Eşrefpaşalılar
3,3

naked-soul
naked-soul

12 Mart 2010 tarihinde eklendi
yok cemaat propagandası yok bilmem kime adanması yok suyun boşa harcanması :) bir filmi bunun gibi faktörler izlenmez kılabilir mi ya!dünyada propaganda içeren sayısız film üretilmekte, gerekli gereksiz tanınmış tanınmamış birçok kişiye filmler ithaf edilmektedir; sinemanın kime ve ne için yapıldığından öte estetik ve teknik açıdan da eleştirilebilecek bir sanat dalı olduğunu düşünüyorum ancak olumsuz yorumlar, kişisel fikirlerin şekillendirdiği alakasız cümlelerden ibaret... ben filmi vizyona girdiği ilk gün seyrettim ancak hiçbir beklentim olmadığı için umduğumdan iyi çıktı, gayet hoş ve samimi bir film olmuştu. sahneler arasındaki kopuk geçişler ve senaryodaki yüzeysellik haricinde _gerçekten_ ailecek izlenebilecek bir eser.şu günlerde eşinizi çocuğunuzu alıp gönül rahatlığıyla izleyebileceğimiz kaç tane Türk komedi filmi var ki?7/10
üsstad
üsstad

18 Şubat 2010 tarihinde eklendi
allah allah ne bu yaa iyice merak ettim :) konu güzele benziyo bakalım film ,oyunculuk ve yönetim nasıl.
mertsensari
mertsensari

2 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Çok güzeldi diyebilmek istediğim filmlerden bir tanesi oldu ne yazık ki.Oyuncuk dediğin şey ve onun gercek bir dille seyirciye yansıması bu kadar çok zor olmasa gerek.Bu filmde zormuş diyoruz gerçekten bunun da yönetmenden ötürü olduğunu da hissediyoruz.Çok izlemek isteyenler buyursunlar izlesinler iyi seyirler
nskmourinho
nskmourinho

25 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Fazla basit bir film olmuş.Belaltı esprisi yok harika film yorumlarına da katıla katıla gülüyorum açıkçası.Filmin senaryosu,çekim sahneleri,oyunculuk dururken böyle bir şeyi kriter olarak almak tam bize yakışan bir şey.Film bana anlatmak istedikleriyle inandırıcı gelmediği gibi senaryoyuda hiç beğenmedim 4/10
sivzarr
sivzarr

12 Mart 2011 tarihinde eklendi
Filmin senaryosunun,oyunculuklarının ki özellikle başrol oyuncusunun oldukça zayıf olduğunu söyleyebilirim.Filmin anlattığı iki insan var.İlki ikilemde kalmış bir kabadayı...Zengin fakat yanlış bir yaşamla;doğru ama fakir bir yaşam arasında kalmış işin içinden çıkamıyor.İkincisi ise eğitimli,doğru bir imam.Fakir ve sabıkalı bir mahalledeki harabe bir camiye gönderilmiş,sadece işini yapmak değil dini yönden oldukça cahil kalmış bu insanlara bir şeyler öğretmek derdi.İlk hikaye oldukça zayıf ilerliyor tabi oyuncu da etkili değil o yüzden o hikaye sarmıyor.Fakat ikincisi imam rolündeki oyuncunun o sakin ses tonunun da etkisiyle filmin bizim için akılda kalıcı tarafı oluyor.Ayrıca türk filmlerinde alıştığımız din adamlarının ya öcü ya da dalavereci olarak gösterilmesine karşı bu filmde tam tersi bir anlatım var.Bu yönüyle de oldukça iyi.5/10
Ali Sanli
Ali Sanli

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

12 Aralık 2011 tarihinde eklendi
Esrefpasalilar filmi Izmir'in kabadayilari ile meshur Esrefpasa semtinden kaçip Istanbul'a yerlesen iki rakip kabadayi ve muhite yeni gelen idealist imamin etrafinda örgülenen Türk alternatif sinemasi örneklerinden.

Konu: Konu pek orjinal olmamakla birlikte (özellikle genç kabadayinin etrafinda olusanlar feci sekilde Kesanli Ali Destani'ni andiriyor) pek çok Türk filminde göremeyecegimiz iyi kötü, akici bir konu var.

Diyaloglar: Diyaloglar Türk filim standartlarinin üstünde.

Yönetim: Filim yönetmeninin de iyi is çikardigini söyleyebiliriz.

Siddet, Kötü dil: Filimde gereksiz siddet sahnelerinin yer aldigini söyleyebiliriz. Bazi kanli sahnelere hiç te gerek yoktu. Konu bazi imali anlatimlarla da anlatilabilirdi.

Genel olarak küçük bütçe ve nispeten taninmamis oyuncu kadrosuna ragmen Esrefpasalilar filminin vasat üstü bir yapim degerine sahip oldugunu söyleyebiliriz. Bazi güncel konulara ve önemli sahsiyetlere yapilan gönderimleri de siz izleyicilerin kavrayisina birakiyoruz.
deffault
deffault

23 Aralık 2010 tarihinde eklendi
bu filmin esrefpasay la ne alakasi var sadece bir iki sahnede gönderme yapiyolar bari filmin sonunda hoca da esrefpasli olsaymis belki sonra komik de degil ama bu sinifta da yer almis oyuncular rol yapamiyo tayyarin ciktigi ilk sahne dehset zaten nasil mafya babasisi rol kesemeyo sonra hapis de adamin agzina sicak cayi dökuyolar o adam sonra hala konusmya calisiyo yok artik ya, sahneleri yaparken dusunsler daha iyi olur son sahneyi de 30 saatte cekmisler o kadar zor bi sahnemiki o kadar saat harcamislar orta sinif basit bir tv film olmus puan bile verilmez ki bu filme
robinsonleo
robinsonleo

10 Mart 2010 tarihinde eklendi
yazıklar olsun o harcanan sular yüzünden sizlere, birde marifetmiş gibi anlatmanıza......
İlteriş Göktürk
İlteriş Göktürk

24 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Filmden çok ortalama izleyicisi olan televizyon dizisinin bir bölümü gibiydi. Komedi yönünden istenilen yapılmış ama geri kalan yönleri ile vasat bir film. Boş zamanınızı harcamak için izlenebilir ama sinema adına bir şey beklemeyin.
berk131415
berk131415

21 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
ben eşrefpaşalıyım daha filmi izlemedm guzelmi peki
karahan-hami
karahan-hami

6 Mart 2010 tarihinde eklendi
İşin doğrusu çoğu film yapımcısı filmlerinin finallerinin etkileyici olmasını ister,buna bağlı olarak izleyiciyi şaşırtan,hüzünlendiren ya da parçaları birleştirmesini sağlayan ögeler sunar.Ne yazık ki 'Eşref Paşalılar' yapımında bunu göremedik filmin akışı gayet iyi giderken bazı yerlerde konuların aniden kopuşu ve finalinde bir bütünün sağlanamaması filmin vasat yönleriydi.Gelgelelim bir arkadaşımız demişki 'hocanın içki sofrasına oturması yanlışdı'Ben burda yanlış birşey göremedim hatta oldukça örnek bir davranış sergilemiş hocamız neden mi?Aslında en çok ilim irfana ihtiyacı olan insanlar içki sofralarından,bataklıklardan toplanmalıdır.Peygamberimiz(s.a.v) de böyle yapmış.Hocamızın bu davranışı sergilemesi bilakis imrenilecek bir hadisedir.Toparlayacak olursak oyuncu kadrosunun geniş oluşu ama bizi nedense bir türlü filme bağlı kılamaması filmin eksileriydi.Artılarına gelecek olursak son zamanlardaki en iyi eğitici içeriklere sahip olmakla beraber ders olarak bile izletilebilecek bir yapım olmasıydı.
nadircan21
nadircan21

7 Mart 2010 tarihinde eklendi
kaliteli ve seviyeli bir film.izlenmeye kesinlikle değer.
abraham647
abraham647

18 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Vizyona girmesini sabırsızlıkla bekliyorum...
cihatulutas
cihatulutas

14 Mart 2010 tarihinde eklendi
son zamanlarda ailenizi de alıp gidebileceginiz rahat bi şekilde izleyebileceginiz bi film. Ama yüksek bi beklenti içine girmeyin sakın ama gerçekten hoş sahneler var komedi olarak. Konusu güzel ama oyuncu seciminde yanlışlar var..
selimturkce2004
selimturkce2004

22 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Tiyatrosunu izleyenler bilecektir son derece kaliteli bir senaryo ve ekibin sinema imkanlarıyla ve Turgay Tanülkü gibi tecrübeli isimlerle neler yapabileceğini merakla bekliyorum. Cidden bu yılın en güzel sinema sürprizi oldu. İnanıyorum ki hasılatı ve kalitesiyle birçok kişiyi şaşırtacak ve 120 gibi kaliteli bir yapım olarak belleklerde yer edecek. Ayrıca bu tür filmlerin sayısının arttırılmasına da cesaret verecektir. selim