pi-bro
27 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Olağanüstü bi senaryo,Jim Carrey'den müthiş bi performans,süper de bi film.Gerçekten de başyapıt olacak bi film.10 üzerinden 9,5'u rahat hakeden bi yapıt
insan bu filmi seyrettikten sonra bi süre piskopata bağlanıyo,ya benim hayatımda bi tv showuysa diye.ama allahtan benim hayatım trumanınki kadar mükemmel değil:))bence bu filmin diğer önemli tarafıda jim carrey nin şaklaban adam kılığından sıyrılıp gerçek yeteneklerini göstermesi.gerçektende izlenip üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken bi film
benden once arkadaslar yapılacak tum yorumları yapmıss..gercektende konusu cok guzel ve bu rolde jim carrey e cok yakısmıs...ayrıca film mın muzıklerıde fılm le cok ıyı uyum saglamıs.. kısacası konusu senaryosu oyuncuları ve muzıklerıyle harika bir film.....
bu filmin bence mükemmel bence jim carrey in oyunculuğu tabi ayrı bi hava katmış:) ayrıca bu filmin konusuda mükemmel ben yani en sonunu izlerken şaştım kaldım apaçık kısacası çok güzeldi
Çok etkileyici müthiş bir senaryo üzerine oluşan çok başarılı oyunculukla desteklenen harika bir film. İlginç biir konu, değişik öğeler. Bence süper bir film.
"kafamızda uygarlık şapkası var ruhlarımız taş devrinde" nizar kabbani uygar olunan katımsı düşlerin tv aracılığıyla milyonların beynine aktarımı çok güzel dejenare edilmiş.senaryo kusursuz.biraz kurguda problem var.hepimiz bir gün truman gibi izlenebiliriz.gerçi bizi izleyen mekanizmalar yok değil.çünkü hala arşivlerdeyiz.ve rahatlıkla dosyalara sığabiliyoruz.
Özellikle filmin son sahnesindeki polislerin konuşmalarından da anlaşılabileceği gibi modern tv showlarına bir eleştiri niteliğinde bir film. Ayrıca günümüz toplum yapısı da eleştiriliyor. Jim Carrey'nin oyunculuğu sayesinde güzel bir film. Çok eğlenceli ve insanı sıkmıyor...
Özgür İrade... Yaşadığınız ortamın, kişilerin ve olayların sahte olduğunu düşünmek tüyler ürpertici; bunu öğrenmek ayrı bir şok, kabullenmekse güç... Olayların seyrini ve insanın iradesini kendi akışına bırakmak ve yönlendirmemek ve de bunu insanların kişisel zevki ve oyunu haline getirmemek ne kadar zor biz insanlar için... Özgür İrade... Peter Weir gibi usta bir yönetmenin ellerinden, Andrew Niccol gibi sıkı bir senaristin kaleminden çıkan bu görsel başyapıtı, ayakta alkışlamamak mümkün değil.
harika bir film,gerçekten saygın sinema eleştirmenlerinin de dediği gibi jim carrey için bu film bir dönüm noktası olmuş.baştan sona kadar merakla izledim ve sonu da çok etkileyiciyde.kesinlikle tavsiye ederim...
ilk başta şunu söyliim film bir baş yapıt...!artık insanoğlu televizyonsuz yapamıyor içlerimizde truman gibi birçok insan var...!ne kadar acınası bir durumda olduğumuzu truman show çok ii anlatmış medya uğruna insanların intihar ettiği bir dönemde insan oğlunu sanki kalbi gibi atıyor televiyon hiç yaşanası şeyler değil...!insanın göz yaşları bile artık yapay ise vay halimize..
kaç sene önce izledim bilmiyorum ama hala daha o "acaba bn de mi izleniyorum" paranoyasını bir türlü aklımdan çıkaramıyorum kesinlikle ck ii bir filmdi zaten jim den de bu beklenirdi