Sır
2,9

kemerlee
kemerlee

19 Eylül 2012 tarihinde eklendi
Oldukça zayıf geçen 2012 en iyi yanı klişeleri ters düz eden yaratıcı ve farklı bir dolu film görmemiz, belki bu filmler bir başyapıt değil yada sinemanın akışını değiştircek kadarda güçlü değiller, ama devamlı birbirini taklit eden, takip eden filmler arasında içimizi ferahlattıkları bir gerçek.Chronicle'da hayatı boyunca ezilmiş itilmiş bir çocuğun(katliam yapan yada seri katillerin yolundan giteye meğilli) kazandığı büyük güçlerle dünyaya öfkesini kusmasını gördük, The Cabin in the Woods ise klişe bir teen slaser gibi başlayan ama fazlasıyla zeki, eğlenceli bir korku mitolojisi olan türe soluk getiren bir filmdi.The Tall Man gelirsek Jessica Biel güzelliğine sırtını dayıyan doğa üstü birşeylerin olduğu klişe bir korku filmi bekliyordukki.Uzun boylu adamın hikayelerini duyup çocuk kaçırma sahnesini ve mücadeleyi görmeye başlayınca tamam dedik,SPOİLER ama bu sahneden itibaren herşey değişti bir anda çocuğunun kaçırıldığını düşündüğümüz Julia'ya tüm kasabanın saldırmasıyla acaba çocukları bir pagan tanrısınamı kurban ediyorlar bu olayların içinde tüm kasabamı var(Wicker Man'de olduğu gibi) diye düşünmeden edemedim, sonra tüm çocukları kaçıran Julianın olmasıyla o mu doğa üstü birşeylere inanıyor ona veriyor derken, çocuklarla resimleri ve kocasının muhabbetini fazlasıyla görünce işin bambaşka olduğu anlatıldıki, filmin sonunda hem bu sömürü düzenine hemde insanların çıkışsızlığına sert bir eleştiri getiriyor hemde ne eleştiri.(Ben afflekin Gone Baby Gone anmadan edemedim) Sonuç olarak sorgulamayan, hayatı ve düzeni olduğu gibi kabul eden insanları ve yeni kuşağın burun kıvırcağı ama çok değerli gerilim soslu bir drama.Filim en büyük eksisi sonunda çıkan olayların altını flasbacklerle destekleyip dolduramaması, bizi bu olaya daha yürekten bağlayamaması birazcık havada kalması.
10/7,5
Sandalphon
Sandalphon

11 Eylül 2012 tarihinde eklendi
Baslarda siradan bir korku filmi oldugunu düsünüyordum, fakat sonrasinda sasirdim, daha sonrasindaysa çok daha fazla sasirdim, özellikle artik her üç filmden ikisinin birseyleri taklit etmekten öteye gidemedigi sinema sektörünün kisir döngü zamanlarinda böyle sasirtici filmler bulmak çok zor, film kesinlikle siradan bir korku filmi degil çünkü gerçekten de büyük bir toplumsal mesaj içeriyor, verdigi mesaj da aslinda zaman zaman pek çok insanin aklina takilan bir sorunla ilgili, korkudan ziyade sasiracaginiz çogu kez duygulanacaginiz ve izlediginize degecek bir fim.
vista666
vista666

28 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Filmi izlerken ne kadar sıradan diye aklınıza gelebilir,ama hiç öyle değil,öyle bir sona gidiyorki film,konu kimsenin aklına gelmeyecek bir şekilde vuku buluyor,izleyin derim.