Ruhlar Bölgesi
3,8

Ata Kalinyazgan
Ata Kalinyazgan

6 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
Biraz fazla abartılmış bir korku filmi. Basit ve ucuz numaralarla korkutmaya çalışıyor ama pek başarılı olduğunu söyleyemem. Siyahlı Kadın çok daha korkutucu ve rahatsız ediciydi. Benim biraz hayal kırıklığı yaşadığım bir korku filmi. Ama yine de gerilmek isteyenler izleyebilir. İkincisini yapmaya ne gerek vardı, onu zaman gösterecek.
rudeonerudeone
rudeonerudeone

7 Temmuz 2013 tarihinde eklendi
Filme geçmeden önce, onun hakkında yapacağım yorumu da etkileyecek olan bir durumdan bahsetmem gerekiyor. Türk insanının, ben de dahil olmak üzere, öteden beri en sevdiği, en merak ettiği, en peşinde koştuğu türlerden biridir "korku sineması". Korkmayı severiz. Hele bir de sürprizli bir final varsa, veya hikaye kendi başına gerçekten oldukça orijinal ise tadından yenmez. Bu gerçekten uzun bir konu. Diyeceğim o ki, artık şunu kabul etmemiz gerekiyor (kendimin kabul etmesi de pek kolay olmadı gerçi): Yaklaşık 120 yıllık sinema tarihinde, haydi sadece korku olarak düşünelim, yaklaşık 100 yıllık "korku sineması" tarihinde, artık işlenecek çok da farklı bir konu kalmadı! Bir kere zombiler, vampirler, kurtadamlar, canavarlar vs. sanırım çoğumuzun "korku" olarak bile saymadığı, olsa olsa "aksiyon" kategorisine giren filmler. Bir iki başarılı istisna var tabii onlar hakkında çekilen filmlerde de. Ancak şu bir gerçek ki, genellikle ruhlar ve öteki dünya ile alakalı oluyor en korkutucu filmler. E onlardan bahseden de onlarca, yüzlerce film çekildi? Korku türünü bir dram, bir gerilim, bir romantik komedi, bir aksiyon-macera türlerinden ayırmak gerekiyor. Çünkü gerçekten 2013 yılında çekilecek herhangi bir korku filminin mutlaka ve mutlaka biraz klişe olacağı gerçeği var. "Insidious"un ne kadar muhteşem olduğundan bahsetmiyorum. Yalnızca "klişeler var hep" eleştirilerine pek de katılmadığımı belirtmeye çalışıyorum. Evet klişeler bolca var. Çoğu sahnesi önceden bir sürü filmde gördüğümüz sahneler. Adeta kopyası hatta. Ne yapalım malzemeler bunlar işte. Ha ne olur, 10 yılda bir "The Others" gibi bir başyapıt çıkar ortaya, yıllarca konuşulur. Bunun dışında çekilecek olan bütün filmler bir evde geçecek, tavan arası sahnesi olacak, elektrikler gidecek ve karakterlerden biri elindeki fenerle odaları tarayacak ve birden bir şey görecek, ani ve yüksek ses kullanımı izleyenleri yerinde sıçratacak (bu da son 5-10 yılda çıktı önceden yoktu ne güzel) vs. Ve evet yine bunların çoğunda mutlaka ve mutlaka bir çocuk üzerinden gidecek hikaye. Filmin çok yerden yere vurulacak seviyede olduğunu düşünmüyorum fakat aynı zamanda gerek senaryosu, gerek oyuncuları ile vasatı da pek aşamamış. İsmi olan bir kadrosu var ancak fark yaratamıyorlar.
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

2 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Başlar başlamaz tavan arasındaki karanlıktan gerilim kurma ya da bebek telsizinden gelen tuhaf sesler gibi klişe yöntemlere başvurunca umudunuz azalıyor ancak ortalarına doğru on beş-yirmi dakikalık bir bölümü var ki gerçekten enfes ve adım adım hayatınızın en iyi gerilim filmlerinden birini izlediğinize ikna edecek gibi de oluyor bir an için.Hatta korkutayım derken komik olmanın kıyısından döndüğü ya da alenen komik olduğu anları bile göz ardı edebiliyoruz bu başarılı bölümlerinden ötürü.Ancak yarısından sonra film bilindik yola sapıyor tekrar ve tekdüze yol almaya devam ediyor.Özellikle son kırk dakikası bir çuval incirin berbat edilmesine çok iyi bir örnek.Daha tecrübeli,ayakları yere sağlam basan bir yönetmenin elinde bir gerilim başyapıtı çıkabilirmiş,bu haliyle kaçırılmış bir fırsat ''Insidious''.
Ilknur K
Ilknur K

2 Eylül 2012 tarihinde eklendi
film başlarda çok iyi gidiyor. ortalarına kadar gizem ve sürükleyicilik söz konusu ancak daha sonra saçmalıklar başlıyor. sonunda ise yine heyecanlanıyor.
Snm Ynr
Snm Ynr

30 Nisan 2012 tarihinde eklendi
Özellikle konusu bakımından değişik olması filmi güzel yapan şeylerden biri. Kötü eleştriler olsa da bence gayet iyi bir film. İzlenmeye gerçekten değer.
mehmet k.
mehmet k.

17 Aralık 2011 tarihinde eklendi
türünün kötülerinden. kesinlikle tavsiye etmiyorum
HÜSEYIN KILIÇ
HÜSEYIN KILIÇ

3 Aralık 2011 tarihinde eklendi
SON ZAMANLARDA IZLEDIGIM EN MÜKEMMEL KORKU FILMI DIYEBILIRIM...
Ela Yılmaz
Ela Yılmaz

26 Kasım 2011 tarihinde eklendi
dehset bi flimdi dehset dehsettttttttttttttt ilk defa bi korku fliminde tirstim ama oda yandaki eeleman tam seytan çikinca hareket etti üç buçuk attim o bakimdan:D
monopoly
monopoly

11 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Senaryo mantigi çok güzel begendim, kostümler mekanlar beklentinin çok üzerinde. Lakin uyarlama çok kötü bazi sahnelerde birakin irkilmeyi kahkaha bile atabilirsiniz. Usta eli degmemis bana göre.
kemerlee
kemerlee

1 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Testerenin yaratıcısı James Wan ilk dakikasından kurduğu harika atmosferi, yavaş yavaş yükselen tekinsiz havası ve kötü ruh düzeyindeki işleyişiyle, 50. dakikaya kadar bir korku başyapıtına doğru ilerliyorduki bir anda oldukça kötü ruh çağırma sahnesiyle birlikte bir dolu saçmalıklar ve tuhaflıklar başladı, hayaletleri kapıları kapatarak engellemeler, çık içinden çık içinden diye bağırıp korkutulan ruhlar, boynuzlarını parlatan iblislere kadar görebileceğiniz her türlü abzürtlüğü kullanan, öteki boyuttaki ruhları birer zombi gibi resmeden şaşırtıcı(james wan sonunda illaha bi cinlik yapacak ya) olması gereken son fotoğraf makinesine yüklediği fazla işlevlik yüzündende etkileyici olamıyor ve sıradan bir korku filminden öteye gidemiyor niyazikki film.
Jannisary
Jannisary

29 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
kötü bir lorlu filmi daha. son zamanlarda yapılan gerçek bir korku filmi yok. basit korku unsurlarının bolca kullanıldığı, bunu yaparkende bir o kadar özensiz çekilen bir film. türk yapımı korku filmleri ile kafa kafaya efekler. tamamen zaman kaybı bir film.
obscure
obscure

22 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Kankamın tavsiyesi üzerine izledim biraz önyargılıydım kabul etmeliyim ama film çok iyiymiş hatta bir sahnesinde öyle bir kaptırmışım ki kendimi (Filme mi çamfıstığına mı tartışılır) çığlık bile attım :p Biraz saçma kısımlarıda mevcut ama genel değerlendirme izlemeye değer diyebilirim.
ozzy-badd
ozzy-badd

19 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Sadece son yillarin degil , komple korku-gerilim sinemasinin da en basarili örneklerinden . Filmde sürekli bir tekinsizlik , sürekli bir 'ne olacagini bilememe' ve gerilim hakim . Korku kliselerine oldukça yer veren ama yine de orjinal olmayi basarabilen bir yapim . Düsük bütçeyle kotarilmasi da ayri bir deger kazandirdi gözümde ... Türün meraklilarina siddetle önerilir ... 5/4 ...
Fatih Tarım
Fatih Tarım

9 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izledigim en orjinal korku filmlerinden biridir kan göstermemesi, filmde bir katilin olmamasi malesefki son yillarin modasi olan mide bulandirmayi sevmemis olmasi filmin benim gözümdeki paha biçilmez artilarindan bazilaridir ve sunuda söylemek gerekirki film gerçektende saglam bir sekilde korkutuyor.
blockcafe
blockcafe

2 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Muhteşem kelimesi yetersiz kalır
Harikulada bi gerilim filmi,
vede facebooktan duyduğum habere göre, 2.cisi çekilecekmiş...