Büşra
2,2

Meet-in
Meet-in

1 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Beklediğimden çok çok başarılı bir film olmuş Büşra öncelikle bunu belirtmeliyim.Yönetmen vermek istediği mesajı,konuyu kendince cesur bir yaklaşımla izleyiciye aktarmış.Keşke Türkiye'de böyle fikir veya görüşler bu film gibi cesur olarak millete yansıtılsa.
keciboynuzu1985
keciboynuzu1985

28 Mart 2010 tarihinde eklendi
İki yalnızlıktan doğan aşkı ve biraradalığmızı çok güzel anlatan, son yıllarda izlediğim en samimi yerli yapım.
karniyaz
karniyaz

25 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
genel haliyle bakıldığında hiç işlenmemiş bir konuyu ele alması filme artı puan sağlamış. Oyunculuklarda kesinlikle sırıtmıyor ve güzel. Ancak senaryoda yapay diyaloglara yer verilmesi, abartılara kaçılması zaman zaman 'hadi ordan' dedirtmiyor değil. Örneğin filmdeki başörtülü kızların hepsi abartı şıklıkta ve makyajlıydı-ki böyleleri günümüzde azımsanmayacak kadar çok-ama görücü usulü evlenmeyi normal görüyor, büşranın açık arkadaşı selene öcü gibi bakıyor ve tanışma merasimi sırasında yabani davranıyorlardı. böyle bir şeye karşılaşma olasılığınız yok gerçek hayatta. büşra da modern ve eğitimli bir kız olmasına rağmen isteme olayı için ailesine 'siz bilirsiniz', daha sonralarında ise eleman için 'sözlüm sayılır', 'ondan iyisini mi bulacağım' gibi ifadelerde battı.film özünde etraf ne düşünürden ziyade ben ne isterim sorgulamasına götürmeye çalışıyor bizleri.. önyargılardan uzaklaştırmak da istiyor..iki kasimede yaranamayabilir şu haliyle. Çünkü bence ortada bir film.ben beğendim. ilginç bir sinema deneyimine hazır olun derim.
flood83
flood83

24 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Fragmanını izledim çok güzel bir filme benziyor film bir çok konuyu barındırdığı için insanın beklentilerini arttırıyor vizyona girdiğinde izlenmesi gereken bir film
advaita
advaita

8 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Son zamanlarda gördüğüm en iyi Türk filmlerinden biri. Eleştirilebilecek her türlü ayrıntıyı aşan, çok içten bir deriniğe, orjinalliğe ve bütünlüğe sahip. Senaryo çok titiz yazılmış, replikler çok iyi ve oyuncular rollerinin hakkını vermişler. Bu filme yapılan bütün politik eleştiriler - ki bu düşük puanın sebebinin bu olduğunu düşünüyorum -, filmin evrenselliği ve karakter çizimlerindeki tutarlılığı yanında gülünç kalıyor. Üstelik bir de genç bir yönetmenin ilk filmi olduğu düşünülürse, bize de ancak şapka çıkarmak düşer. Yönetmeni, senaristi ve diğer bütün emeği geçenleri kutluyorum.Murat Tolga Şenin cümlesine de aynen katılıyorum: 'Filmi izledikten sonra, 'Büşra' karakterini canlandıran Mine Kılıçın Türkiyede bu rolü oynayabilecek tek kişi olduğunu düşündüm... Fiziksel benzerliğin yanı sıra, Bahadır Boysalın yıllarca çizdiği Büşranın tüm referanslarına sahip bir oyunculukla gerektiğinden daha fazlasını başarmış. Kastın geri kalanı da başta Tayanç Ayaydın olmak üzere filme inanmış bir performansla ellerinden geleni yapıyorlar...'
ferdo33
ferdo33

2 Eylül 2009 tarihinde eklendi
büşra abicim tamam 96 doğumlusun ama olgunlaşman lazım biran önce :)
musicianay
musicianay

26 Mart 2010 tarihinde eklendi
Filmi izledikten sonra ilk düşündüğüm şey, "konu iyi ama film de daha iyi çekilebilirdi" oldu.Yine de 5,2den fazlasını hak ettiğini düşünüyorum.Büşra rolündeki oyuncuya dikkat derim.Çok doğal oynamış, sanırım başka projelerde de göreceğiz kendisini.Paranızın boşa gitmeyeceği,farklı bir film.7/10
ozoz1987
ozoz1987

20 Mart 2010 tarihinde eklendi
film güzeldi.anlayana güzel ve anlamlı msjlar veriyordu.tek yonlu degıl ıkı tarafında elestirisi var..özellikle son sahne cok etkıleyıcıydi.