velnmt
19 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Fİlm genel olarak güzel, ancak senaryo az biraz kopukluk hissi veriyor. Davut dayının aşkı hastane sahnesinde bir görünüp bir kayboluyor. Biraz daha vurgulanmalıydı. Nusretin işleri bırakışı çok ani oldu. Bir de caminin yıkık dökük hali inandırıcı değil. Türkiyede hiçbir imam böyle bir yere tayin edilmez. Fazla abartılı olmuş. Bir de imamın kitapları arasında Darwinin kitabı var ki çok inandırıcı gelmedi bana. Abartılı. Ancak her şeye rağmen sıcak ve izlenesi bir film. 10/9
Filmin senaryosunun,oyunculuklarının ki özellikle başrol oyuncusunun oldukça zayıf olduğunu söyleyebilirim.Filmin anlattığı iki insan var.İlki ikilemde kalmış bir kabadayı...Zengin fakat yanlış bir yaşamla;doğru ama fakir bir yaşam arasında kalmış işin içinden çıkamıyor.İkincisi ise eğitimli,doğru bir imam.Fakir ve sabıkalı bir mahalledeki harabe bir camiye gönderilmiş,sadece işini yapmak değil dini yönden oldukça cahil kalmış bu insanlara bir şeyler öğretmek derdi.İlk hikaye oldukça zayıf ilerliyor tabi oyuncu da etkili değil o yüzden o hikaye sarmıyor.Fakat ikincisi imam rolündeki oyuncunun o sakin ses tonunun da etkisiyle filmin bizim için akılda kalıcı tarafı oluyor.Ayrıca türk filmlerinde alıştığımız din adamlarının ya öcü ya da dalavereci olarak gösterilmesine karşı bu filmde tam tersi bir anlatım var.Bu yönüyle de oldukça iyi.5/10
Esrefpasalilar filmi Izmir'in kabadayilari ile meshur Esrefpasa semtinden kaçip Istanbul'a yerlesen iki rakip kabadayi ve muhite yeni gelen idealist imamin etrafinda örgülenen Türk alternatif sinemasi örneklerinden.
Konu: Konu pek orjinal olmamakla birlikte (özellikle genç kabadayinin etrafinda olusanlar feci sekilde Kesanli Ali Destani'ni andiriyor) pek çok Türk filminde göremeyecegimiz iyi kötü, akici bir konu var.
Diyaloglar: Diyaloglar Türk filim standartlarinin üstünde.
Yönetim: Filim yönetmeninin de iyi is çikardigini söyleyebiliriz.
Siddet, Kötü dil: Filimde gereksiz siddet sahnelerinin yer aldigini söyleyebiliriz. Bazi kanli sahnelere hiç te gerek yoktu. Konu bazi imali anlatimlarla da anlatilabilirdi.
Genel olarak küçük bütçe ve nispeten taninmamis oyuncu kadrosuna ragmen Esrefpasalilar filminin vasat üstü bir yapim degerine sahip oldugunu söyleyebiliriz. Bazi güncel konulara ve önemli sahsiyetlere yapilan gönderimleri de siz izleyicilerin kavrayisina birakiyoruz.
film bir televizyon filmi tadında olmuş biraz daha uğraşılsaymış ses getiren bir yapım olabilirmiş. konu güzel, bazı espriler güzel keyifli bir film olmuş.
bu filmin esrefpasay la ne alakasi var sadece bir iki sahnede gönderme yapiyolar bari filmin sonunda hoca da esrefpasli olsaymis belki sonra komik de degil ama bu sinifta da yer almis oyuncular rol yapamiyo tayyarin ciktigi ilk sahne dehset zaten nasil mafya babasisi rol kesemeyo sonra hapis de adamin agzina sicak cayi dökuyolar o adam sonra hala konusmya calisiyo yok artik ya, sahneleri yaparken dusunsler daha iyi olur son sahneyi de 30 saatte cekmisler o kadar zor bi sahnemiki o kadar saat harcamislar orta sinif basit bir tv film olmus puan bile verilmez ki bu filme
bu tür filmlerin artması gerekli hemde çok hızlı bir şekilde onlarca senaryo para bastırıp yaptırmak lazım. 70lerde kötülenen gerçek iyiler geri dönmeli.