müthiş bir film . ama gerçekten bu filmi kıskandım . ya bizim yönetmenlerimiz uyuyor mu ? bizim kurtuluş savaşının senaryosu bundan daha iyi . ama hiç film çekilmiyor bu konuda (gelibolu hariç) ne yani yemen e çocuklarını gönderipte çocuklarını bir daha göremeyen aile yok mu? nerdeyse her köyde,ilde,ilçede var.
izledigim savaş filmleri arasında başı çeken bi film.Oyunculara gelince mükemmel ötesi bi performans sergilemişler t.v'de ne zaman cıksa hiç sıkılmadan tekrar tekrar izlerim 10/10
Spielberg'ten dayanılmaz bir gerçekçilik! Tarifi imkansız bir savaş anatomisi! Savaşı ve sonuçlarını iliklerinize kadar hissedecek ve asla unutmayacaksınız.
bu kadar güzel bir film görmedim ben. ağla ağla gebermiştim zaten. bir de upham diye bir asker vardı hatırlarsınız. korkaklığı yüzünden arkadaşlarını ölüme terk etmişti . ona da çok küfür etmiştim. izlemeyenler size söylüyorum bu filmi izlemeyerek çok şey kaçırıyorsunuz....
Atmosfer olağanüstü,gerçekten sizde savaşıyormuşsunuz gibi.Spielberg'ün oscarlık bu başyapıtı Saving Privite Ryan'ı hala izlememişseniz mutlaka seyretmeli izlemişsenizde yeniden tekrar tekrar izlenmeli.Yönetmenlik bu işte.
Er Ryan kurtarılmaya değer bir asker,onu kurtarmak adına pek çok asker ölsede.. Bir annenin 4 oğlundan geriye kalan son çocuğu olduğu için değil, eve geri dönebilirsin denildiğinde, hayır vatanım için geri dönmemem gerek, bana burda ihtiyaç var dediği için. Evet her savaş gibi vahşet dolu sahneler var, ama izlenilmeli.
bu film zamanına göre çok iyi bir yapımdı benim için simdide öyle bu zamanda bile okadar iyi film çekemiyorlar yani Er Ryan'ı Kurtarmak bence harika bir film di