1 değerlendirme
10 Mart 2009 tarihinde eklendi
GölgesizlerHasan Ali Toptaşa,Ümit Ünala ve Hakan Karahana çok teşekkür etmemiz gerekiyor.Kendilerini bize film eleştirmeni olarak gösteren ve Amerikan filmlerinin eleştirilerini bize kopyala yapıştırla yutturanların %90 ının cahilliklerini gösterdiler.Türk edebiyatının en güzel; sinemalaştırılması en zor romanlarından biri büyükemeklerle sinemalaştırlıp önümüze getiriliyor ve ortaya harika bir film çıkarılıyor,ama bizim eleştirmenlerimizde çıt yok.Cünki bilgleri, alt yapıları yeterli değil.Ne matematik biliyor ne felsefe biliyor ne de sinema biliyorlar.İvedikçi Türk seyircisine gidin seyredin diye üç cümle söylemekten acizler.Demekki ortaokul ve lise yaşamlarındaki kopya çekme zeka ve alışkanlıklarını haladevam ettririyorlar.Yusuf Çetin
Film türk sinemasının baş yapıtlarından biridir bence tabi anlayabilene..anlamayan arkadaslar olmuş ve anlamadıkları içinde saçma sapan film zaman kaybı gibi yorumlar yapılmış..boyle bi filmi herkesin anlamasını bekleyemeyiz zaten..
çok kötü bir filmdi candan erçetine rağmen baya vasat zaman kaybı tamam oyunculuklar iyi ama kurtarmıyo konu yok sonlanma yok beklemiyrdum öyle bir film olacağını...
Yabancı filmleri taklit eden birkaç sahne var diye bu filime süper ötesi diyenler filimin sonunu nasıl getirmişler anlamıyorum.Değişik bir şey çekmeye çalışmış ama becerememiş.İnsanı sıkıntıdan boğan bir film.
Film hayal gücünü zorlamaya çalışırken beceriksizliğe dönüşmüş bir kurguya sahip.sıkılmadım izlerken , bari sonunda şaşırsam dedim içimden; sadece merakımdan.Yönetmenler emeklemeden koşmaya çalışlarsa, avrupa sinemasını örneklemeyi bırakıp kendileri olmaya çalışırlarsa belki daha izlenebilir filmler ortaya çıkar.
bir insan niye böyle bir film çeker anlamıyorum... konusuz,sonuçlanmayan bir sürü karışık olay...yani seyrettiğim en sıkıcı filmlerden birisi(filmin ikinci günü nde biz dört kişiden başkası yoktu ki biletçi çocukla ettiğimiz kavgaya hiç değmedi doğrusu!...)
Bu filmde ciddi bir toplum eleştrisi var öncelikle.Kapalı toplumlarda bireyin sıkışmışlığı,çıkışsızlık çok güzel yansıtılıyor.Ben kitabı da okumuştum.Filmi izleyince belirsiz pekçok şey benim kafamda netleşti.Cevapsız hiçbir soru yok bence filmde.
Hayatımda izlediğim en iğrenç en kötü filimdi bukadar kötüsünü yapabilmekte bir kabiliyet sanırım. Bu arada yabancılar Türk Sinemasını izlediklerinde hakkaten bizleri sapık bir topluluk olarak görüyorlardır.Arkadaşlar paranıza ve zamanınıza yazık.
Çok kötü bir fil arkadaşlar zamanınıza yazık.Filmin yarısında çıkanlar oldu biz belki filmin ikinci yarısında bişe vardır diye bekledik ama yok sıkıntıdan sinemada uğultular yükseliyodu.
Böyle bir filme nasıl bu kadar kötü yorumlar yapılabildiğini anlayamıyorum.Öncelikle Ümit Ünalı Türk sinemasını alışılmışlıkların dışına çıkardığı, farklı boyutta bir film ortaya çıkardığı ve bizim bu konudaki özlemimizi giderdiği önce tebrik ediyor sonrasında da teşekkür ediyorum.Film kesinlikle yüzeysel olarak izlenecek bir film değil, ayrıntılara dikkat etmeniz, kendinizi vererek izlemeniz gerek.Filmden çıktığınızda sahneler üzerinde o kadar fazla yorum yapabiliyorsunuz ki,saatlerce konuşabilirsiniz bu film üzerinde ve yeni birşeyler keşfedeceksiniz her seferinde.İnsanları düşündüren,sorular sormasını sağlayan bir filmin de sinema adına önemli bir unsur olduğu düşüncesindeyim.Bana kalırsa bir film sinema salonunda başlayıp orada bitmemeli, salondan çıktığımızda etkisini hissedebilmeliyiz bir şekilde.Görmek isterseniz eğer, bu filmde çok şey var.Film üzerinde konuşmaktan kendinizi alamayacaksınız.Fazla düşünmeden gidip izleyin bir an önce!!!
tam bi türk filmi.. filmi izledikten sonra beynim uyuştu yha. fragmanıyla tamamen alakasız bi film. atlı sahne haricinde hiç bi heyecan yoktu filmde. kısacası dandik.. ben beyenmedim..
flim demeye bin şahit lazım bu kadar saçma bi senaryo olamaz hiç bir konu yok ilk defa gittiğim bir flimde verdiğim paraya acıdım saçmalık dolu ama en ufak bir konu yok o oyunculara yazık .. yazıklar olsunn bu kadar iyi bir kadro nasıl bu filmde rol almayı becerebilmiş tebrik ediyorum ..
Bizim filmimiz bu kadar basit mi yaaa Türk filmi recep ivedikle gölgesizler arasında değildir. gölgesizleri beğenmedin git recep ivedik izle yok yaaa. Gölgesizler tek kelimeyle iğrenç bir filmdi. Ya bizim milletimizde kim kimin yatağında belli değil kültürü mü var nedir yaaa. her sahnesi tek kelimeyle saçma sapandı. Paranıza yazık GİTmeyinnnnnnn.