Sonbahar
3,9

yagmuronmaz
yagmuronmaz

11 Mart 2009 tarihinde eklendi
Dün akşam gittim ve 3 yıldır takip ettiğim ve üye olma ihtiyacı duymadığım siteye,bu film için üye oldum.
3 kişiydik ve filmi izlemek için yeterli sayıya ulaşmamızın yanısıra bir de son seansların açılmasını bekledik.
Film bir seferde doyulacak bir film değildi,bazı sahnelerde kendimi köyümdeymişim gibi hissettim,bazılarında çok sinirlendim,güldüm,ağladım,özendim,babaannemi özledim.Kısaca öldüm,bittim,mahvoldum...Bir daha,bir daha,bir daha izleyeceğim,kasmayın kendinizi,hayatta gördüklerinizi anlayabiliyorsanız,anlamlandırabiliyorsanız,bu filme gidin ya da izleyin işte...
Naci P.
Naci P.

27 Kasım 2020 tarihinde eklendi
İzledikten sonra etkisinden kurtulamadığım ve belirli aralıklarla defalarca izlediğim bir film. Başta yönetmeni ve oyuncuların her biri mükemmel bir iş çıkarmış.
4eversylvan
4eversylvan

2 Ocak 2009 tarihinde eklendi
sanırım bir başyapıtla karşıkarşıyayız!
sofican07
sofican07

27 Eylül 2010 tarihinde eklendi
çok durağan sıkıcı bir filmdi.Sırf izlemiş olmak için sonuna kadar bekledim.Bu filme ödül verilecek kadar sanatsal bir değerinin olduğunu düşünmüyorum.Daha iyi çekilebilirmiş ya da senaryosu daha iyi olabilirmiş.Mikail iyi idi onu beğendim.Ayrıca Elka çok güzel bir hatundu.10 üzerinden 4 verdim.Burada aldığı puanı pek hak ettiğini düşünmüyorum filmin...
father5
father5

23 Ekim 2009 tarihinde eklendi
bu filmin yapımcısının bile bu filmi izlediğini zannetmiyorum..)))
creep-che
creep-che

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

23 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Olaganüstü bir film. Begenmeyen arkadaslar daha ziyade aksiyon filmlerini yahut Recep Ivedikvari filmleri tercih eden bir film anlayisina sahip olsa gerektirler. Kesinlikle izlenilmesi hatta birkac defa izlenmesi gereken türk sinema tarihinin kösebaslarindan birisi olmaya aday cok basarili bir film. Emegi gecen herkesin ellerine saglik.
Alternative Arts
Alternative Arts

12 Eylül 2021 tarihinde eklendi
Son sahnedeki müziğin tınısı sizi alıp götürüyor, yüreğinizin bir parçasını da orada bırakıyorsunuz.
abbora
abbora

12 Eylül 2010 tarihinde eklendi
çok sıkıcıydı...
beke17
beke17

23 Aralık 2009 tarihinde eklendi
hayatımda izlediğim en kötü film...
adam hapse giriyor çıkıyor ve köyüne gidiyor.. bu kadar başka birşey beklemeyin
wolverine12
wolverine12

26 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Filmi bu hafta sonu dvd izleme fırsatı buldum arada yazılan yorumları okudum benim yorum ise evet filim oldukça durağan ama ama benim film için düşüncelerim ise bir adamın hapiste çektiği acıların bitmesi için yani ölümünü beklemek için köyüne dönmesi ölümü beklereken aşkı tatmak neyse toparlıyamadım konuyu nihayetinde filmi ben beğendim bide onur saylakın ilk sinema filmi olmasına rağmen oldukca başarılı buldum
hacivat39
hacivat39

23 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Filmden yeni çıktım ve etkilenmedim desem yalan olur; durağan olduğu doğru olabilir ama
hikayenin ve karakterin derinliği, doğa ve iklimin eşsizliğiyle birleşince muazzam bir eser çıkmış ortaya..
cenkmutlu
cenkmutlu

6 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Fena değildi, ödül alabilecek nitelikte belki ama durağan..(genelde durağan, çekim açıları dikkate değer filmler ödül alıyor) filmde en güzel taraf karadeniz-artvin manzaraları..
sonte-2
sonte-2

20 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Sinemayı sadece bir eğlence aracı olarak görüyorsanız, dram filminden anladığınız salya sümük ağlamaksa, filmlerde verilen mesajları anlamlandırmak için mesajların altlarının kalın kalın çizilmesinin gerekli olduğuna inanıyorsanız ... zaten bu tür filmleri hiç izlemeyin derim, sizin için gerçekten zaman kaybı olur. Böylece film çok sıkıcıydı, çok durgunda, coğrafya dersinden başka bir yoktu gibi yorumlar yazılmaz; sinema anlayışı farklı olanlar ve bir filme ne alacağını bilerek gidenler, bu yorumları okumak zorunda kalmazlar... onlar için de zaman kaybı tehlikesi ortadan kalkmış olur...
arlene
arlene

2 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Nihayet Türkiyede de böyle güzel filmler çekiliyor. Vermek istediği mesajları insanın gözüne gözüne sokmayan, gişe kaygısından uzak, klişelerden arınmış, dramatik senaryosuna rağmen insanları ağlatma amacıyla çekilmemiş, yavaş tempolu ama hiç sıkmayan bir film. Karadenizin muhteşem manzaraları da buna eklenince şahane bir film çıkmış ortaya.
ilkayinal
ilkayinal

6 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Oyunculuklar,senaryo herşey son derece sade.Mekanlar ise Karadenizin hayranlık uyandıran olağanüstü coğrafyası.Yani filmi oluşturan herşey bir o kadar sade iken aslında mekanların da filme karater olarak dahil edildiği bir film.Bu bakış açısıyla bakıldığında pek çok eleştirinin bertaraf olacağını düşünüyorum.Karadeniz sadece bir mekan değil oyuncuydu da bu film de.Belki de film de başrol oyuncusunun yüzünü hiç görmediğimiz ilk aşkıydı...