Truman Show
4,6

Seza
Seza

19 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Jim Carrey için izlenebilir diye düşünüyorum.
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

17 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Senaryo biraz sığ kalmış.Keşke biraz daha ayrıntılı olsaydı diyorum her izleyişimde. Yüzeysel geçiliyor bence bazı şeyler.Biraz daha ayrıntılı bir senaryo filmi çok daha iyi yerlere getirebilirdi.Ama yönetmenlik,oyunculuk falan çok iyi filmde.Jim Carrey’nin iyi filmlerinden diyebiliriz. 7/10
Demirtas
Demirtas

30 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Jim Carrey’nin dramda oynayabileceğini gösterdiği son derece farklı konusuyla vizyonda olduğu dönemde çok ilgi görmüş en iyi filmlerinden biri.
theyurdal
theyurdal

5 Ekim 2014 tarihinde eklendi
bilim kurgu dram komedi iyi kurgulanmış ama komedide biraz zayıf kalınmış güzel izlenebilir bir film 10 üz 7,8
mehmeterhanucarr
mehmeterhanucarr

25 Ekim 2006 tarihinde eklendi
süper bir senaryo niteliği taşıyan bir film bu tür programların insan hayatının ne kadar bir bölümünü de esir aldığını açıkça gösteriyor
jokerr-2
jokerr-2

6 Mart 2007 tarihinde eklendi
film harika .aynen bende düsündüm.acaba hayat bize oyun mu oynuyor
Can Eyüp
Can Eyüp

10 Haziran 2025 tarihinde eklendi
Yani eski kült filmleri izleyip, yorumlarıma "O döneme göre bakacak olursak iyi film ama bugünün şartlarında ... " gibi bir söylemle başlamak benim adıma biraz klişe oldu. Bir yandan kült filmleri izlememiş olmaktan kaçınmak ve merakımı dindirmek isteği bir yandan da doğal olarak çekim ve oyunculuk kalitesi geride kalmış yapıtlara bugünün gözüyle bakma zorunluluğu bir çıkmaza sokmuyor değil.

Truman Show söylendiği gibi hakikaten bir kült filmdir. Kendine has senaryosu, 98 senesi için de gayet orijinal olarak adlandırılabilir ancak hep söylerim filmleri sadece senaryolar üzerinden ele alacak olursak (ki senaryodaki mantık hatalarına takıntılı bir adam olarak bunu söylüyorum.) kitaplardan farkları kalmıyor. En nihayetinde kaliteli bir senaryoyu görsel bir şölene çevirmenin adı değil midir yönetmenlik?

Bu sebeple kült filmler, evet külttür ancak görsel anlamda günden güne eskidikleri de aşikar. Hakeza senaryolar da günden güne daha komplike hale geldi dolayısıyla bazı çiğlikler de göze batabiliyor. Truman Show filminde bazı diyaloglar bana kalırsa fazlaca basit ve yapaydı. Senaryoda mantık hatasına gidebilecek birçok detay da mevcuttu. Kaliteli bir senaryo özet geçilerek anlatılmış gibi olunca kalite doğal olarak düşmüş.

Filmi izlerken çok keyif aldığımı söyleyemem dolayısıyla benim için senaryosunun orijinalliğini baz alarak ancak 3/5 bir yapım oldu. Dediğim gibi bazı farkındalıklar ve olaylar fazla oldu bittiye getirildi ve özellikle bazı diyaloglar beklediğimden daha sığ kaldı. En nihayetinde bu farkındalığın bu kadar uzun sürmesi ve bir anda show ekibinin bu kadar falso vermesi de pek akla uygun gelmedi.

Kısa ve basit bir yapım, izlenebilir, üzerine çok konuşmak ve düşünmek mümkün diyemem, sınırları ve hatları belli bir senaryo, hızlı ve özet şekilde ifade edilen bir yapıt.
Muhiddin C.
Muhiddin C.

1 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Abartılmış bir film. Katılıyorum farklı ve güzel bir senaryosu var ama bu puanı hak eden bir yapım değil
Gozde D.
Gozde D.

6 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Filmin konusu evet farklı izlerken bazen sıkılsanız da pişman olmayacağınız zaman geçirmek için izlenebilecek film. :)
Galip T.
Galip T.

2 Aralık 2011 tarihinde eklendi
truman show'u yillar sonra tekrar izledim. truman show aslinda söylemek istedigi seyi iskalayan bir film. iskaladigi sey de su: insani kendisi ve baska insanlar yaratmamistir.
Emircan Arslan
Emircan Arslan

2 Nisan 2026 tarihinde eklendi
Bir adam düşünün bebeklikten yetişkinliğe kadar tüm hayatı kameralarla izleniyor ve yıllar yılı süren bir TV programını oluşturuyor tabii truman ın bundan haberi yok bana göre sürükleyici bir film sıkılmadan izledim merak duygusu uyandırarak film akıcılığı sağlıyor.