berfin-
27 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Diğer filmlerden çook çook farklı mükemmel bir filmdi. Bunu izlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz derim. Hele de konusunu bilmeden izleyince şaşkınlıklarla dolu harika bir film oluveriyor. 10/10 kesinlikle
İkinci kez izledim ve değerini anlamadığım filmlerden biriydi. Bazı mantık hataları görm-me rağmen yine de müthiş bir film olduğunu düşünüyorum. Ah keşke süresi biraz daha uzun olsaydı, çok keyif aldığımı söylemeliyim ama filmin süresi biraz daha uzun olsaydı daha fazla zevk alırdım diye düşünüyorum. Birçok detay kısa tutulmuş ve üzerinde biraz daha durulabilirdi...
ayrıca filmin en iyi yönetmen,en iyi yardımcı erkek oyuncu,en iyi özgün senaryo dallarında akademi ödüllerine aday olduğunu.....en iyi film drama,en iyi yönetmen,en iyi senaryo dallarında altın küreye aday olduğunu ve en iyi erkek oyuncu (jim carrey),en iyi yardımcı erkek oyuncu (ed harris) dallarında bu ödülü aldığını....en iyi film,en iyi yardımcı erkek oyuncu aday olduğunu ve en iyi yönetmen,en iyi orjinal senaryo dallarında bafta ödülünü aldığını ekleyeyim...
Gerçekten müthiş bir film 90lı yılların en iyileri arasında benim için...Toplumsal sistemin gerçekleri bu kadarmı güzel anlatılır,bir film bu kadarmı anlamlı olur...Trumanının toplum olduğunu,truman showun yapımcılarının ise toplumsal sistemi oturtan kişiler olduğunu düşündüm izlerken,ve gerçektende gördüm,işte bu dedim,bütün normlar bundan ibaret,bu normlara uyanlar rol yapıyorlar,tıpkı her toplumda olduğu gibi,tıpkı truman showdaki hep aynı şeyleri yapan figürasyonlar,oyuncular gibi...İnsanoğlu kendine sunulan dünyanın gerçekliğini kabul ederEnfes,leziz,muazzam,olağanüstü bir film !10/10
bir insana bu yapılır mı ya dedirten film ama bi o kadar da şaşırtıcı ve keyif veren bir film eli öpülesi senarist,nasıl iş çıkarmış :D son sahnede o yüzdeki ifade unutulmaz en sevdiğim filmler arasında yerini daima koruyacaktır iyi seyirler../10
Jim Carry nin İzlediğim En iyi Filmiydi Diyebilirim.Aslında Bazen Kendimi Sorguluyorum,Acaba Banada Böyle Birşey Yapmışlarmıdır :) (Heralde Etkisinde Kaldım Filmin)
mükemmel bir film, her sahnesi izlemeye değiyor. filmin başlarında spotun yola düşmesi, banyodaki adamın aynen kendisinin başına geliyormuş gibi hareket etmesi, ve en sonunda truman kurtulduğunda, insanların pervasızca ee kumanda nerde, ne var izleyecek demesi, filmin en güzel sahnelerinden olmakla kalmayıp, ne kadar güzel eleştiri yaptığının da ispatıdır aynı zamanda. kesinlikle izleyin. 10/10
bu filmi izlediğim ilk andan beri benım hayatımda mı izleniyor bütün bu yaşadıklarımda mı bir show ürünü diye düşünüğüm,benım için hayatımın en anlamlı ve en muhteşem filmi diyebileceğim tek film! kesınlıkle mükemmel!...bu filmi herkes ama herkes izlemeli..
Jim carrey i sadece komedi anlamında sevmeyip bu tarz filmlrde göstermiş olduğu performansına hayran kalmaktayım.Sadece oyunculuk değil film ayrıca senarist ve yönetmen açısınından da mükemmel bir deneyim olmuştur sanırım.10/10 diyorum ve eşsiz senaryolu filmlerin devmını niyaz ediyorum :D