son--osmanli
29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
bence oldukça kötü bi film.filmden çıktıktan sonra filmle alakalı hiçbişey kalmadı bende çünkü bomboş bi filmdi.begenenler nesini begenmişler anlamadım.filmde ne doğru düzgün bi senaryo vardı ne de bi mesaj.
Film Fargo mantığıyla çekilmiş ama kendine özgü bir takım öğeler katılarak özgün bir hale getirilmiş.Başından sonuna kadar sıkılmadan izlenebilinecek bir film.Filmin süresi iyi ayarlanmış bizim ülkemizde pek çekilmeyen bir tür olan kara komedinin güzel örneklerinden biri yapılmış karakterler güzel oturmuş oyunculuklar da gayet başarılı filmin sonu belki daha güzel bağlanabilirdi çok basit kaçmış ama gerek çekimler gerek oyunculukla gerek de özgün senaryosuyla Türk filmlerinin başarısızlığını görünce 10 üzerinden 8 i hak ediyor.8/10
sade ama güzel bir film olmuş.. izlerken sıkılmadım hiç.. özellikle binnur kaya oyunculuğunu konuşturmuş bence.. güzel hikaye güzel film, fırsatınız olursa kaçırmayın izleyin derim
son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi...kara komedi!..senaryo çok iyi bence.küçük mantık hataları var ama film okadar sarıyor ki onları önemsemiyorsunuz..kişiler,olaylar alışkalıklar tamamen türk ama izlerken fransız filmi izler gibi oldum..iyi ve farklı yönetilmiş.oyunculuk açısından belki yine tokatlı birini oynadığı için olmuş olabilir, engin günaydın burhan tiplemesi gibiydi.ama aile babası tavrını çok iyi veriyordu.binnur kaya da iyi oynamış..avrupa sinemasını seviyorsanız izleyin derim...
türkiye'de çekilince yapmacik duracagini düsündügüm türlerin basinda gelen kara mizahi; yapmacikliktan uzak, kaliteli oyuncu kadrosuyla, iyi senaryoyla çekmis taylan biraderler. suan dünyada da kara mizahin zirvesinde oldugunu düsündügüm coenlerin de birader olmasiyla, kadina/es'e karsi bir garez( fargo) olmasiyla bir iliskisi var midir, bilemem ama coenler filmi tadinda film yapmak her baba yigidin harci degildir ki taylan biraderler yapmis. bir fargo izler gibi, keyifle izlenebilecek bir film. engin günaydin'in oyunculugu hakikatten sapka çikarilacak düzey de ki yazdigi senaryoda çok orjinal. burhan altintop olarak pek izlemedim bilemem ama, yazgidaki necati rolüylede, burada ki basrolüylede artik daha çok sinema filmlerinde oynamasi gerektigini bagiriyor. basrolünü oynayacagi; zeki demirkubuzun yeraltindan notlari'ni da merakla bekliyoruz. billur kaya da inanilmaz dogal, rolü üstüne cuk oturmus. sonuç olarak; basit ve orjinal senaryo, kaliteli çekimler, iyi oyunculuk bir filmden beklenebilecek hersey var, devamini bekliyoruz.
Gerçekten çok farklı ve hoş bir film. Senaryoda bazı boşluklar olduğunu düşünsem de yine de oldukça iyi. Oyunculuklar ve özellikle de Binnur Kaya gerçekten muhteşem. Özellikle bir sahne vardı Binnur Kaya ve Engin Günaydının bir masada oturup konuştukları sahne (izlemeyenler için detay vermiyorum) gerçekten de muhteşemdi. Emeği geçenlere saygılarımı sevgilerimi iletiyorum
Çok güzel bir film, Engin Günaydın harika yazmış, harika oynamış. Özellikle abi kardeş sahnelerini çok sevdim. Bu tarz filmler de karakterin değişimi esastır. Bu film de de değişim haklı ve mantıklı nedenlerle gerçekleşiyor.
Engin Günaydının senaryo konusunda ilk deneyimi olduğundan çok büyük beklentim yoktu. Filmin başlarında Celal değil Burhan Altıntop vardı sanki. Sanırım Engin Günaydın uzun süre Burhan karakterini üzerinden atamayacak. Psikolojik bir film olması istense de yer yer komediye dönüşüyor. Filmin en absürd kısmı Binnur Kayanın uçurumdan yuvarlanıpta tek bir yerinin kırılmayışıydı. Filmde dikkat çeken noktalardan biride mutsuzluğun her nedenini kadında aramak yani erkeğin mutlu olabilmek adına hiçbir çabası yok. Durup durduk yerde karısını öldürmek istemesi kadının paraları ve mutsuzluk mu? Bunu sorgulamakla geçen bir film oldu benim için. Paraya sahip olunca her şey düzeldi ve film mutlu sonla bitti. Yani filmin özeti: Mutluluk = Para
Bu filmi çok sevdim. Rol alan oyuncuların her biri, mesut rolünü üstlenen genç arkadaş bile çok samimi ve rahat bir oyunculuk ortaya koymuş ailecek izlenebilecek keyifli bir film. Tavsiye ederim.
Engin Günaydın ve Binnur Kaya ikilisinin bu filmin başrolünde olması beklentilerin yüksek tutulması için yeterli bir sebep.Ve bu beklentiyi kesinlikle karşılayan müthiş bir performans göstermişler.Kurgu,senaryo ve olay örgüsündeki incelikler açısından Türk sinemasında nadir görülen özgün bir yapım ortaya çıkmış.Bu yönüyle sinemamızdaki çıtayı yükselttiğini kabul etmek gerekir.Bununla birlikte final bölümü daha sarsıcı şekilde bitirilebilirdi.Arşivde bulunması gereken,başroldeki oyunculardan yeni projelerde rol almalarını istememize sebep olan ve seyredilmesi gereken kaliteli bir film.