Hababam Sınıfı
4,8

Ekrem Doydu
Ekrem Doydu

31 Ekim 2008 tarihinde eklendi
kalkın yattığınız yerdende görün şimdiki türk sinemasını be hocam. :(
Alp T.
Alp T.

18 Şubat 2013 tarihinde eklendi
Serinin ilk filmi olarak bu da çok eğlenceliydi. (en son bu filmi izlemiştim seride) şu bebek olayına çok güldüm. :-) bu filmi de izleyin. Hatta bütün seriyi izleyin. Bu filme ve bütün seriye olan puanım: 5/5
thisrock93
thisrock93

26 Ocak 2007 tarihinde eklendi
hangi film sayısız kere izlenebilir? süper bir film hayatımda en ok güldüğüm film zincirinin ilk halkası :D
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

21 Ekim 2010 tarihinde eklendi
- Hayır! Montrealde, olimpiyatlardaydım. Tabii ki Hayta İsmail, Tulum Hayri, Akil Hoca, Domdom Ali, Okul Müdürü, Milli Eğitim müfettişi Hüseyin Şevki Topuz, Kapıcı Veysel (adamım) Semra Hoca gibi daha birçok karakter Hababam Sınıfıyla ölümsüzleşti. Filmin önemli oyuncuları Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen ve Halit Akçatepe daha sonra birçok filmde birlikte yer almaya devam etti. Bu ekibe Neşeli Günler, Bizim Aile, Gülen Gözler ve Aile Şerefinde Tarık Akan, Süt Kardeşler, Tosun Paşa ve Şabanoğlu Şabanda ise Kemal Sunal eşlik etti.Ertem Eğilmezin çektiği Hababam Sınıfı serisinin ilk 4 bölümünde kamera arkasında çeşitli görevler alan Kartal Tibet, 1978de çekilen Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyorda yönetmen koltuğuna oturdu. Tibet, 25 yıl aradan sonra Merhaba Hababam Sınıfıyla efsaneyi yeniden canlandırmak istedi. Yeni filmde Mehmet Ali Erbil, Hülya Koçyiğit, Mehmet Ali Alabora, Türk sinemasının yükselen değeri Nehir Erdoğan, Zeki Alasya, Halit Akçatepe, Erol Büyükburç, Ceyhun Yılmaz, Peker Açıkalın, Şafak Sezer, Yeliz Yeşilmen, Çetin Çiftçioğlu ve Bülent Kayabaş gibi pek çok ünlü oyuncu yer aldı. Her ne kadar bu başka bir film denilse de, 'Merhaba Hababam Sınıfı', serinin ilk filmlerine yaptığı göndermelerle devam filmi çabasında olduğunu gösteriyordu. Ama dediğim gibi, seyircinin gözleri Damat Feriti, İnek Şabanı, Badi Ekremi ve diğer ustaları aradı. Sunal, bugün hayatta değil ama gerek Tarık Akan, gerekse de Şener Şen filmde yer almayı reddettikleri gibi, filmin Hababam Sınıfı serisinden ayrı tutulmasını istediler.Melih Kibarın muhteşem müziklerinin yanında filmlerde seçilen parçaların ezgileri de hala kulağımızda:'Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, sen bu işin sonunu düşünmedin mi?''Buradan bir atlı geçti, yareme bastı geçti..''Samanlıktan kaldıramadım samanı da Zühtü.. Ben sana kandım Zühtü..''..yarinlarda, yarinlarda mutlu olmak var..'imdb.COM, yorumlarında Hababam Sınıfından bahsederken 'Eğer bir Türkseniz muhtemelen milyon kere seyretmişsinizdir. Belki de dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmi ama Türk dilini ve Türk kültürünü bilmeyen biri için Hababam Sınıfı ne kadar etkileyici olabilir.' diyor. İlk 3 filmin, imdb puanı 9.0 ile 9.2 arasında değişiyor. Yani top 250 listesinin zirvesinde yer alan ve dünya sinema tarihinin en iyi filmi olarak gösterilen Godfatherdan (9.0) bile önde. Ancak bu listeye girebilmek için minimum 1250 kişinin oylamış olması gerekiyo
blackinman
blackinman

9 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
en iyi türk sinemasından biri... şener şen harika... şener şen olmasaydı izlemezdim...
Actor-Ums
Actor-Ums

8 Ekim 2007 tarihinde eklendi
hayatımın türk filmi diyebilirim. bu filme emek gösteren herkesin önünde saygıyla eğiliyorum.
sasili
sasili

18 Mart 2009 tarihinde eklendi
arkadaşlar imdb puanlaması listenin altında yazıyor.kendi filmlerini almaları gibi bir oncelik yok oyle olsa idi kurusowanin 7 samurayı ilk 20 de yer almazdı.
siteden kopyalıyorum.

The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate:

weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C

where:
R = average for the movie (mean) = (Rating)
v = number of votes for the movie = (votes)
m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 1300)
C = the mean vote across the whole report (currently 6.7)
jokerr-2
jokerr-2

21 Şubat 2007 tarihinde eklendi
diyeceıkı bişey yok.şener şen e çok gülerdim
Engin Yüksel
Engin Yüksel

10 Kasım 2014 tarihinde eklendi
ve efsane başlıyor yıllara damgasını vuracak bir serinin ilk ayağı 10/10
turuncu12
turuncu12

8 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
yeniden çevrimleri sayesinde değeri anlaşılan efsane sınıf.bıkıp usanmadan izlenebilecek harika bir miras...neyse ki şimdilik farkındayız bunun.
bestella
bestella

21 Ocak 2007 tarihinde eklendi
türk sinemasının en güzel filmi.
Murat Ceylan
Murat Ceylan

5 Haziran 2015 tarihinde eklendi
boş muhabbet bir okulda okadarda kandırılan öğretmenler sırık gibi adamlar hepsidemi avanak olur arkadaş yıllar önce komedi diye kandırıldığım şimdi hangi kanalda görsem hemen kaçtığım filmlerden.münir özkul usta hariç.bir okulda bu kadar zayıf öğretmenmi olur komedi filmi değil sanki şaklabanlık filmi.
Safak T.
Safak T.

11 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Bir film yüzlerce kez izlenir mi izlenir. Her izleyişte gülünür mü, bu filmde gülünür arkadaş.
zalim
zalim

9 Ocak 2007 tarihinde eklendi
herseferinde izlediğimde ilk defa izliyormuş gibi mutlu olduğum ve inşallah çocuğuma da sevdirerek onların kuşağında da bizim zamanlardaki gibi izlenebilecek Türk sinemasının başyapıtı...
elmander0021
elmander0021

18 Haziran 2011 tarihinde eklendi
bıkmadım bıkmıyacağım hep ızlıyecegım ....kım ızlemeskı kemal sunal....tarık akan.....halıt akçatepe.....domdom.....tulum hayrı.....hayta ısmail.....tuncay.....munır ozkul.......kapıcı veysel efendı.......kım ızlemeskı mukemmel yapıt mukemmel yesılçam klasıgı hababam sınıfı serılerın en ıyısı ........