Hesabım
    Sonsuz
    Sonsuz
    18 Eylül 2009 Sinemada | Dram
    Yönetmen Cemal Şan
    |
    Senarist Can Sinan
    Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Rıza Kocaoğlu, Süleyman Turan
    Üyeler
    3,5 112 Puanlama, 34 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Sonsuz, üç ağır kanser hastasının zorlu hayatlarının öyküsünü anlatır. Bu filmin en büyük özelliği, bu talihsiz insanların hayata tutunma ve arkadaşlığını dramatik bir senaryo ile aktarırken seyirciyi sadece üzmekle değil, aynı anda güldürmesiyle öne çıkan bir hayat hikayesi olmasıdır. 13 yaşında töre cinayetiyle mapusa düşmüş ve 20 yılını ıslahevinde geçirmiş Serhan, gün ışığını dahi göremeden kanser hastalığı yüzünden hastaneye yatar. Hastanede yatmakta olan eski aktör Süleyman Turan'la birbirlerine destek olurlar. Arada sırada yanlarına katılan Volkan tedaviyi reddetmektedir. Volkan bayıldığında yeri tesbit edilmekte ve hastaneye taşınmaktadır. Volkan Süleyman’ı babası kadar severken, Serhan ile pek iyi anlaşamazlar.

    Fakat hastanede olaylar hesaplandığı gibi gitmeyince Volkan Serhan'ı da alır çıkar hastaneden. Fakat DJ’lik yaptığı yerde kıskançlık sonucunda olaylar karmakarışık bir hal alır ve peşine kulübün sahibi Cihan’ı takar. Sanatın her türüne tutkun bir adam olan Cihan aynı zamanda piskopattır. En büyük hayaliyse kitabını bitirip yayınlatmaktır. Kitabının konusu ise ilginç olduğu kadar korkutucudur da; Cihan'ı sanat uğruna üzen adamları değişik yollardan nasıl öldürdüğünü anlattığı enteresan bir öyküsü vardır kitabının.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Sonsuz

    Sonsuz

    Yazar: Murat Özer
    Yakında "Acı" adlı 'son derece kişisel' filmini de izleyeceğimiz Cemal Şan'ın 'ısmarlama' projesi "Sonsuz", başrollerden birini de üstlenen Ferhat Gündoğdu'nun yapımcı olarak da karşımıza çıktığı bir 'acı hayatlar' hikâyesi anlatıyor bizlere.Kanser tedavisi gören iki adamın (ki birbirlerinden alabildiğine farklı kişiliklere sahiptir bu iki adam), rastlantıyla ellerine geçen bir çanta dolusu parayla çıktıkları yolculuğun onlara yaşattıkları üzerinden yürüyen hikâye, iki adamın bir tür 'ağabey-kardeş' ilişkisine doğru yelken açarken, öte yandan da peşlerindeki 'paranın sahibi'nin baskısıyla farklı ve tehlikeli bir yöne doğru ilerliyor. Trajediyse böylesi bir hikâyenin olmazsa olmazı haline geliyor anlayacağınız üzere...Bütün önyargılarımızdan arınmış biçimde izlediğimiz "Sonsuz", özellikle kahramanların yola çıkmadan önceki ilişkilerini yansıtan ilk bölümlerde belli bir dinamizme ve dramat
    Öneriler

    Oyuncular

    İsmail Hacıoğlu
    Rolü : Volkan
    Rıza Kocaoğlu
    Rolü : Vedat
    Süleyman Turan
    Rolü : Jön Süleyman
    Elif Sönmez
    Rolü : Tuğçe

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    14 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Genel olarak, iyi bir dram olmuş. Foça nın güzelliği de, filme ayrı bir renk katmış...
    potasyum
    potasyum

    Takipçi 531 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    12 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Sınav sonuçları yüzünden uykumun kaçması sonucu vakit geçirmek amacıyla izlediğim,ve ağustos sıcağına rağmen içimi bangır bangır ısıtan çok içten bir film.Komik yanıda baya var.
    üsstad
    üsstad

    Takipçi 187 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    8 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    özellikle filmin 2. yarısı güzeldi. final sahnesi ağlatıyor.
    rejimantasyon
    rejimantasyon

    Takipçi 14 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    19 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    Gayet komik ve eğlenceli bir film :))
    elbette insanın içini burkan yerleri de var ama Cihan ve Volkan karakterlerinin diyalogları çok komik. Salon yıkıldı gülmekten.. Şiddetle tavsiye ederim bayramda eğlenmek isteyenler hemen gitmeli.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • Orhan D.
      Aylar sonra ilk defa berbat bir film seyrettim. Filmde Şevket Çoruh'un oyunculuğu hariç hiçbir materyal vasat kavramının yanından bile geçmiyor. Hele senaryo 2009 yılı filmlerinin en kötüsü. Ferhat Gündoğdu görüp görebileceğim en beceriksiz oyuncu. Birde yapım şirketi kendinin ya! ne ala kendine başrol kondurmuş. İsmail Hacıoğlu onunla yaptığı repliklerde kendi imajını da alaşağı etmiş. Yönetmen Cemal Şan'ın 8 gün üçlemelerini seyretmiş biri olarak bu filmi ona yakıştıramadım. Bir de ünlü oyuncuları kendine alet etmişler. Allah'tan sinemasına gitmedim de TV veriyordu hayrıma seyrettim. Üzüldüğüm nokta bu filme giden 105.000 insanın harcadığı paraya....
    Back to Top