Hesabım
    Demon City Shinjuku
    Demon City Shinjuku
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 11dk | Animasyon, Korku
    Yönetmen Yoshiaki Kawajiri
    |
    Senarist Hideyuki Kikuchi
    Oyuncular: Takeshi Aono, Ichirô Nagai, Arisa Andô
    Orijinal adı Makaitoshi Shinjuku
    Üyeler
    2,4 15 oy
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Tokyo’nun Shinjuku bölgesinde, yerin yerinden oynadığı bir kıyamet atmosferinde, dünyanın kaderini belirleyen bir düello yapılır ve kötülük galip gelir. İblis aleminden Rebi Ra, insanlığın şampiyonu Genichiro’yu alt eder. Kahramanın mistik kılıcı düşüp yeraltında kaybolur ve karanlık bir çağ başlar. Shinjuku artık dünyanın lanetli bir bölgesidir ve cehennem adeta burada yeryüzüne çıkmıştır.

    On yıl sonra Rebi Ra’nın iblisleri Federasyon Başkanı’nı kaçırmayı başarırlar. Olayı TV’den canlı yayında izleyen genç Kyoya, yıllar önce düşen kahraman Genichiro’nun oğlundan başkası değildir. Dünyanın geri kalanına kötülüğünü yaymadan önce Rebi Ra’yı durdurmak gerektiği konusunda onu uyarmak ve babasıyla ilgili gerçeği anlatmak için Efendi Rai, Kyoya’yı ziyarete gelir. Olaylar bir şekilde, genç adamın ve başkanın kızı Sayaka’nın, kendilerini iblis istilası altındaki Shinjuku’da bulmasıyla ilginç bir hal alacaktır.

    Anime tarihindeki zirvelerden biri olarak kabul edilen Demon City Shinjuku da; Ninja Scroll ve Vampire Hunter D gibi diğer klasiklerin arkasındaki isim olan Yoshiaki Kawajiri’nin dehasının ürünü. En azından estetik olarak, buradaki dövüş sekanslarının, özellikle de çatılar üzerinde zıplanan epik düelloların, Matrix’teki görselliğe ilham verdiğine şüphe yok.

    Ç.K.

    Öneriler

    Oyuncular

    Takeshi Aono
    Rolü : Kadn
    Ichirô Nagai
    Rolü : Efendi Lai
    Arisa Andô
    Rolü : Garson Kız

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Japonya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1988
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Japonca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1988, En iyi film: Animasyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1988.

    Yorumlar

    Back to Top