Film beni çok etkilemedi açıkçası ,ben sade Amerikan propagandası olayına giricem.Tabii ki propoganda var ama, Amerikalılara bu filmde propaganda yapmalarına bişey dememek lazım.Vietnam da falan olsa tamam da,Normandiya Çıkarmasında adamların hakları.Onlar 2. Dünya Savaşına girmeyip,Normandiya Çıkarmasını yapmasalardı Almanya’yı kimse durduramayacaktı.Bu yüzden Amerikalıların tek övünmelerini gerektiren savaş bu.Vietnam falan hikaye zaten...İstedikleri kadar anlatsınlar;kim inanır ki onlara:))
Bundan seneler önce gitmiştim sevgli Ryan ın filmine. Acayip derecede sıkılmıştım. Dün televizyonda izleyim dedim ilk yarım saat hariç geri kalan kısımları yine sıkıcıydı. Ayrıyeten baştan aşşa klişeler üzerine kurulu bir film. Filmin sonunda Amerikan tarzı son dakikada yetişen bir birlik ve savaşın kazanılması kadar komik bir olay olamaz. Filmin sonunda da selpakları kullanalım diye yapılan final sahnesi. Hiç gereksiz, izlenmesi sadece güzel zaman geçirmek için gerekli olan bir film. Asla bir başyapıt değil, asla savaş filmleri arasında ilk 5 e girebilecek bir film değil. 6/10
Savaş filmlerine merakı olan ve savaş atmosferinin nasıl olduğunu merak eden, yaşamak isteyen herkezin izlemesi gereken bir film. Başrol de Tom Hanks'in olmasıda filmi daha izlenilebilir yapmış.
fillm boyunca kollar bacaklar havada uçuşuyor o kadar çok da zevk alarak seyretmedim..savaşın ne kadar korkunç ve çirkin bir şey olduğunu kısmen gözler önüne seriyor..en iyi savaş filmlerinden..görsel açıdan çok başarılı ama bana pek bir şey katmadı..
Savaş sahnelerinin bu kadar abartıldığı ve dejenere edildiği bir film daha olmamıştır...Full Metal Jacket'la karşılaştırıldığında karşıt bir durum ortaya çıkabilir.Savaş'ın kirli yüzü aktarılmaya çalışılmış fakat kan ve ölümlerle görüntü kirliliğine yol açmış...Filmin ikinci yarısında midemde ki acı asitin yavaş yavaş genzime akması filmden beni uzaklaştırmıştı...Kurgu oldukça basit,Steven Spielberg Munich'le elde ettiği karizmasını bu film'de en azından benim gözümde zedeledi...Dip notlar almaya çalışırken film'de kaybolduğumu da inkar edemem ama vahşet sahneleri olmasa etkisini yitiricek bir film olduğunu söyleyebilirim...
Filmin çekim teknikleri muhteşem, seyirci olarak filmi yaşatıyor. Tabi emperyalist Amerika yine burda da kahramanlık destanları peşinde onun dışında film sürükleyici ve izlenmesi gereken bir film. Zamanınız boşa gitmeyecektir.