Er Ryan’ı Kurtarmak
4,7

michael-corleone
michael-corleone

17 Kasım 2006 tarihinde eklendi
bence mükemmel bi film çok beğendim bu filmi tom yine harika..
bodrum-fevzi
bodrum-fevzi

25 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Bu filmi İzlemeyen varsa kaçırmasın tam bir şaheser , başyapıt.Kısaca Mükemmel bir film.
teo-17
teo-17

7 Kasım 2006 tarihinde eklendi
film çok güzel.özellikle normandia çıkarmasını çok gerçekci ... ama steven spielbergin bir amerikan hayranı olması ve bu duygusunu filme yansıtması kısaca filmde çok kısada olsa amerika propagandası yapması benim gözümde filme gölge düşürdü.....ama hayatımda izlediğim en iyi modern çağ savaşını anlatan tek film 9/10
okaliptus80
okaliptus80

31 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
En iyi savaş filmi sıfatına mazhar olacak bir film olduğunu söylemek,sanırım pek de abartı ve kehanet olmasa gerek.hele baştaki o çıkarma sahnesi.
erdiizbul
erdiizbul

12 Ekim 2007 tarihinde eklendi
işte savaş filmi budur 300 spartalı bu fılmden ders alsın mukemmel bır fılm gercekten ben fılmı ızlerken sankı kndım savasta gıbı hıssettım perfect
aynurhamamci
aynurhamamci

27 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Mükemmel bir film.Başka söze gerek yok.
cream-2
cream-2

9 Ekim 2003 tarihinde eklendi
Bundan seneler önce gitmiştim sevgli Ryan ın filmine. Acayip derecede sıkılmıştım. Dün televizyonda izleyim dedim ilk yarım saat hariç geri kalan kısımları yine sıkıcıydı. Ayrıyeten baştan aşşa klişeler üzerine kurulu bir film. Filmin sonunda Amerikan tarzı son dakikada yetişen bir birlik ve savaşın kazanılması kadar komik bir olay olamaz. Filmin sonunda da selpakları kullanalım diye yapılan final sahnesi. Hiç gereksiz, izlenmesi sadece güzel zaman geçirmek için gerekli olan bir film. Asla bir başyapıt değil, asla savaş filmleri arasında ilk 5 e girebilecek bir film değil. 6/10
odinhan
odinhan

16 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Savaş filmleri arasında efektleri en üst düzeyde olan film...Geri kalan özellikleri ise aynı Amerika va kahramanlık hikayeleri vs vs..10/8
mehtap6
mehtap6

27 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
herkesin de söylediği gibi süper bir film.büyük bir mücadele anlatılıyor ve oyunculuk çok harika..
burcuhazal
burcuhazal

14 Aralık 2006 tarihinde eklendi
ya bi savaş filminde ağlanırmı ben bunu başardım hüngür hüngür ağladım ama değer bu filme 1 insanın hayatına 8insanlık bedel
umuty90
umuty90

12 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Spielberg'den bir başyapıt...Tom Hanks'in üstün performansı, muhteşem görüntü yönetmenliği, parlak bir senaryo..Herkesin seyretmesi gerekir..
fragilegirl
fragilegirl

9 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
izlediğim en güzel savaş filmiydi
çok ağladım
savaşın acımasızlığını,saçmalığını,insanlar üzerindeki etkisini çok güzel ve çarğıcı bi dille anlatıyor.herkes izlemeli
Eren-Emrah
Eren-Emrah

22 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Izledıgım sayısız savas fılmlerınden en guzeli bu desem abartmış olmam.. Steven Spielberg yönetmenliğinde harkulade bir yapim gerçekten.. Biraz önce bitirdim Etkisinden kurtulamadım..
kubkub
kubkub

23 Şubat 2008 tarihinde eklendi
gercekten muhteşem bi savas filmi...kesinlikle izlenmeli
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

11 Haziran 2012 tarihinde eklendi
6 Haziran 1944 Normandiya Çikarmasi'nin basladigi gün, Müttefik Kuvvetleri, tarihinin en büyük çikarmasini gerçeklestirmektedir. Ancak müttefik ordulari Normandiya sahillerine akin ederken, küçük bir askeri birlige çok farkli bir emir verilmistir; Cephenin derinliklerine giderek tek bir askeri, parasütçü Er James Ryan'i kurtarmak...Er Ryani Kurtarmak (Saving Private Ryan), Steven Spielberg tarafindan yönetilerek, Robert Rodat tarafindan yazilan, II. Dünya Savasi konulu bir savas filmi.Film, Yüzbasi John M. Miller (Tom Hanks) ve yaninda bulunan askerlerin (Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper, Vin Diesel, Giovanni Ribisi, ve Adam Goldberg), diger üç kardesi savasta sirasinda farkli cephelerinde ölen, bunun sonucunda eve dönüs vizesi alan James Frencis Ryan isimli askeri bulmaya çalisirken baslarindan geçenleri konu almaktadir.Filmin ilk 20 dakikasindaki Normandiya Çikarmasi sahnelerinin, dünya sinema tarihindeki yeri ayridir. Film elestirmenleri bu sahneleri asiri gerçekçi olarak nitelendirmistir. Bununla beraber yapildigi yilin en iyi film Oscarini alamamasi film elestirmenleri tarafindan Oscar tarihinin ayiplari listesinde yer alir. IMDb internet sitesinde sinema tarihinin en iyi 250 filmi listesinde 8.5 puan ile 58. sirada bulunmaktadir.Normandiya çikartmasinin yapildigi 6 haziran 1944 günü küçük bir askeri birlige farkli bir görev verilir. Düsman bölgelerine sizarak parasütçü er James Ryan'i kurtaracaklardir. Çünkü 4 çocuk annesi bir kadin, diger 3 çocugunu savasta kaybetmistir ve son çocugunu da kaybetmek istemiyordur. Washington'in emri kesindir. Kadinin oglu bulunacak ve sag olarak getirilecektir.Yüzbasi Miller'in askerleri bir yandan tehlikelere gögüs gererken bir yandan da emri sorgulamaktadir. Bir insanin hayati sekiz insanin hayatini tehlikeye atmaya deger mi ?Yapim, 1999&8242;da aday oldugu 11 daldan, aralarinda en iyi yönetim ve en iyi görüntü yönetiminin de oldugu 5 dalda Oscar ödülünü almisti.Buna Ek Olarak Bir Haberde Ben Eklemek Istiyorum2009 Yilinda Yapilan Bir Ankete Göre Er Ryani Kurtarmak Adli Film Gelmis Geçmis En Iyi Savas Filmi Seçilmistir.