Power-of-Tower
2 Şubat 2010 tarihinde eklendi
1999 yılında yurtdışından elime geçen cd de bu filmi izlemiştim.Tabikide altyazı felan yoktu sadece ingilizce duyuyordum..Ve o 15 yaşımda bile inglizce dinlediğim filmde o oyuncuların mükemmel surat ifadelerinden,mimiklerinden ve yönetmenin filmi sunuşundan herşeyi anlamıştım...Kaybolan askeri bulup evine teslim eden Yüzbaşı Miller ve askerleri..Tom Hanks,Edward Burns,Tom Sizemore ve keskin nişancı Barry Pepperin muhteşem performansları..Şu ana kadar yapılmış en iyi savaş filmi..Tabiikide 10 üzerinden 10
hanks ne demişti, normalde bir öğretmendir ya istemediği halde savaşa gönderilmiştir ve o yere kapanıp aman dileyen alman askerini bile bile öldüremez serbest bırakır ve der ki; "öldürdüğüm her insanla ben normal hayatıma dönebilmekten o kadar uzaklaşıyorum" filmin özeti bence bu cümlede gizli idi, başka bir söylemeye gerek yok..savaş kötü ve çirkindir, insanı insanlığından utandırır...
1998 yılında böyle bir film çekilebiliyorsa, 2023 yılına kad ar yapılan saçma filmler gözümde bitmişyir. Bugün olmuş o kalitede sahneler göremiyoruz. Tek kelimeyle baş yapıt!
Beni öldürmek için deli gibi kurşun yağdıran birine ben ne yaparım?... İşte filmin bana verdiği ve yaşatığı en önemli duygu buydu?,,, gerçekten etkilendim! Benim için film ölmenin ve öldürmenin ne olduğunu, ne amaçla yapılabileceğini, asıl anamsız amacın nasıl ortadan kalbolup bir katile dönüşülebileceğini çok güzel anlatıyor gerisini bilmem... Bence gayet başarılı ve etkileyici bir yapım olmuş setcisinden oyuncusuna herkezin eline sağlık, hepsine çok teşekkürler, beni II. dünya savaşının icine soktukları için...
izlediğim en iyi savaş sahnelerine sahip film . 1998 yılında bunu yapabildiklerine göre büyük iş becermişler demektir . zaten sonrasında çok sevilen filmin dizi versiyonuda başka bir isimle çıktı : Kardeşler Takımı
Bu filmi ilk izleidğim sıralarda(yıl 2003 yada 2004 idi) filmin oyunu "medal of honor" uda oynuyor idim. Sahil çıkarmasının oyundan daha iyi şekilde yapıldığını izleyinde harcanan paranın ve emeğin boyutunuda farkettim. Mükemmel bir filmdi. Ellerindeki tek başarı sayılabilcek metaryel olan 2.Dünya savaşını çok iyi şekilde kullanmış Holywood. Keşke ülkemizde de bu bütçeler ve bu teknoloji olabilseydide muhteşem tarihimizi laikıyla film edebilseydik.