İşin doğrusu çoğu film yapımcısı filmlerinin finallerinin etkileyici olmasını ister,buna bağlı olarak izleyiciyi şaşırtan,hüzünlendiren ya da parçaları birleştirmesini sağlayan ögeler sunar.Ne yazık ki 'Eşref Paşalılar' yapımında bunu göremedik filmin akışı gayet iyi giderken bazı yerlerde konuların aniden kopuşu ve finalinde bir bütünün sağlanamaması filmin vasat yönleriydi.Gelgelelim bir arkadaşımız demişki 'hocanın içki sofrasına oturması yanlışdı'Ben burda yanlış birşey göremedim hatta oldukça örnek bir davranış sergilemiş hocamız neden mi?Aslında en çok ilim irfana ihtiyacı olan insanlar içki sofralarından,bataklıklardan toplanmalıdır.Peygamberimiz(s.a.v) de böyle yapmış.Hocamızın bu davranışı sergilemesi bilakis imrenilecek bir hadisedir.Toparlayacak olursak oyuncu kadrosunun geniş oluşu ama bizi nedense bir türlü filme bağlı kılamaması filmin eksileriydi.Artılarına gelecek olursak son zamanlardaki en iyi eğitici içeriklere sahip olmakla beraber ders olarak bile izletilebilecek bir yapım olmasıydı.
Küfürsüz, cinsel içerik barındırmayan harika bir aile filmi. Çok komik sahneleri de vardı. Filmin hakettiği puan 8 ve üstü. Bu filmin az puan almasının nedeni önyargılı bazı arkadaşların (güya fethullaçıların propagandası yapılıyor diye) filme bilerek düşük puan vermesi. Onlara göre bir imam üç kağıtçı, suratsız, milletin arasına fesat sokan bir karakter olmalı. O zaman izlenirdi bu film değil mi(!)
Bu nasil senaryo ya, abartili kabadayi soylem ve hareketleri, gereksiz goz kisma tokat atma ses yukseltme. Ne sacma bi filmdi. Senaryo liseli bi cocugun elinden cikmis gibi amatordu..
Filmin görselliği ve sesleri sırıtmıyor ama çok da başarılı değil malesef. Konusu güzel ama kötü işlenmiş. Yine de hiç sıkılmadan izledim diyebilirim. Verdiğim parayı haketmesinden öte, böyle filmleri kesinlikle desteklemek gerekiyor. Yoksa Türk sineması, sadece kadın teşhiri ve bol küfürle izleyici toplamaya çalışmaya devam edecek. Çok beğenmesem de filme tekrar gidecem ve annemi götürecem. Nedeni de ailece gidebileceğimiz filmlerin sayısı o kadar az ki, yarın öbür gün çocuğunuzu alıp rahatlıkla gidebileceğiniz filmlerin yapılmasını teşvik etmek olacak.
kim ne derse desin bence mükemmeldi.saçma sapan küfürlü filmlere verilen en büyük tepki buydu.türk milletinin kültürü ve dini çok güzel yansıtılmış kesinlikle gidilmesini öneririm
son zamanlarda ailenizi de alıp gidebileceginiz rahat bi şekilde izleyebileceginiz bi film. Ama yüksek bi beklenti içine girmeyin sakın ama gerçekten hoş sahneler var komedi olarak. Konusu güzel ama oyuncu seciminde yanlışlar var..
Tiyatrosunu izleyenler bilecektir son derece kaliteli bir senaryo ve ekibin sinema imkanlarıyla ve Turgay Tanülkü gibi tecrübeli isimlerle neler yapabileceğini merakla bekliyorum. Cidden bu yılın en güzel sinema sürprizi oldu. İnanıyorum ki hasılatı ve kalitesiyle birçok kişiyi şaşırtacak ve 120 gibi kaliteli bir yapım olarak belleklerde yer edecek. Ayrıca bu tür filmlerin sayısının arttırılmasına da cesaret verecektir. selim