Engin Yüksel
1.468 değerlendirmeler
22 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Çatışma sahneleriyle savaşın ölümcül ve yakıcı yönünü hissettirip hem ürkütecek hem de hayran bıraktıracak kadar gerçekçi bir yapım. Oscar ödülünü alamaması büyük bir ayıp ve kayıp. Şunu da itiraf etmek gerekiyor ki Amerika, vahşi emperyalist politikalarla dolu tarihini ne yapıp edip güzel bir şekilde cilalıyor ve tüm dünyaya çok güzel empoze edebiliyor 9/10
2. Dünya savaşı filmleri arasında en fazla bütçeyle yapılan film ve bunu gerçekten hissettiriyor. Ara ara sıksa da izlediğim en iyi savaş filmlerinden biri. Özellikle filmin 30 dakikalık Normandiya çıkarması sahnesi çok etkileyiciydi. Kesinlikle izlenmesi gereken bir yapım. Nokta
çok iyi bir film olduğu tartışmasız..savaş sahneleri muhteşem ..ama söz konusu olan amerikan askerleriyse,özellikle son yıllarda ırak ta yaptıkları ortadayken filme ve kahramanlarına bir yakınlık hissedemiyorum ..
Film savaş sahnesiyle hız alıyor ve izleyicileri ekrana kilitlemeyi başarıyor. Filmin başındaki ve sonlarına doğru savaş sahneleri muazzamdı. Çekin açıları, gerçeğe yakın anlatım büyüleyiciydi. Bir savaş sahnesinin bu kadar gerçeğe yakın anlatıldığı başka bir film çok nadir yapılır bana göre. Yönetmen Spielberg'i göstermiş olduğu yönetimden dolayı kutluyorum. Filmde eleştiri getirilecek, şurası olmamış, şurası çok kötü yapılmış diyebileceğim hiçbir sahne görmedim. Film gayet akıcı ve keyifliydi. Bir savaş filminde ölen insanları izlerken (film bile olsa) insanın içi burkuluyor doğrusu. Savaş bana göre dünyadaki en kötü olaylardandır. Film de parça parça olan, kolu bacağı kopup, etrafa savrulan ve bu askerlerin kurşun yağmurları altında verdikleri mücadeleyi izlerken kendi ülkemin askeri olmasa bile bu durumların gerçekte de yaşandığını göze alıp düşündüm bir an. Savaş ne kadar kötüymüş, ne kadar acı bir olaymış. Filmde verilen mesajda bence çok anlamlıydı. Bir askerin uğruna sekiz askerin hayatını tehlikeye atmak doğru mu?Son olarak filmin çok kaliteli olduğunu, izlerken müthiş bir seyir zevki sunduğunu ama çok büyük bir etki bırakmadığını açıklamak isterim. Ama şu da var ki bu filmi henüz izlemeyen eş dost, arkadaş kim varsa şiddetle tavsiye edeceğim bir gerçektir'100/85
savaş sahneleri son derece başarılı ama denildiği gibi savaş karşıtlığı ile alakası olmayan film. öyle görünüyor ki spielberg schindler’s list gibi bir film daha yapamadan bırakacak bu işi.
şahane, mükemmel, kusursuz bir film. ben bu tarz savaşlı, askerli filmlerden pek hoşlanmazdım aslında ama bu film bni tek kelimeyle büyüledi. herkese tavsiye ediyorum ve bu filmi izlememenin büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. teşekkür ediyorum...