haticeipekce
1 değerlendirme
3 Ocak 2009 tarihinde eklendi
bildiğim kadarıyla film artvinde çekildi yorumlardan birinde rize yazıyorr ama :s film sakin sakin ilerleyen bir film oyuncular ve manzalar güzeldi ama...
Yahu bu filmde acı şeyler anlatılıyor.Bu şeyler sıkıcı, tatsız şeyler...Eğlendirme amacı gütmüyor diye bir filme sıkıcı,kötü falan demek,gerçek bir sinemasever tavrı değil bence.Böyle bir konu ve romantik komedi kıvamında ve davul zurna eşliğinde anlatılacak değildi ya..Bir de bu filme ilişkin yorumlarda "karadeniz bölgesi hakkında coğrafya dersi veriyor" diyenler,karadenizin güzel manzaralarına takılanlar var,ki pes doğrusu diyorum.Bunlar filmin kendisini değil fonunu oluşturan şeyler.Bir tiyatro oyununu dekorlarından ötürü çok beğendiğini söylemekten farksız bu tür yorumlar.Filmin kahramanı o kadar trajik olayların içinden geçmiş ki,onun filme bulaşmış kasvetinden rahatsız olduysanız,suya sabuna dokunmayan Hollywood filmleri izleyin,onlar suya sabuna dokunsun,sizler de mayışın kendinizden geçin...
tek kelimeyle mükemmel. filmi durağan diye beğenmeyenlere yorum yapmak çok güç, bence onlar "ekşın" film izlemeli. film siyaset, kültür ve özellikle insana verdiği umut süper açısından eşsiz bir başyapıt..
filmin amacı doğrultusunda (bir kişi üzerinden) vermek yada tekrar hatırlatmak istediği f tipi hücrelerdir..zaten 19 aralıkda gösterime girmesininde bu bağlamda filmin siyasi duruşuyla ilgili olduğunu düşünüyorum ki öyle..19 aralık 2000de birçok hapishanede "hayata dönüş"operasyonu gerçekleştirilmişti filmdede yansımaları mevcut.çok yerinde ve kuvvetli bir filmdi..gündemden düşmemesi gereken bi konu zaten,filmle halka tekrar hatırlatılması şahane....faşist devletimizin düşünen kesime hasasiyetleri vurgulanmış(!)aslında buna görsel olarak çok fazla yer verilmesede mesaj yerine ulaştırılmış,çok iyi anladık..çok başarılı..duyarlı,seçici,kuvvetli bi film..
Mükemmel bir film olmuş gerek filmin içindeki resimsel sahneler gerek çok güzel işlenmiş yerel motifler filmin içinde olduğunuz hissini veriyor. şiddetle tavsiye ediyorum..
filmi bugün izledim ve cok beğendim. üç maymundan sonra bu yıl içinde izlediğim en güzel türk filmiydi. yalnız film rize de artvin hopa da geçiyor ve yönetmen karadenizi ve karadeniz doğasını inanılmaz derecede güzel kullanmış.herkese iyi seyirler
Doğu Karadeniz de geçen film durağan ilerlese de görüntüler ve kullanılan müziklerle filmin içine alıyor sizi. Devrimci Yusuf'un hikayesinin anlatıldığı filmde siz de onunla beraber iç yolculuğa çok kez çıkıyorsunuz. spoiler:
Yusuf'un meyhane de aşık olduğu kadınla olan bağı filmin neredeyse sonuna kadar anlaşılıyor. Kadının ülke sınırını geçtiğinde ağlaması belki de Yusuf'un ölecek olduğunu anlamasından kaynaklanıyordu. En bitirici kısım ise final sahnesidir. Sizi oturduğunuz koltuğa gömer ve o koltuktan kalkmakta zorlanırsınız. İzleyin,izlettirin.
film tek kelime ile harika..herkesin yüreğine ,emeğine sağlık...kanayan bir yaradır f tipleri ve yönetmen bunu çok çok yakalamış..bunca verilen bedeller sonucu bedenlerin düştüğü hal ve geride kalanlar..yakın geçmişimize çok güzel ışık tutuyor.unutma dercesine yapılmış ..yeri geliyor politik,bazen kişisel ama herşeyden önce insan kokan bir film..karadenizi görmeyenlere de bir rehber oldu..tekrar teşekkür ediyorum..ayrıca müzikleri harikaydı.son ağıt içimizi eritiyor
Filmi yıllar önce izlemiştim; yüreğimde bıraktığı sızı hala nerde karşılaşsam hatırlatıyor kendini. Garip bir durağanlıkla ilerleyen, insanı içine çeken, aslında Yusuf'un çaresizliğini,sessizliğini, güzel yaşama umuduyla gittiği, uzaklaşınca mutlu olacağını sandığı ama sistemin pençesine düşmesi ile bir ömrün ziyan edilişini; ertelenmiş ,yaşanılacak her şey için zamanının olmaması, ömrünün bir garip ziyan gibi yansıtılması, anlaşılmadığını bildiği ve yine de ölümü için doğduğu yere yani köklerini saldığı yere dönüşünü ve ölümü sukün bir bekleyiş ile anlatan ya da benim öyle yorumladığım ince, etkileyici bir film.
evet bu film son dönem memlekete dönüş filmlerinden çok farklı.gelecek güzel bir dünyanın umudunu kendi yaşamlarıyla sınırlı tutmayan güzel insanların hikayesi..türkiyedeki politik sinemanın yorgun pişman karakterlerindne çok farklı bir tip var karşımızda..yaşadıklarından pişmanlık duymayan yine olsa ine yaparım diyen,,kalan hayatını da bu uğurda güzel bişeyler yapmak için oluşturan güzel bir insnaın hikayesi..elbet yüregimzi burkan tarafları olacak böyle kişiliklerin am aonlard aolmazsa kimimiz var bizim..mutlaka izleyin
hiç tawsiye etmiyorum kesinlıkle berbat ne konu war.ne sonuç tek kelimeyle değmez o kadar ödül almıs nasıl almıs pes yani ilk gün izledim we pişmanım,tüm salon şok olduk ben böyle felaket bi film izlemedim yazık