starridvan
4 Ocak 2009 tarihinde eklendi
ser bir film anlayana şiirsel anlatımana rağmen politik konulara değinen ve aşk ile beslenen bir film. yapısı itibariyle melankolik(bu açıdan izleyeceğiniz zaman önemli) görüntüleriyle büyüleyici müzikleri ise insanın içini titreten türden... final sahnesi akıllarda hiç çıkmayacak film hiç bitmesin diyeceksiniz. not:yusuf ile mikailin pavyondayken fon da çalan müzik gürcü halk türküsüsatrpialokardeş türküler tarafından da yorumlanmıştı bu açıdan kulağınıza aşina olabilir.
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama ben bu filmi izlerken huzur buldum. Karadenizin o eşsiz doğası ile bu kadar güzel bir film yapılabilir. Bence 10 üzerinden 10
BU filim kesinlikle izlen masi gereken bir filim ve bnce üzerinden 10/9 dur herkezin izlemesini tavsiye ederim Issız adamdan sonra en iyi 2008 filmi dir.!!!
Bu tarz filmleri çok severim ama filmi izlerken sanki Nuri Bilge Ceylanın "Uzak" filminin değişik bir versiyonunu izliyor gibiydim.Yine de başarılı buldum.
Sonbahar ... bu filmi izledikten sonra anlamadığını,mesaj alamadığını söyleyen arkadaşlar bu filmi lütfen izlediğiniz her hangi bir film ile karşılaştırma yapmadan yorumlayın. zira anlamsız. Sonbahar derdini çok iyi anlatmış bir filmdir.
bence film tek kelimeyle super olmuş filmde goruntu çalışması agırlıklı ve oyuncular da cok iyi yapılmış kesinlikle gidilmesi gereken bir film bu tadı sinemada almak ayrı bir zevk....(9/10)
Umarım söylendiği kadar güzel bir filmdir. Bugüne kadar Rizede çekilmiş en iddalı film belkide ilk filmdir.Karadenizin eşsiz manzarası bence hem türk insanını hem dünya insanını etkileyecektir.En kısa zamanda filmi izlemeyi öneriyorum kendime ve size
demekki ödül almak için sinemada uyutmak gerekiyormuş.3 maymun dan sonra sonbahar hayatımın en keyifsiz ve kayıp sinema saatleriydi.filmden anlamamışsın demeyin ama biz ne karadeniz filmleri gördük.ne devrimci izledik.ne aşklar seyrettik.tam anlamıyla bir kamera ve dağdaki yağmur çekilmiş hepsi bu ve ne yazıkki gerçekten sonbahar bu.SON
aldığı ödülleri sonuna kadar hakeden,,hüzün ve duygu yükünü seyirciye acıtasyon yoluyla değil de samimiyetle veren güzel bi film..özellikle yusuf karakterinin kumsalda yürürken orda oynayan çocuklara bakışı ve fonda çalan piano oldukça hoş bi sahneydi...
Ödüllü Türk fimleri beni sıradan Hollywood filmlerinden daha çok cezbettiği için merak ettim ve final sınavımın bitiminde güzel bir etkinlik olur düşüncesiyle arkadaşlarla filmi görmeye gittim.Açıkçası beklentim biraz daha fazla olacak ki;iyi oyunculuk(özellikle başrol oyuncusu Onur Saylak)ve sahnelerin doğallığı dahi benim tatmin olmama yetmedi.Öncelikle bu önemli iki etkenin başarılmış olmasından dolayı filmde emeği geçen herkesi içten kutluyorum ama bir filmde her zaman bir mesajın olması gerektiğine inanırım.Ve malesef bu filmdeki mesajı ya ben göremedim ya da benim düşündüğüm gibi cidden yok.
Çok kötü bir filmdi,ne güzel bir senaryosu ne konusu,ne duygusu nede anlattığı birşey vardı.Artvinli arkadaşlarımla beraber izledim,onlarda hiç beğenmediler,gerisini siz düşünün artık.Böyle filmlere ödül vererek izleyiciyi türk sinemasından soğutuyorlar.. Sadece özgün olması ödül almasına yetmemeli..