Er Ryan’ı Kurtarmak
4,7

erzincansporlu
erzincansporlu

27 Haziran 2004 tarihinde eklendi
Spelberg’in hakeyesini bilir misiniz? Bu film tam bir şaheser! 5 dalda Oscar aldı ama Titanic denen klasiğe beş çeker.. Tom Hanks artık bazı şeyleri aşmış mükemmel bir oyuncu.. Fazla söze gerek yok beyler 10 kez izledim 10 kez dah izlerim... 10/10
Ahmet G.
Ahmet G.

26 Mayıs 2002 tarihinde eklendi
Amerikan milliyetciligi var tabi ki.Bu konuda sana katiliyorum Spartacuz ama yine de iyi di be!Savas sahnelerinin ustaligina soz yok bence!Cok iyi bir savas filmi!
sinema
1 ziyaretçi
5 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Daha önce izlediğiniz bütün savaş sahnelerini unutun. Usta yönetmen Steven Spielberg tarihin en kanlı savaşını en iyi şekilde kurgulamış ve bizlere mükemmel bir açılış sunmuş. Filmin daha ilk dakikalarında kendinizi savaşın ortasında buluyorsunuz. Tom Hanks faktörü filme değer katmış çok üst düzey bir oyunculuk. Senerya oldukça akıcı tek bir saniyesinden beri sıkılmazsınız, tipik bir savaş filmi asla değil. Müzik hiç yok desem iyidir ama mitralyöz ve havan toplarından çıkan seslerin ahengini yanınızdaymışçasına hissedeceksiniz. Film tarihin en iyi savaş filmi. İyi eğlenceler. #Spoiler ''Ryan buna değse iyi eder! Eve döndüğünde, herhangi bir hastalığın tedavisini bulsa veya uzun süre dayanan bir ampul filan icat etse, iyi eder! Çünkü işin aslı, on tane Ryan'a, bir tane Vecchio veya Caparzo'yu değişmezdim.''
esinesinesin
esinesinesin

12 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Er Ryan kurtarılmaya değer bir asker,onu kurtarmak adına pek çok asker ölsede.. Bir annenin 4 oğlundan geriye kalan son çocuğu olduğu için değil, eve geri dönebilirsin denildiğinde, hayır vatanım için geri dönmemem gerek, bana burda ihtiyaç var dediği için. Evet her savaş gibi vahşet dolu sahneler var, ama izlenilmeli.
zlem93
zlem93

7 Mart 2008 tarihinde eklendi
katılıyorum!bu durum gayet normal karşılanmalı.bizde böyle bi film yapsak kendi propagandamızı yapardık.
mazurka92
mazurka92

16 Şubat 2005 tarihinde eklendi
söyleyecek çok fazla birşey yok zaten kötü desem insanlar güler herhalde....tom Hanks ustalığını konuşturmuş mükemmele yakın bir oyunculuk ve film birde şu klişelerden kurtulsak.....
Doğukan B.
Doğukan B.

30 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Öncelikle, savaş sahneleri çok orjinaldi ve kaliteliydi.. Çekimleri ve Ses efektleri sayesinde kendinizi adeta savaş atmosferinin içinde buluveriyorsunuz. Mekanları özenle seçilmiş ve zekice tasarlanmış, 15 Yıl önce çekilmiş olupta böylesine harika ve realistik savaş filmlerini görmek göz dolduruyor, günümüzde bile böyle filmlere rastlamak neredeyse mümkün değil.. Savaşın aslında televizyonlarda gördüğümüz ya da oyunlarda oynadığımız kadar ayrıcalıklı ve zevkli olmadığını bu filmde de bir kez daha tadıyoruz. Film'in başından sonuna kadar askerlerin savaş anındakı psikolojileri ve davranışları ekrana en iyi biçimde yansıtılmış. Çevirmen genç'in, Alman askeriyle oturup sohbet ettiği sahne; Askerin kaskına kurşun isabet edip o şaşkınlıkla kaskını çıkardığı sahne ve "Bizim yanımızdaki tanrı ise onların yanındaki kim?" diyalogunun geçtiği sahne benim için çok etkileyiciydi.. Tom Hanks her zamanki gibi etkileyici bir performans sunmuş; Zaten bir filmde Spielberg ve Hanks isimleri geçiyorsa, o film'in yanına kötü kelimesi yakışmaz.. Ayrıca Vin Diesel ve Matt Damon gibi oyuncuları da es geçmemek lazım. Son olarak beklenmedik ve üzücü bir sonla karşılaştım. Film bittikten sonra uzun süre düşündüğümü ve etkisinde kaldığımı hatırlıyorum. Ve bir de içimden "Neden bu zamana kadar izlemedim?" dediğim anlar oldu.. Böyle bir film'i bizlerle buluşturduğu için Spielberg ustayı bir kez daha ayakta alkışlıyorum. İzleyin, İzlettirin.. 5/5
hale-kenar
hale-kenar

6 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
açıkcası çok güzel sahnelerin olmasına karşın çokda iyi bi savaş filmi değil. spielberg yahudi olmasının verdiği bi duygusallıkla çekmiş bu filmi bence. tipik bi amerikan filminden öteye gidememiş ve bence konu çok basit kalmış. daha iyi savaş filmleri var, eğer savaşın gerçekliğini anlamak istiyorsanız full metal jacket 'i bi deneyin derim.
theyurdal
theyurdal

14 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
ilk bası ve sonu kesinlikle super sırf bunun için izlenebilir
suadiyekartali
suadiyekartali

2 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Öz eleştiride bulunmak istiyorum neden bizim tarihi filmlerimiz bu kadar vasat yani o kadar destansı konularımız var senarits ve yönetmenlerimizin elinde ama yaptıkları filmler ortada:veda,nene hatun,kubilay ve daha niceleri.yani ATAtürkümüz veda gibi bir filmi hak ediyormu'ne oyunculuk var ne kurgu var tek mükemmel olan şey atatürk ama işlenememiş yazık gerçekten:( biz sadece komedi ve dramı iyi yapabiliyoruz ama oda yeterli olmuyor.Eskiden olduğu gibi şu zamanda da bizim tarihimizi yabancılar yazıyor.çanakkale cephesine bile film yapamadık ama yabancılar yaptı gelibolu ya gallipoli dediler:S Bu filme gelince katagorisinde zirvede olduğunu düşünüyorum 10/9,5
sulod
sulod

20 Haziran 2002 tarihinde eklendi
bugün Er ryanı bir kez daha izledim ve adamlarda ne kadar milliyetçilik duygusu olduğunu gördüm..üzüldüm çünkü çanakkale bu savaşın 4 katı daha kanlı ve 4 katı daha çok kayıp verilerek alınmıştır..ve hala bir Çanakkale filmi yok daha..Çanakkale Amerikanlara bile film malzemesi olurken bizim yönetmenler nerede?gerekirse hepiniz birleşin lütfen çanakkaleye layık bir film yapın..Ve Mel Gibson'un oynadığı gelibolu filminin sloganına bakın bir kez 'bizim hikayemizi birde onların gözünden bakın'..ya biz kendi hikayemize kendi gözümüzden bakacak bir filmimiz yok..ben 3 sene sonra sinema ve televizyonculuk gideceğim ömrüm boyuncada Çanakkaleye layık bir film yapılmasına uğraşacağım..lütfen sizde biraz duyarlı olun....
senward
senward

3 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
muhteşem en etkileyici savaş filmlerinden biri gereçekten tom hanks matt damon un performansları harika
jokerr-2
jokerr-2

21 Şubat 2007 tarihinde eklendi
basarılı bir basyapıt.başrolde tom hanks varsa o film kaçmaz
ABRK97
ABRK97

10 Eylül 2015 tarihinde eklendi
Er Ryan'ı Kurtarmak filmin adı filmi ele vermiyor.
Ryan'ı kurtarmanın yanı sıra çok farklı olaylar da gelişiyor.
Film bana göre savaş konulu filmlerin arasında en MÜKEMMELİ !
Görsel efekti, çıkartma sahneleri ve replikleriyle tam bir şaheser..
Tom Hanks Matt Damon mükemmel oyunculuğuyla birleşmiş bu Başyapıtı kesinlikle izleyin
10/9
cemre-365
cemre-365

21 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
bu filme''baş yapıt''tan başka ne denir