. ama sizce hangisi doğru? gerçek kimliğiyle tanıtmak mı mitolojik bir varlık olarak mı? film güzel değildi.
Leyla Dikici
Leyla Dikici

4 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Tarihimizi ,Gazi Mustafa Kemal pasayi ,okudugum ,dinledigim her an gözlerim dolar ağlarim.Film hiç bir duyguyu geciremedi bizlere.Hayallerimizdeki Ataturku bir nebzede olsa bulamadik oyuncularda. Bakislar duruslar hepsi eğreti durmuş üzerlerinde.Bu filmin hiç cekilmemesi daha iyi olurdu kanimca.Okadar uzun olaylarin yarim yamalak seyirciye kostur kostur izleticem derken her bir sahneai eksik kalmis.ne bilgiler tam olmus ne duygular yansitilabilmis.Hele Latife hanimi izlerken oylesine sinirlendimki.o dönemde okumus lisan bilen çagdas kulturlu bir bayanin kulkedisinin uvey kardesleri rolu gibi gosterilmesi cok komikti.Ataturkun kendisine es olarak sectigi bir hanimedinin basit bir ev hanimi gibi gosterilmesi hic hos olmamis.kiligindan durusundan hicbirsekilde okudugumuz latife hanimla ilgisi yoktu.Evet bir takim kaprisleri olmustur fakat bunlarin nedenlerini onun ruh haliyle yansitamadiginiz icin olmamis.