Ismail G
1 Şubat 2026 tarihinde eklendi
Aksiyon sahneleri çok eğlenceliydi ayrıca filmi uzun tutmamakta akılıca olmuş konuya geçersek te ben sözde beynimin 100de 10unu kullanırken Allahı bulabiliyor ve hisedebiliryorsam 100de 100ünü kullanan birinin bırakın Allahı hissetmeyi evrim teorisini destekleyici biçimde ilk insan olarak maymunu göstermesi sinirlerime dokundu
Seyir zevki yüksek ilgi çekici ve sıkmadan izleten bi film ama içine girip düşündüğünüzde alt metinde verdiği mesajlar korkunç diyebileceğim bir boyutta. Tüm saçmalıklarını geçtim finalde bir Tanrı edasına bürünmesi ve bunu büyük bir ciddiyetle yapması filmi benim açımdan düşürdü. Zira bu sonuca bi uyuşturucu ile değilde felsefik bi altyapıyla ulaşmış olsa hadi neyse diyecem ama bu haliyle yeterli değil yine de keyifli bir film izlemek isteyenlere tavsiye edilir
"Limitless" filminden sonra internet ortamında bolca geyiği yapılan "Peki ya beynimizin %100'ünü kullansaydık ne olurdu?" sorusuna dayanamayıp bu filmi izledim. Limitsiz filminde yapı ve işleyiş varken bu filmde maalesef onu göremiyoruz. Garip bir tempoda ilerliyor ve sonra vereceğinden bahsettiği şey hiçbir şekilde filmin gidişatını etkilemiyor. Yavaşça zekası artan kızımız en sonunda her yerde var olmuş oluyor , ayrıca tüm bilgileri içeren bir flaşdisk bırakıyor. Bakın tüm bilgileri bir flaşdisk'e sığdırıyor. Gene akıl tutulması.
Beynimizin zaten hepsini kullanmamız bir kenara film bilimsel bakımdan beynin gelişmesiyle teletapi ve bazı değişik yetenekler kazanacağını öngörmüş ama bunları açıklamamış. Bu bakımdan çok kısır kalıyor. Kurgu bakımından elinize bir şey vermiyor. Lucy yerine başka biri de olabilirdi, Lucy özelinde bir durum yaşanmıyor.
Aklımda kalan ve etkileyen kısmı ise hayatın amacının bilgiyi taşımak olması. Morgan üstadımızın sondaki endişesi anlaşılır. İnsanların bunca bilgiye ve gerçeğe hazır olmadığını ve bunun kaosa gideceğini söyluyor. Lucy bacımız ise cevabı yapıştırıyor:
çok güzel film olmuç... hatta nekadan ponçik ve sevimli.<3 ama allah bin türlü belanızı versin. be mına koduklarım flaş disk vermek nedir yaa ? daşa sarıp camdan ataydınız. uzun zamandır gördüğüm en güzel giriş gelişme ama sonuç fikir kabızlığı. x2 allah bin türlü belanızı versin.
Fazla beğendiğim bir yapım olmadı. Hikayenin ilerlemesi için bazı sahnelerde kolaya kaçılmış. Filmin konusu ilgi çekici ama anlatılışını güzel bulmadım. Filmde anlatılana göre, bilimsel olarak beynimizin %5'ini kullanıyoruz. Bunu arttırırsak ve %100'e ulaşırsak insanda ne gibi değişiklikler, üstünlükler meydana gelebileceğini anlatıyor film. Lucy adlı karakterin bağırsaklarına konulan madde, aldığı darbeler sonucu kanına karışır ve bundan sonra Lucy beynini daha fazla kullanmaya başlar. Lucy artık insanlara bir bakışıyla onların geçmişte neler yaşadığını, insani özelliklerini vb. öğrenebilecek duruma gelmiştir. Akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi özellikler kazanmıştır. Normal bir insandan çok üstün bir duruma gelmiştir. Sonunda beyin kullanma kapasitesi %100'e ulaşır ve Lucy'in bedeni kaybolur. Lucy artık bir bilgisayara dönüşmüştür. Filmin anlattığı şeyler bunlar. Gerçekte beynimizi daha fazla kullanmaya başladığımızda bunlar yaşanır mı? Şu anda sahip oluğum bilgilerle cevap veremeyeceğim bir soru. Filme verdiğim puan= 6,7
Begendim ya ben bu filmi. Surukleyici ayni zamanda etkileyici tansiyon bi an bile dusmuyo. Filmin adina bakinca romantik komedi filan saniyo insan aslida bambaska tavsiye edebilecegim bir film
Tamam film yaparken mindfuck olayı önemli lakin spoiler: flash bellek olmak, biraz doğru gelmiyor. spoiler: (kadının her yerde olduğunu biliyorum sadece kısaltma olsun diye flash bellek dedim)
Her ne kadar senaryoda sıkıntılar olsa bile film sizi içine çekebiliyor ve kendini izlettiriyor. Lucy'nin bu güçlere sahip olmasınıspoiler: beyninin %100 ünü kullanıyor olmasına değilde, işte deney yapılmış üzerinde şans eseri böyle olmuş yada daha olabilecekmiş gibi gözüken bir olaya bağlasalardı bu film cidden güzel olabilirdi. Normalde 3/5 lik bir film lakın size kendini sıkmadan izlettiriyor ve sizi izlerken eğlendiriyor (yani kahkaha atmıyorsunuz ama güzel zaman geçirtiyor).
Senaryo ve fikir çok güzel. Daha iyi bir anlatım daha iyi olurdu. Senaryo biraz harcamış sanırım. Ama yinede izlenir ve devamında çekilebilir mi die şöyle bir düşünülür..
filmin senaryosu zekice düşünülmüş.hatta ilk başlarda film ilginç ve sürükleyiciydi ama sonraları film batmaya başladı sonu ise çok kötü bitti.filmde birçok mantık hatası var;yok insan maymundan türedi yok beyninin 100 de 100 ü kullanılınca ruh moduna geçiliyo madem ruhu inkar etmiyosun o zaman yaratılmışlığıda inkar etme!neden evrim teorisini destekliyosun?neyse bilimkurgu filmi olarak daha iyi olabilirdi.10/6
Bu son filminde Luc Besson tamamen kendi tarzının dışında bir Nolan, bir Aronofsky gibi beyin yapımızdaki sırları ve onun gerçek potansiyelini anlatmaya çalışıyor demek isterdim. Ancak bu Nolan-ofsky anlatıya pek de uygun düşmeyen Nikita ruhu 25 yıl aradan sonra bu filmde de kendini göstermiş.
Adını lekeleyen komedilerden kurtulması ve Under the Skin’den sonra Scarlett’i tekrar bir bilim kurguda görmek mutluluk verici. Keşke yalnızca drama ve bilim kurgularda yer alsa çünkü vücudu aksiyon filmleri, suratı komediler için uygun değil. Artık filmleri tek başına sürüklemesine alıştığımız yetenekli oyuncuya bir başka usta isim Morgan Freeman ve Oldboy’un başrolü Min-sik Choi eşlik ediyor.
Aksiyon filmlerinin hiçbir değer taşımadığını sayısız kez tekrar etmişimdir. Maddi değeri belki de en yüksek olan aksiyon filmleri aslında tüm genre’lar arasında en ucuz olanıdır. Filmin Sci-fi tarafı olan beynin kullanımı ve Luc Besson’un ‘’Ya böyle olsaydı…’’larını merakla takip etmeme rağmen filmin Jason Stathamvari yapısı Lucy’yi, artsy’likten sığlığa doğru kaydırmış. Bu nedenle ilgi çekici bir fikirle yola çıkılmasına rağmen film için övgü dolu sözler kullanmak pek de mümkün olmuyor. Güçlü bir cast’ı ve başarılı bir kurgusu olan bu ilginç idealı film bana sürekli reklamlarla bölünüyormuş hissi verdi. Ne gerek vardı Japonya’ya Çin’e mafyaya, ne gerek vardı bu kadar chasing sahnesine veya uyuşturucuya Bessoncuğum? Filmin giriş kısmı itibariyle sci-fi ve crime’dan bir süper kahraman filmi bile yaratılabilirdi ama yine de son dönemde yaptığı filmlere bakılırsa Besson için iyi bir deneme.
Luc Besson’ un hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlendiği son filmi “Lucy” de, bilim-kurgu ve aksiyon dolu bir hikaye ile yönetmen, yaradılışı kendi bakış açısıyla anlatmaya çalışıyor.
Kariyerinde "başyapıt" seviyesinde eserler bulunan pek sevdiğimiz Luc Besson, son yıllarda nicelik olarak tatmin edici ancak nitelik olarak ne yazık ki aynı şeyi söyleyemeyeceğimiz işlere imza attı. Son filmi "Lucy"de başrol Johansson başta olmak üzere üst düzey bir kadro kurmuş yine. En bilinen imzalarından olan çekim tekniklerini ilk saniyeden itibaren eksiksiz görüyorsunuz. Film kendini izleten, ancak akıllarda çok da yer etmeyecek türden. İnsanın beyninin % 100'ü kullanabilmesi durumu uzun yıllardır bilim çevrelerinde de tartışılan bir konu. Burada da bu konunun bilim-kurgu penceresinden yorumuna şahit oluyorsunuz. Finale doğru tempo biraz artsa da, hikaye akışı, karakterler, senaryo, oyunculuk ve daha pek çok temel unsur olarak baktığımızda, "Lucy"nin yeterli seviyede olmadığını düşünüyorum. Yolculuk sırasında izlersiniz ya vakit geçirmelik bir şeyler, o seviyeden pek de öteye gidemiyor. Aslında derin sularda yüzme çabası yok değil. Ancak oluşturduğu altyapı yeterince sağlam değil. İnsanın, hayatın, evrenin gizemleri. Neden varız? Ne amaçla yaşıyoruz? Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Bunlar gerçekten öyle eften püften sorular değil. Film bir yandan bu soruları omuzlarına alıp taşımaya çalışıyor. Ancak basit diyebileceğimiz bir aksiyon filmi bu ve bahsettiğimiz yük omuzlarına ağır geliyor.
hacılar yıne ben fılımı yıne ızledım ana konu salam manya bırı tanrı yok hesabı zaten kafayı sıyırmış tanrı kelımesı kulandım ama neyse sız algıladınız konuya donersek konunun başlangıcı saçma saçmakı ne saçma konu gıdıyormuş gıbı yapıyor ama aslında gıtmıyor cınsonden uyarlanan akılıca bir fılım yıne gelıp dolasıp tanrı yok bızı zaman yararttı sonra ne oluyor konusuna gelıyor evrenın heryerıne yayılırıyor ben heryerdeyım dıyor e ne demek bılıyorsunuz ama bu karı ıcın dağa guzel fılımler cekılebılırdı aklımda sımsıden 3 seneryo yazdım bıle gıse rekoru yapardı emın olun