sepol07
11 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Filmde verilen toplumsal mesaj süper, ekonominin kötü gidişinin toplumdaki aile yaşantısını nasıl etkilediğine süper bir örnek. esnaf engin günaydın ın işleri kötü gitiiğinde aklından geçen o kötü seneryo ve kötü alışkanlıklar birden eşininde yardımıyla, işlerinin açılması işlerin yoluna girmesine sebep. izlenmesi gereken bir film
Engin Günaydından beklenen nitelikte bir film. problemli çocukluk/gençlik geçirmiş insanlardan sanat yönü çok kuvvetli işler çıkıyor. bkz. Dostoyevski, Ravel, fatih akın
kendi halinde saf bir insanın fantezileri üzerine çok hoş bir film olmuş . aksiyondan recep ivedik tipi sevenler bu filmi izlememesini tavsiye derim çünkü ben sinnemada izlerken bu düşüncede arkadaşlar vardı siz bu filmi sevmezsiniz dedim . dediğimde oldu . reel komediden hoşlananlar için çok güzel bir filmm
Abuk sabuk türk filmlerinden bıkmıştım,bu filme rastladım,oyuncular mükemmel,senoryoda kuşkularım vardı,fazla beklentiyle izlemedim,film sonundaysa içimde nefis bir tat bıraktı,hiç bir kuşkum kalmadı,tavsiye ediyorum değişik bir film,ben bir ellerimi yıkayayım:))
Bana göre farklı bir filmdi. Zaman zaman durağan, zaman zaman durağanlığını bozmadan merak uyandıran, nadir olmakla beraber gülümseten ama tüm bunları insanı düşündükçe şaşırtan bir yavaşlık içinde anlatan bir film bu. Engin Günaydın ve Binnur Kaya ikilisini görüp, bu filmde kahkaha fırtınası beklentisi içine girenlere söylenecek birşey yok. Böyle bir beklenti çok doğal. Ama şu bir gerçek ki film o fırtınayı koparacak bir film değil. Aksine tam bir kara komedi. Yani komedi unsuru sadece genrea adını verecek kadar az bu türde. Olay örgüsü, otomatik kapı vurgusu, elleri yıkama tekrarlaması, samsundaki ihale gibi unsurlar etrafında senaryo anlamında bir bütünlük arzetmesi bakımından bana göre isabetli kurulmuştu. Oyunculuklara gelecek olursak, en başarılısı kesinlikle Binnur Kayadır. Bu kadın acayip bir yeteneğe sahip oyunculuk anlamında. Sevilay rolü daha mükemmel oynanamazdı herhalde. Sevilayın acıları, özlemleri, ailesi için feda ettikleri, hayattaki öncelikleri mükemmel aktarılıyor Binnur Kaya sayesinde. Kara komediye konu olan kasaba hikayesinde, bilindik kasabalı yerli kadın, ailesine kendini adaması, iyi niyeti, saflığı, temizliği ile harika bir tipoloji yapılmış ve Binnur Kaya tam anlamıyla rolün hakkını vermiş. Engin Günaydının performansı ise Binnur Kayanın gölgesinde kalmakla beraber hiç de fena değildi. Rolüne yansıdığı söylenen Burhan altıntop jest ve mimiklerinin ne kadarı Burhan Altıntopa ne kadarı Engin Günaydına aittir, bana göre kuşkulu. O yüzden bu yöndeki eleştiriler ancak oyuncu tarafından cevaplanabilir. Ama aynı düşünce filmi izlerken benim de aklıma gelmedi değil doğrusu. Bu arada Günaydının komedi dışındaki rollerde başarılı olamadığı yönündeki düşüncelere karşı oyuncunun birkaç yıl önce Alacakaranlık dizisinde oynadığı sniper rolünü hatırlatmak isterim. Mükemmel bir performanstır o. Ama her peformansın aynı düzeyde olacağını iddia etmek ya da beklemek de gerçekçi değil tabi ki, bu da olayın bir başka boyutu. Settar Tanrıöğen ise her performansında olduğu gibi yine istikrarını devam ettirmiş bu filmde, ve bir kez daha sevgi ve saygımızı kazanmıştır. Tebrikler. Sonuç olarak, film bana göre başarılıdır ve iyi bir senaryonun yönetmenlik, kamera becerisiyle nasıl daha iyi bir hale getirildiğinin bir kanıtı gibidir. Engin Günaydından daha başka senaryolar görmek dileğiyle. Kırk yıllık dostu Binnur Kayayı da unutmamak kaydıyla tabiki:)
yahu illa bir film güldürecek , eğer güldürmüyorsa o film kötümü ? böylemi düşünüyorsunuz... Herneyse filme gelelim. Son derece kaliteli son derece akılda kalıcı bir kara komedi. Oyunculuk ayrı ayrı değil birleşik bir biçimde güzel birbirinden farklı karakterler tek bir bütün olmuş filmde. Binnur Kaya söylenecek bir söz yok bu kadın için.. Ve Engin Günaydın son anına kadar süper bir oyunculuk. Yorum yaparken gerçekten izledikten sonra paylaşım yapın lütfen
filmin sonunda adının neden vavien olduğu anlaşılıyor bir şekilde.yanlış giden birşeyi başlangıç noktasından uzaklaşılsada düzeltebilmenin mümkün olduğu anlatılırken vavienin işlevi geliyor akla. ayrıca toplumsal gidişatla ilgili eleştirel yaklaşımın varlığını da pas geçmemek lazım.
sinemada kendime en yakın bulduğum türlerden biri kara komedidir. bide bunu iyi yapan engin günaydın var, tamamdır.9a gidecektim ama karar değiştirdim.vavien vavien vavien