Engin Yüksel
1.469 değerlendirmeler
3 Ekim 2011 tarihinde eklendi
verilmek istenen mesaj açik ve net bu konuda sikinti yok fakat neden filmin sonundaki olaylar net olarak açiklanmamis bunu anlayamadim. bu adamlar kim ve kimin adina çalisiyorlar? film gerçek bir olaydan öykülenmisse neden biz Istanbul'da turist kafilesine yönelik bir eylemi duymadik? filmin sonundaki ayet hakkinda bir çarpitma olmadigina kanaat getirdim çünkü örnegin Ali Bulaç,Celal Yildirim gibi meallerde ayni benzer ifadeler var.yine de bu konuyu tartismak filmde verilen mesaji atlamak olur. kisacasi ne dünya zevklerine dalip Allah'in merhametine siginarak her günahi islemek, ne de dini kullanip Allah'in adiyla insanlari kandiranlara aldanmak gerekir. filmin en somut mesaji bunu üzerine yapilmis.bahsekonu ayetin çesitli meallerinde de bu yorum çikiyor. filmin temel mantigi da bunu üzerine kurulu. kesinlikle izlenilmesi gereken bir film 3,5/5
Bu film benim için sürpriz oldu çünkü beklediğimden kat ve kat iyi çıktı.Ali sürmeliyi tartışmaya bile gerek yok yine şovunu yapmış.Yan karakterler ona biraz daha yardım edebilseymiş film bir üst sınıfa çıkabilirmiş.Yinede izlenmeli 6/10
Harika ve günümüz gençlerinin ibretle görmesi gereken bir konusu var.Senaryo da fena uydurulmamış aslında filme...Ama malesef feci bir yönetmeni var filmin.Film sanki 3 günde çekilmiş de 'oldu da bitti maşallah' durumuna getirilmiş gibi.Oyuncular hiç mi uyarılmamış mimik haraketleri için...Feci yahu yönetmen...Konusunun güzel fakat yönetmeninin feci olmasından dolayı yazık olmuş diyorum bu filme.Oysa çok daha kaliteli oyuncular ve gerçek bir yönetmen ile Takvayı bile geçebilirdi...6/10...
ve........ filmdekiler gherçek oldu. Turist kafilesinin yanında canlı bombaların patlaması. Dinci takiyyeci cemaatin yurtdışı desteği ile darbeye kalkışması. Işık evleri adı altında beyinlerin ele geçirilmesi vs vs vs vs Fİlmin devamının geleceği söyleniyor. Bekliyoruz...
İlle de muslumanlığını öne çıkarmaya çalışanlardan uzak duracaksınız. Osmanlıyı batıran zihniyet az daha Türkiye Cumhuriyetini batıracaktı. Ama tehlike daha geçmedi. Bu kafayla gidersek 20 yıl sonra bilmem ne cemaatinin adamları darbe yapmak isteyebilir.
tamam güzel film ama ben iki şeyden rahatsız oldum sanki eğelence dünyasından kopup ta inanç yoluna geçerseniz söz gelimi barlarda gezmekten vazgeçip cumaya giderseniz aha başınıza bunlar gelir gibi bir mesaj vermiş ki ben çok rahatsız oldum oyuncuları tanımasam açıkcası art niyet arardım.ikinci rahatsız olduğum nokta atatürk posterinin indirilmesi zaten memleketim ne çekiyorsa bundan çekiyor islam ile atatürk birbirine ne denktir ne de karşıt beyni ve yüreği küçük olanlar vatanseverlik ile islamı tek bünyede eritemezler...
Oyunculuk pek güzel değil ama konusu mükemmel bence.. Universitede okuyan arkadaşların mutlaka izlemesi gerekir. Dış güçlerin bizi nasıl aldattığını işleyen bi konusu var.. Filmin Sonundaki Ayet Herşeyi Özetliyor..
Aldatıcılar Sizi Allah ile Aldatmasın.. Fatır Suresi 5. Ayet
Güzel bir konu ama gerek oyunculuklar olsun gerek senaryo olsun film yapmacık biraz.Özellikle de Takva ile karşılaştırırsak 2 film arasında çok fark var.Ben bide çok istekli izledim bu filmi ama hayal kırıklığına uğradım açıkçası.Hele bide adamların elinde klasik viski bardağını görünce pişman oldum açıkçası.Bir kere çocuğun nasıl ve nelerden etkilendiği çok anlatılmamış.Örgütün diğer faaliyetleri ve bu işten ne çıkarı olduğu belirtilmemiş.Çok havada kalmış ve basit olmuş film.Bu konu çok çok daha güzel çekilebilirdi!
filmde konu çok iyi anlatılmış,filmin sonundaki ayeti beğendim.Anlatılmak istenen konu ve sonu iyi idi diyebilirim.Ama oyunculuklar kötü idi özellikle başrolde umut rolünü oynayan çocuk.10 üzerinden 7 verdim.
Oyunculuklar vasat.müzikler yerli yerinde.sahne geçişleri kötü.Ama hepsinden ziyade anlatılmak istenen çok güzel ve iyide anlatılmış.Finale kadar çok korktum film öylece bitcek diye ama neyseki çok güzel bitirdiler.
yaşanmış bir olayıdan esinlenerek flim yapılmış. bu yönden iyi bir flim. biraz ideolojik gibi olsada güzel bir flim. sonu gerçekten güzel. türk flimine destek adına izlenir.