Er Ryan’ı Kurtarmak
4,7

Engin Yüksel
Engin Yüksel

22 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Çatışma sahneleriyle savaşın ölümcül ve yakıcı yönünü hissettirip hem ürkütecek hem de hayran bıraktıracak kadar gerçekçi bir yapım. Oscar ödülünü alamaması büyük bir ayıp ve kayıp. Şunu da itiraf etmek gerekiyor ki Amerika, vahşi emperyalist politikalarla dolu tarihini ne yapıp edip güzel bir şekilde cilalıyor ve tüm dünyaya çok güzel empoze edebiliyor 9/10
sinema
1 ziyaretçi
20 Haziran 2022 tarihinde eklendi
2. Dünya savaşı filmleri arasında en fazla bütçeyle yapılan film ve bunu gerçekten hissettiriyor. Ara ara sıksa da izlediğim en iyi savaş filmlerinden biri. Özellikle filmin 30 dakikalık Normandiya çıkarması sahnesi çok etkileyiciydi. Kesinlikle izlenmesi gereken bir yapım. Nokta
Chev
Chev

26 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Tom Hanks in başyapıtlarından biri..Gelmiş geçmiş en iyi savaş filmlerinden..
volkanick
volkanick

16 Mart 2008 tarihinde eklendi
çok iyi bir film olduğu tartışmasız..savaş sahneleri muhteşem ..ama söz konusu olan amerikan askerleriyse,özellikle son yıllarda ırak ta yaptıkları ortadayken filme ve kahramanlarına bir yakınlık hissedemiyorum ..
kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

21 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Film savaş sahnesiyle hız alıyor ve izleyicileri ekrana kilitlemeyi başarıyor. Filmin başındaki ve sonlarına doğru savaş sahneleri muazzamdı. Çekin açıları, gerçeğe yakın anlatım büyüleyiciydi. Bir savaş sahnesinin bu kadar gerçeğe yakın anlatıldığı başka bir film çok nadir yapılır bana göre. Yönetmen Spielberg'i göstermiş olduğu yönetimden dolayı kutluyorum. Filmde eleştiri getirilecek, şurası olmamış, şurası çok kötü yapılmış diyebileceğim hiçbir sahne görmedim. Film gayet akıcı ve keyifliydi. Bir savaş filminde ölen insanları izlerken (film bile olsa) insanın içi burkuluyor doğrusu. Savaş bana göre dünyadaki en kötü olaylardandır. Film de parça parça olan, kolu bacağı kopup, etrafa savrulan ve bu askerlerin kurşun yağmurları altında verdikleri mücadeleyi izlerken kendi ülkemin askeri olmasa bile bu durumların gerçekte de yaşandığını göze alıp düşündüm bir an. Savaş ne kadar kötüymüş, ne kadar acı bir olaymış. Filmde verilen mesajda bence çok anlamlıydı. Bir askerin uğruna sekiz askerin hayatını tehlikeye atmak doğru mu?Son olarak filmin çok kaliteli olduğunu, izlerken müthiş bir seyir zevki sunduğunu ama çok büyük bir etki bırakmadığını açıklamak isterim. Ama şu da var ki bu filmi henüz izlemeyen eş dost, arkadaş kim varsa şiddetle tavsiye edeceğim bir gerçektir'100/85
potasyum
potasyum

15 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Amerikalıların yaptığı en iyi 2.dünya savaşı filmi...
throughout
throughout

13 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Uzun zaman önce izlediğim ve etkilendiğim bir filmdi..
atakanozruh
atakanozruh

2 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Fazla söze ne gerek var. Tüm zamanların en müthiş savaş filmi. 10/10
semahos
semahos

8 Ekim 2008 tarihinde eklendi
bende uzun zaman önce izlemiştim gerçekten güzel bi filmdi savaş sahneleri çok iyi çekilmiş..
delicewatt
delicewatt

22 Haziran 2007 tarihinde eklendi
savaş sahneleri son derece başarılı ama denildiği gibi savaş karşıtlığı ile alakası olmayan film. öyle görünüyor ki spielberg schindler’s list gibi bir film daha yapamadan bırakacak bu işi.
genius-chemist

Gereksiz ayrıntılar çok vardı,sıkıldığım oldu genel olarak güzeldi.. 8/10
VcdSamimiyeti
VcdSamimiyeti

10 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Aslında bol aksiyonlu filmleri sevmem.Ama elbette steven spielberg...Konu kötü ama işleyiş kusursuz.
erentos
erentos

5 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
şahane, mükemmel, kusursuz bir film. ben bu tarz savaşlı, askerli filmlerden pek hoşlanmazdım aslında ama bu film bni tek kelimeyle büyüledi. herkese tavsiye ediyorum ve bu filmi izlememenin büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. teşekkür ediyorum...
kalpsiz
kalpsiz

30 Haziran 2006 tarihinde eklendi
farklı bir 2. dünya savaşı filmi olmayı başarmıştom hanks tabi filmi böylesine güzel yapan etmenlerden. konusu da oldukça etkileyici güzel bir film.