Hesabım
    İblis
     İblis
    29 Temmuz 2011 Sinemada | 1s 30dk | Korku
    Yönetmen Manuel Carballo
    |
    Senarist David Muñoz
    Oyuncular: Doug Bradley, Tommy Bastow, Sophie Vavasseur
    Orijinal adı La posesión de Emma Evans
    Basın
    1,8 2 Eleştiri
    Üyeler
    2,9 7 oy
    Beyazperde
    1,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İblis, son dönemlerde yükselişe geçen İspanyol korku sinemasının 'şeytan çıkarma filmlerinde de varım' iddiasını gözler önüne sermeye çalışan bir film. Yönetmen Manuel Carballo'nun pek de başarılı olmayan El último justo'dan sonra çektiği ikinci uzun metrajı olan film, tahmin edilebileceği gibi içine şeytan girmiş 15 yaşlarındaki bir kızdan bahsediyor.

    Emma Hawkins çevresindeki genç kızlardan biraz farklıdır. Ergenliğin getirdiği bazı psikolojik sorunlarla boğuşan kız, anne ve babasının onu anlamadığını düşünmektedir. Aile bağları ve kendi özgürlüğü ile ilgili problemleri olduğunu düşünen Emma bir süre sonra çok daha baş ağrıtıcı bir problemle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

    Günlerden bir gün ani olarak hem psikolojik hem de fiziksel olarak değişmeye başlayan kızın sorunlarının tıbbi olduğunu düşünen ailesi kızlarını doktora götürür. Yapılan testlerden herhangi bir sonucun çıkmaması üzerine aile dertlerine başka bir yerde başka bir cevap aramak durumunda kalacaktır...

    Beyazperde Eleştirisi

    1,5
    Kötü
    İblis
    Yazar: Cihan Aydın
    Vizyon filmlerinin çembersel döngüsü içerisinde planlamalar yapılırken yılda bir iki filmlik dozda şeytan çıkarma öyküsüne olan "ihtiyacımız" göz ardı edilmez ve en azından Şeytan (The Exorcist) ve Omen serisinin "pek gerekli" karbon kopyaları salonlarımıza şöyle bir uğramadan olmaz. Bu zulmü durdurmak için 1968 yılına gidip Rosemary'nin doğum yapmasını mı durdurmak gerekirdi yoksa işi garanti altına almak için çarmıhtaki İsa'ya kadar geri dönüp yardım istemek mi bilinmez ama anlaşılan El Diablo'nun kötülüklerine devam edeceğine inanan yapımcılar bizi "koruma" güdüsüyle bir süre daha bu işe para yatırmaya devam edecek. İlk bakışta sadece adıyla Şeytan Çarpması (The Exorcism of Emily Rose) filmini anımsatan İblis (La posesión de Emma Evans), ilk yönetmenlik denemesinde de yine bir dini gerilim öyküsü anlatan Manuel Carballo'nun ikinci filmi. Elbette filmi sinema çevrelerinde çekici hale g

    Fragmanlar

    İblis Orijinal Fragman 1:23
    İblis Orijinal Fragman
    628 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Doug Bradley
    Rolü : Father Ellis
    Tommy Bastow
    Rolü : Alex
    Sophie Vavasseur
    Rolü : Emma
    Richard Felix
    Rolü : John

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İspanya
    Dağıtımcı Duka Film
    Yapım yılı 2010
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 1 500 000 EUR
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2010, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2010.

    Yorumlar

    • korcuklu
      film için söyleyecek tek bir kelime yok. tamamen zaman kaybı.. 3/10
    Back to Top