Abdülhamit Düşerken
2,8

throughout
throughout

28 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Fazla eleştiriliyor bu film nedense.. 7 yıl önce ülkemizde böyle bir dönem filmi çekilmesi bile bence çok önemli ve büyük bir başarı.. ayrıca film zaten gayet güzeldi.. zaman zaman durağanlaşsa da ben beğendim bu filmi.. oyuncuların her biri çok iyiydi.. iyi bir türk-dönem filmi.. 8/10
electronica
electronica

11 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Binbaşı Şefik sadık bir İttihat ve Terakki Cemiyeti üyesi iken karısının iktidar hırsı, iktidar sevdası yüzünden mevki makam sahibi olmak için karısını dinliyor ve İttihatçı arkadaşları ile ters düşüyor ...Şu kadın milleti nasıl da iktidar, mevki makam hırsıyla erkek milletini, içine işleyerek, kanına girerek yönetebiliyor hayret doğrusu ...
walkabout-2
walkabout-2

14 Nisan 2003 tarihinde eklendi
filmden bağımsız bir not:İstanbul’un Fethi üzerine Türk sinemasında yapılmış bir film var. Tam tarihini şu an hatırlamıyorum ama 1940ların ikinci yarısında, yönetmenliğini Aydın Arakon, görüntü yönetmenliğini ise İlhan Arakon’un gerçekleştirdiği İstanbul’un Fethi adlı film, elbette bugün seyirciyi memnun etmekten uzak bir yapım ama unutulmaması gereken, kayda değer bir örnek.