Er Ryan’ı Kurtarmak: en yeniler yorumlar - Sayfa 10
Er Ryan’ı Kurtarmak
4,7
basakbilgi
28 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Bizdeki mehmetçik kavramının amerikadaki karşılığı ryancık olsa gerek:)Klasik Amerikan propagandası deyip es geçilecek bir film değil, tarzım değil ama yine de ben bile sıkılmadım, izleyiniz, izletiniz efendim.
nefesimi tutarak izlediğim ender filmlerden biridir kendileri ; eğer bide bunu gruplara ayırırsak sanırım izlerken zevk,adrenalin vede uhh :) dedirten , parmaklar gösterilmeyi son derece fazlasıyla hak eden bir savaş filmidir.
bir tom hanks klasiği en iyi ve en gerçekçi savaş filmi seçildi steven spielbergde en sevdiğim yönetmen bu ikili bir arada olduğu zaman zaten tamamdır.
başta sadece bi asker için mi diyebilirsiniz bi annenin bütün çocukları aynı savaşta öldüyse tek umudunun da ondan alınmaması için verilen bi mücadele kadar aziz bi çabalama olabilir mi savaşlarda çocukları şehit olan anneler daha ii anlarlar bu mücadelenin nedenli anlatılamaz olduğunu..mutlaka izleyinnn...
en iyi savaş filmi = er ryan’ı kurtarmakgörüntüleriyle içine çeken gerçekçi anlatımıyla bizzat yaşıyormuş hissi veren ağlamaklı olduğum yine izlesem yine ağlıyacağım film’vay be tek bir adam için bu kadar can feda edildi’ dedirtsede herşeyiyle başarılı bir film benim için tek bir eksi tarafı var oda zerresine kadar amerikayı göklere çıkaran bir film olması
Geçen sene Şöle filmin ilk 15 dakikasını izleyip sonra da filmi yarım bırakıp televizyonu kapattığımı hatırlıyorum. Çünkü ciddi manada feci bir film olmuş ve hiçbir savaş filmi beni bu derece savaşlardan ürkütmemiştir. Ta ki dün öğle tekrardan filmi izlemeye koyuldum. İzleyebildiğim ve belki de izleyebileceğim en iyi filmlerden biri. Hele de Tom Hanks zaten film içindeki ayrı bir film.10/10