Girdap

+frekans
+frekans

22 Haziran 2009 tarihinde eklendi
film kötü oyunculuklar kötü senaryo kötü kurgu çok kötü vermek istediği msj nedir belli değil sonra o ceket sahnesi tam bi fiyasko film üzerine o kadar çok eleştirilebilecek sahne varki film durmadan kendini tekrar ediyor içinde değişim diye bişey yok çocukta dine alakalı bi heves bir merak yok din ile ilgili herhangi bir sohbet yok direk siyonizim emperyalizim e giriş var din bi araç görüntüsünde ve yanlış araç bu tarz filmlerde din ayrı bişey din ile terörizmi bağdaştırmanın hiç gereği yok filmin sonunda toparlamaya çalışmış ama batırmışlar en kötü sahne Atatürk sahnesiydi o posteri indirmek.... bu filmi yaparken uzman destekleri alınmalı film içinde en azından bunun dinle alakalı olmadığına alakalı bi kaç sahne olsaydı belki toparlardı ama hiç bişey yok gereksiz boş ve msjları kaygı dolu bir film
gokhankocgida
gokhankocgida

9 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
BElkide filmin tek artısı:::
finali muhteşem....insanları yoldan çıkarmak sadece ahlaksızlıkla içki karı kızla olmaz ya..ALLah ile kandıranıda var..çok anlamlı..
fakat:::
berbat oyunculuklar..berbat diyaloglar..berbat çekimler..düz sahneler..samanyolu dızısı havasında senaryo berbat olmus..kultur bakanlıgıyla cekılen fılmlerden hayır gelmez zaten..o ne berbat sevısmedır oyle..ılk okul cocukları gıbı samımıyetsiz...fınal olmasa 3 ama fınal ıle beraber 5...
sinema
1 ziyaretçi
22 Mart 2009 tarihinde eklendi
Her seyin azi karar çogu zarar!Girdap konu itibariyle basarili olan ancak kötü yönetim, kötü oyunculuklar ve anlam veremediginiz gelismelerle dolu kisa film tadinda bir Talip Karamahmutoglu filmi. Film yönetmenin dedigi gibi Mesaj kaygisi tasimiyor kimseyi rahatsiz etmemeli. Antalya'dan gelip Istanbul Üniversitesi'ni kazanan genç Umut'un ibadetle baslayan dini yasantisinin fundamentalistlige uzanan hikayesini Islam'in imajini kirletmeden anlatmis Karamahmutoglu. Anlatilan hikaye filmin süresi için kisa, olaylar hizli gelisiyor, açiklik getirilmiyor dolayisiyla inandiriciligi azaliyor. (2 out of 5 stars)
su-sisesi
su-sisesi

25 Kasım 2008 tarihinde eklendi
oyunculuklar kaliteli olsaymış filmi 5 kat daha etkili yapabilrimiş ama yönetmen tüm iyi niyetiyle çekmeye çalışmış emek vermniş boşa giden bi yapım değil kesinlikle.......kıyaslama yapparsak maskeli beşler...destere....emret komutanım...gibi boş işlere kıyasla daha iyi en azından bi konusu var...
zxyxnxp
zxyxnxp

19 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Filmin konusu ibret verici ve çok etkileyiciydi.Fakat oyunculuk ve çekim biçimi için aynı şeyi söyleyemem.Ama yinede izlenmesi gerek olan bir film olduğunu düşünüyorum.
spider
spider

7 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Filmi dini açıdan değerlendireceksek eğer, görülen tek şey, şeytanın yolundan giden bir gecin şeytanın yolunda devam etmesini konu ediniyor. Sadece yerler, mekanlar, olaylar, yöntemler değişiyor, ama özünde aynı kalıyor.

Gerçekten müslüman olan bir kişiyi kadınla, kızla, sevişmekle, içkiyle vs. kandıramayacağınız gibi Allah'la da kandıramasınız. İşin özü, müslümanım demekle müslüman olunmaz.
tornadoo87
tornadoo87

28 Mart 2008 tarihinde eklendi
filmi seyretmedim,maalesef antalyada filmler gişe yapacaksa vizyona giriyorlar.benim yorumum christiantroy un yaptığı yorum üzerine.bu sitede pek çok kişi yorum yapıyor,herkesin görüşü ve beğenisi de elbette kendisine,fakat özlem duyduğum şekilde böyle kaliteli bir yorumu görmek gerçekten duygulandırıcı.oyunculuk ve karakter tahlili açısından böyle kaliteli yorumların daha da artmasını bekliyorum ve christiantroy a teşekkür ediyorum.
dejbeng
dejbeng

2 Ekim 2009 tarihinde eklendi
muhakkak izleyin bu filkmi ki din tacirlerini görün.
fusaria
fusaria

28 Mart 2009 tarihinde eklendi
iyi bir konu seçilmiş..çevremde yaşamasam da gençlerin daha üniversiteye kayıt safhasında kendi yurtlarına çekilerek beyin yıkama işinin yapıldığını biliyorum..ancak kötü bir film olmuş..başroldeki oyunculuklar gerçekten kötü(genç oyunculardan bahsediyorum)..ayrıca senaryoya bakacak olursak o kadar abartılmış ki film inandırıcılığını kaybediyor..yine de sırf konusu itibariyle izlenilebilir bir film..
orhaneski42
orhaneski42

24 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Öncelikle film kesinlikle çok güzel. İnsanların beyni yıkanabilir o da çok doğru. Ama benim rahatsız olduğum konu, filmde antalyalı öğrencinin islamı tanımaya çalıştığı için böyle oldu imajı verilmesi. Aman ha sakın hocalarla oturup kalkmayın yoksa böyle olursunuz demeye getirilmiş, bir de başkarakter oyuncusunun kız arkadaşının kıyafetine karışması ve onunla evlilik dışı cinsellik yaşamaktan vazgeçmesi yanlışmış gibi anlatılmış.
barakuda-2
barakuda-2

9 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Bu tür mesaj vermek isteyen filmlerde oyunculuğa önem vermem. Anlatılmak isteneni anlatmış fakat anlayamadığım küçük bir nokta var. Kötü adamların niyeti açıklanamamış, çocuk yeleği giyiyor ve rast gelen bir turist otobüsüne biniyor. Olanlar oluyor ama ele geçen sonuç ne, yıpratılmak istenen neresi, ulaşmak istedikleri kaynak ne,yoksa amaçları sadece yelek giydirmek mi?
engin449
engin449

29 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Arkadaşlar film kesinlikle harika izlemenizi tavsiye ederim
barmada622
barmada622

27 Mart 2008 tarihinde eklendi
flim çok güzeldi türkiyede perde arkasında yaşalanılan olayları güzel bir şekilde aralıyarak bir çok imansız insanın dini kullanarak temiz beyinleri nasıl yıkandığını güzel bir şekilde dile getirmesi beni çok mutlu etti gerçekten bu olayların yaşanılması çok üzücü bu flimin oluşumunda katkısı olan herkese ben teşekkür ediyorum rekor kıran flime bakıyorum bide buna gerçekten onada üzülüyorum.........
nhatinoglu
nhatinoglu

11 Ekim 2008 tarihinde eklendi
izlediğim en kötü türk filmlerinden biri. Konu itibariyle iyi olabilir ama oyunculuk sıfırın bile altında. Bütün film boyunca izleyeni şiddetle rahatsız edecek bir müzik izleyenlerin sanki salonu terketmeleri için yapılmış bir numara gibi. Filmde ki tek geçer not Ali Sürmeliye...
cns4life
cns4life

26 Mart 2008 tarihinde eklendi
ozan bilen nam-ı diger:barış(uçurtmayı vurmasınlar) sadece bu adamın küçüklügündeki performansı ile şimdiki performansını kıyaslamak açısından bile gidilmesi gereken bir film eminim yine güzel şeylere imza atmıştır..