Fikret Bey
1,9

ibrahimdemirkan
ibrahimdemirkan

15 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Bende filmden akla kalan yönetmenin ismi;Selma Köksal.Bilboardlardaki başarılı bir afiş çalışmasından kaynaklanıyor galiba.Filme gelince ağır mı ağır.Tek bir mekanın farklı yerlerinden geçiyor.Yönetmen herhalde babasının ya da dedesinin hayatını anlatmış diye düşünüyor insan.Çünkü buna dair ipuçları var.İşte bekçi namazında niyazında Fikret bey rakısında,cumhuriyetin namuslu ve vicdanlı müteşebbislerinden biri olduğunu vurgulayarak filmi götürmeye çalışıyor götürebildiği kadar.Ama insan azıcık duygusallık bekliyor ama onuda filmin sonunda basmışlar müziği biz veremedik bari o versin dercesine. Filmin tek artısı yönetmenin samimiyeti ve bizimde 'herhalde yaşanmış bir olay ve karakterler bunlar eh azıcık ağır aksak bir ilerleme olacak hayatın kendiside böyle değil mi' diye düşünerek sabırla sonuna kadar izlememiz.Dişi tarkovski olmasını bekleyemeyiz Selma Köksal'ın ama iyi bir yönetmen olduğunu bazı yerler yamaya ihtiyaç duysa da bu filmiyle rahatlıkla ispatladığını da söyleyebiliriz.