Er Ryan’ı Kurtarmak
4,7

banadolu
banadolu

4 Şubat 2003 tarihinde eklendi
sadece en iyi savaş filmi değil,tüm zamanların en iyi filmlerinden biri.bir spielberg filmi değil mi nasıl olsa
ilkerekleme
ilkerekleme

14 Eylül 2004 tarihinde eklendi
filmi gerçektende sinemada izlemek daha iyi olurdu ama yinede yorum yazmakta gerçekten güzel...bunun yanı sıra daha öncede yazmıştım her filmlerinde olduğu gibi propaganda kaygısı bu filmdede var...ama sonuçta steven spielberg gibi dahi yönetmenin savaşın psikilojik yönlerinide çarpışmalar açığında ortaya koyması gerçektende mükemmel...yani insanın çatışmalarda grçktende ancak bu kadar etkilenebileceği açıkça orataya çkmış..kısacası sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olduğu gerçek..:))
-Lord-
-Lord-

13 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
şu an için bunun üstüne savaş filmi çekilmesi mümkün gözükmüyor...inanılmaz etkileyici.... sinema tarihinin en iyilerinden...hatta en iyi savaş filmi...
pelin-eisenheim
pelin-eisenheim

25 Kasım 2007 tarihinde eklendi
her sahnesi mükemmel gözlerim dolu dolu isledm 10/100000000
caneri16
caneri16

8 Kasım 2004 tarihinde eklendi
savas filmleri arasında en iyilerinden birisi diyebilirim.
medal of honor oyununu oynayanlar bilir.film ile oyun birbirinin aynısı.oyunda mukemmel filmde.siddetle ediyom tavsiye.
pi-bro
pi-bro

7 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Çok iyi bi film bence.2.Dünya Savaşı'nı çok iyi anlatan ve süper sürükleyici 9/10
berk-ay1987
berk-ay1987

28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
MuhteşeM
Demirtas
Demirtas

25 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Şüphesiz izlediğim en iyi savaş filmi. Özellikle açılış sahnesi ile adeta beynime kazınmış bir başyapıt. Daha kendinizi filme tam olarak hazırlamamışken adeta ilk 20-25 dakika bir şok yaşıyorsunuz. Ama film sadece o 20-25 dakikadan ibaret değil elbette. Sonuna kadar aynı tempoda giden çok sürükleyici bir film. İzlememiş olanlar.Mutlaka izleyin.
hookers
hookers

18 Şubat 2003 tarihinde eklendi
FİLMİ BUGÜN İLK DEFA DVD`DEN SEYRETTİM.GERÇEKTEN DE SÖYLENDİÐİ KADAR VARMIŞ.TAM BİR BAŞYAPIT.FİLMDEKİ HERKES ÇOK BAŞARILI:OYUNCULAR,GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ,MÜZİSYEN,YÖNETMEN...HERKES ÇOK BAŞARILI.SPIELBERG`İN EN İYİ FİLMLERİNDEN BİRİ.FİLM O KADAR YOÐUN,DOLU VE SANAT YÜKLÜ Kİ UZUN YILLAR ETKİSİNDEN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEYECEK.SİNEMA TARİHİNİN EN İYİ SAVAŞ FİLMLERİNDEN BİRİ.KIYAMET VE FULL METAL JACKET`İ İZLEMEDİM AMA İZLEDİÐİM SAVAŞ FİLMLERİ İÇİNDE EN İYİSİ.ÇATIŞMA SAHNELERİ AÇISINDAN KARA ŞAHİN DÜŞTÜ`NÜN HEMEN ARDINDAN PLATOON,WE WERE SOLDIERS,PEARL HARBOR,...GİBİ FİLMLERİN ÖNÜNDE.ANCAK PLATOON ASKERLERİN RUHSAL DURUMUNU VE MASUMİYETLERİNİ KAYBEDİŞİNİ ANLATMASI BAKIMINDAN BUNDAN DAHA İYİYDİ.BİR DE BEN ÇIKARMA SAHNESİNİN DAHA UZUN VE GÖRKEMLİ OLMASINI BEKLEMİŞTİM.ÇIKARMA SAHNESİ BEKLENTİLERİMİN ALTINDA KALDI.BENCE FİLMİN EN ETKİLEYİCİ SAHNESİ MILLER`IN ELİNDEKİ TABANCAYLA TANKA ÇARESİZCE ATEŞ ETTİÐİ SAHNEYDİ.HEMEN ARDINDAN ABD UÇAKLARININ SALDIRIYA GEÇTİÐİ SAHNE DE SANKİ GÜNEŞ İMPARATORLUÐU FİLMİNE YAPILMIŞ BİR GÖNDERME GİBİ GELDİ BANA.FİLMİN EFEKTLERİ DE LUCAS`IN IL&M`SİNE AİT YANİ KUSURSUZ.BUGÜNE KADAR ÇEKİLEN BELKİ DE EN GÖRKEMLİ SAVAŞ FİLMİ...
reedsternberg
reedsternberg

21 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Savaş filmlerini seven kişilerin izlemek için tereddüt etmeyeceği bir film.harika savaş sahneleri...
cemol
cemol

18 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
Film beni çok etkilemedi açıkçası ,ben sade Amerikan propagandası olayına giricem.Tabii ki propoganda var ama, Amerikalılara bu filmde propaganda yapmalarına bişey dememek lazım.Vietnam da falan olsa tamam da,Normandiya Çıkarmasında adamların hakları.Onlar 2. Dünya Savaşına girmeyip,Normandiya Çıkarmasını yapmasalardı Almanya’yı kimse durduramayacaktı.Bu yüzden Amerikalıların tek övünmelerini gerektiren savaş bu.Vietnam falan hikaye zaten...İstedikleri kadar anlatsınlar;kim inanır ki onlara:))
Duygu Çoban
Duygu Çoban

25 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Tom Hanksin mükemmel oyunculuğu ve Spielberg yönetimi ile sınırları zorlayan bir film.Hafızalardan silinmeyecek bir baş yapıt.Oscarları sonuna kadar hakederek alan bir film.Daha fazla birşey söylemeye gerek kalmadı 10/10
scar-face-53
scar-face-53

8 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
gazetede bir yazı okuyordum bir kaç yıl önce
savaş filmlerini kıyaslıyordu er ryan için şunu yazıyordu
bir savaş filmi anca bu kadar güzel olabilir ....haklıııı bana göre brave hearttan sonra sinemanın en ii filmi...
10/10
asirap
asirap

22 Aralık 2004 tarihinde eklendi
mükemmel bir filmdi.savaş sahnelerindeki gerçeklilik,insanların son nefeslerindeki feryatalrı gerçekten doğru bir gözlem.bu filmden sonra askere gitmek istememiştim.(gerçi askere gitmeyide kim ister ya ! )
yigit1539
yigit1539

23 Mayıs 2003 tarihinde eklendi
Steven Spielberg kesinlikle bu işi çok iyi biliyor. Bu da en iyi filmlerinden biri. Mutlaka izlenmeliii!!!!