Hesabım
    Tutsak
     Tutsak
    25 Ekim 2013 Sinemada | 2s 33dk | Gerilim
    Yönetmen Denis Villeneuve
    |
    Senarist Aaron Guzikowski
    Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis
    Orijinal adı Prisoners
    Üyeler
    4,1 239 Puanlama, 53 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Tutsak, adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır. Saatler ilerler, ancak kızlar halen daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da hızlı ve nitelikli bir sonuç alamazlar. Keller Dover ise bir hayli panik içerisindedir ve polisin çabalarını yetersiz bulup adaleti kendi elleriyle aramaya karar verir. Genç ve başarılı dedektif Loki'den de yardım isteyen genç adam, kendini suçlu ve masumun birbirine karıştığı oldukça şaibeli bir davanın içerisinde bulur.

    2010 yılında çektiği İçimdeki Yangın (Incendies) adlı filmle tanıdığımız Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu, sinemaya Contraband filmiyle sinemaya giriş yapan Aaron Guzikowski'nin imzasını taşıyor. Filmin başrollerinde ise son dönemin başarılı oyuncularından Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal'ı izliyoruz.

    Fragmanlar

    Tutsak Orijinal Fragman 2:30
    Tutsak Orijinal Fragman
    40.746 gösterim

    Ekstra Videolar

    Hugh Jackman'ın En İyi Filmleri! 1:00
    Hugh Jackman'ın En İyi Filmleri!
    5.881 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    The Little Things'i Sevenlerin İzlemesi Gereken 12 Yapım
    Haberler - Özel Dosyalar
    6 Şubat 2021 Cumartesi
    En İyi Jake Gyllenhaal Filmleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    İyi ki doğdun Jake Gyllenhaal!
    19 Aralık 2018 Çarşamba
    Seyircisine İkilemde Kalacağı Sorular Soran 10 Film!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Ben olsam ne yapardım diye düşüneceğiniz durumlara yer veren filmleri listeledik.
    29 Eylül 2018 Cumartesi
    TV’de Hafta Sonu (16-18 Mart)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Hayat, Şanslı Logan, Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü...
    16 Mart 2018 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (11-13 Ağustos)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Baskın Günü, Tutsak ve nicesi…
    11 Ağustos 2017 Cuma

    Oyuncular

    Hugh Jackman
    Rolü : Keller Dover
    Jake Gyllenhaal
    Rolü : Inspector Loki
    Viola Davis
    Rolü : Nancy Birch
    Maria Bello
    Rolü : Grace Dover

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    13 Şubat 2014 tarihinde eklendi
    arkadaşlar filmi yeni izleme fırsatı buldum ve izlemekten çok mutlu olduğum bir yapım çıktı belkide de uzun zamanadır bu türde izlediğim en sağlam yapım diyebilirim filmin konusu basit çocuk kaçrma olayı ama tabiki önemli olan bu olayı süsleyip püsleyip nasıl seyirciye sunacağınız önemli bu filmdede gördüğüm kadariyla yönetmen gerçekten birinci sınıf işçilik sergilemiş gizem ve gerilim okadar üst seviyedeki ...
    Devamını oku
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    8 Mart 2014 tarihinde eklendi
    Basit bir çocuk kaçırma ve onun peşinde koşturan dedektif hikayesi gibi dursa da hiç öyle değğlam oyunculuklar,kaliteli çekimler ve sürpriz son önemli kısımlarından filmin ama süresi uzun olduğu için ben temponun daha yüksek olmasını beklerdim öyle de olmalıydı özellikle sonlara doğru hızlanıyor ama ortaları çok yavan geçiyor,sonuçta karşımızda eli ayağı düzgün bir film olarak duruyor prisoners
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    8 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
    Film 5/5'lik puanı hak ediyor. Senaryonun sağlamlığı, oyuncuların döktürmesi, sağlam kadro ve atmosfer... Kesinlikle sizi içine alıp bir saniye bile gözünüzü alamadan izlettiren yegane filmlerden. Hugh Jackman'ın en iyi oynadığı filmlerden diyebilirim.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    18 Ocak 2015 tarihinde eklendi
    uzun süresine rağmen asla sıkmayan ve oyunculukların üst düzey olduğu güzel bir film 8/10

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmen Hakkında

    Denis Villeneuve'ün önceki filmi Incendies, hem eleştirmenler hem de genel izleyici tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Film festivallerde aldığı çeşitli ödüllerin yanısıra, Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ı için yarışmıştı.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe 46 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Gerilim, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

    Yorumlar

    • Berk S.
      evet bant olayı ne alaka zaten esas soru bu
    • Berk S.
      zenci olan bulundu kacmıstı
    • Berk S.
      3 ve 4. sorularını yanıtlayayım, bodrumdaki adam katil kadının kocasıydı boynundaki kolyeden anladıık onu. yılanlar ise kadın hugh jackman'la konusurken eşinin yılan beslediğini alex'in onlardan korktugunu soylemişti. daha sonra kadın pek sevmediğim bir anım diyince hugh jacman da özeline girmek istemem tarzında bi sey soylemişti yanılmıyorsam.1. ve 2. soruları gercekten bende cok merak ediyorum ozelliklede 2. yi
    • Berk S.
      söylediklerin matıklı sunu eklemek isterim. yılanlar hakkında sey denmişti, katil kadının kocası yılan besliyodu alex de onlardan korkardı bundan pek bahsetmek istemiyorum dedi hugh jackman'da özele girmek istemiyorum tarzından bişey demişti yanılmıyosam yani o kısa sure içinde yılan konusu gecti.sana sorum ikinci madde ile ilgili zaten filmle ilgili tek kafama takılan nokta da o olmustu. o sahne cok gereksizdi bana kalırsa yada ben o sahnedeki mesajı tam olarak alamadım yani kız sersemlediği içinmi oyle bişey soyledi daha sonra hugh jackman kosarak kadının evine gitti bunun nedeni nedir ?
    • Serdar ?.
      dikkat spolier içerir...merak edenler için.-papız bodrumundaki adam çocukları kaçıran kadının eşi papaz daha fazla günah işlemesin diye bağlayıp bırakmış vican azabından içkiye vermiş kendini...-ilk kurtulan kızın hastanede söylediği sen ordaydın sözü bence tamamen izleyici şaşırtıp acaba sarışın kızın babası (huck jackman) paranoya mı o mu kaçırdı kızları izlenimi vermek için söylenmiş olabilir çünkü kız onu görmüş olsada o evde hiç ağız bantlama olmadı.-ilk kaçan kız kadının verdiği uyuşturucunun etkisi zayıflayınca o ara huck jackman eve 2 kez gelip gitti kadın ilgilenemedi ve kız kendini kurtardı.-labirentli çocuk taklitçi zaten evinde yapılan araştırmada diğer polis de söylüyor kaçırılan çocukların evlerine girip eşyaları alıp ölmüş izlenimi verdiyor okuduğu kitap nedeniyle yüksek ihtimal alex ile arkadaştı alex ona olanları anlatıyordu oda olayları sanki kendi yapmışçasına taklit ediyordu labirent takıntısı kadının eşinden dolayı kendine göre o bir kahraman. ama yılanlar gerçekten belirsiz.-huck jackman alex i kaçırmasa dedektif alex i bulduğu için haber vermeye kadının evine gitmicekti ve diğer kızda ölücekti.-sonunda huck jackman kurtuluyor ama alex e işkence yapmaktan hapis yatacak.-bana tek saçma gelen yer kadın madem tanrıya savaş açmış neden kaçırdığı kızları bekletip öldürüyor.
    • Aziz
      dram, gizem, oyunculuk, çekimler çok güzel... ama kurgu, olayları birbirine bağlama, neden sonuç ilişkisi çok zayıf.. izledikten sonra bir sürü soru soruyorsunuz.1-Zenci kız nasıl oldu da kaçtı, ya da kaçabildi?2-Zenci kız adama sen de oradaydın dedi.Buraya kadar tamam o eve gelmişti adam. Ama adam için "ağzına bant yapıştırdı" dedi? neden?3-Dedektif Yaşlı bir adamın evinin bodrum katında çürümüş bir ölü bulmuştu. Olaylarla bağlantısı ne ?4-Yılanlar ne alaka? yılanlı adam kendini niye öldürdü? Elbiselere niye domuz kanı sürmüşler? adam niye kız kıyafetleri aldı??
    • Aziz
      zenci kız adam için "ağzına bant yapıştırdı" dedi. niçin dedi bunu??
    • atilla T.
      son zamanlarda seyrettiğim güzel filmlerden biriydi. temposu,konusu,son ana kadar şaşırtan kurgusu gayet güzeldi.
    • anarchist41
      filmin sonunda herhangi bir problem yok. problem anlamamanızdan kaynaklanıyor.
    • ?nder Erdo?an
      ben filmi çok begendim,farklı senaryo ,çok begendiğim iki oyuncu başrolde ,sonu beni de tatmin etmedi ama yönetmen öyle istemiş yapacak bişey yok
    • Nihat S.
      şunuda soylemeden gecemicem. imdb deki puanlamasina bakip izlemeye deger buldugum icin izledim. 8.1 almiş. Ya ben sinemadan filmden anlamiyorum yada bu oylari verenleri anlamakta güclük cektim.
    • Nihat S.
      film sıkıcı basladi. heyecanli gelisti meraklandirdi. tam super mukemmel bir filmmiş diyecekken 2 saat 33 dk mi bosuna yedi. o nasil bir sondur arkadasim. final sahnesi yuzunden kufur edesim geldi. tek kelimeyle zaman kaybi. ha birde gosterime 27 aralikta girecekmis. kesinlikle gitmeyin paranizi ve zamaninizi cope atmayin.
    Back to Top