Şans Kapıyı Kırınca
    Şans Kapıyı Kırınca hakkında görüşlerin ?

hashbehkar
    hashbehkar

1 Şubat 2005 tarihinde eklendi
    LÜTFEN OLUMSUZ ELEŞTİRİLERE ALDIRIŞ ETMEYİN !!! Gerçekten son zamanlarda çekilmiş en iyi Türk filmi!!! Bir kere ben "ugnuro"nun yorumunu kale bile almıyorum, zaten yorum demeye bin şahit ister; sadece bir ÖNYARGI. Filmdeki espirilerin sadece el hareketi ve küfürden oluştuğunu söyleyenlere de şaşırıyorum, bu filmde söylendiği kadar çok küfürlü espiri yok. Tamam belli bir dozda var ama G.O.RA ile karşılaştırılamayacak kadar az. Müzikler çok kaliteli, filme çok yakışmış. Mekanlar çok güzel, konu da çokj iyi hazırlanmış. Bence gayet de komikti. HERKESE TAVSİYE EDİYORUM !!! Lütfen Türk Sinemasına ÖNYARGI ile yaklaşmayalım, yazık. Yabancı filmlere olan toleransınızın yüzde birini Türk Filmlerine gösterseniz ne kadar iyi olacak! Herkese tavsiyem, buradaki kötü yorumlara bakıp Türk Sinemamıza yazık etmeyelim. İzleyin, yorumu yapmak da size kalsın.
    memot
    memot

1 Şubat 2005 tarihinde eklendi
    olumsuz eleştiri yapanlara kesinlikle katılmıyorum.. yıllarını oyunculuğa adamış ferhan şensoy,ilkay saran,zeki alasya,rasim öztekin.. bunların yanında ilk defa bi filmde oynayan asuman dabak ve dier genç oyuncuların performası gerçekten ii.. güldürmek için küfür,elhareketinin yanında kesinlikle kaliteli espiriler ve komik replikler de var. filmi izlemeyenlere burdan sözüm mutlaka filmi izleyin, çünkü izlenmeye deer bi film. ısrarla tavsiye ediyorum!!
    jackwonka
    jackwonka

31 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    filmi en sonunda seyredebildim ama hüsran diyebilirm gayet kötü, müthiş kötü türk sinemasınada bu yakışır zaten sanırım birdaha türk filmi izleyemiycem ferhan şensoyda böyle bi filmde yer almakla yazık etmiş sanırım oyuncuların amacı sadece cuba da tatildi hani haksızda değiller:)
    edenknight
    edenknight

29 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    Alper arkadaşım yorumunda bazı noktalara katılıyorum,evet Amerikan sineması gerçekten büyük bir hegamonya kurmuş durumda ve evet diğer filmler daha az uğruyor sinemalar.Ama burada Türk filmlerinin çok daha iyi senaryolarla çekilmesi gerekiyor,daha seçici ve daha özgün konular bulunmalı,ama baktığımızda yalnızca Türk insanına ve magazin kültürüne hitap eden,espri seviyesi düşük ve zeka yoksunu,en kötüsü de Amerikan özentisi filmlere rastlıyoruz,ve senin de dediğin gibi biz onlara değil,onlar bize öykünmeli eğer dünya bazında yükselmek istiyorsak,ama benim gördüğüm kadarıyla şu anki filmlerle bu olanaksız,daha adam gibi derli toplu senaryo bile yazamıyoruz,ayrıca sırf medyatik olsun diye filmlere bi sürü saçmasapan yan karakter ekleniyor ki,bunlar da filmin hikaye akışını ve sürükleyiciliğini azaltıyor,örneğin bir Duvara Karşı son 10 yılda Türklerin yaptığı tüm filmlerden çok daha iyiydi,buna Eşkiya,Gönül Yarası,Uzak,Mayıs Sıkıntısı(ki çok başarılı bir yapım bence)vb. kalite yapımlar da dahil,çünkü o filmde gerçek duygular son derece samimi bir dille işlenmiş ve bu yapılırken de örneğin Zeki Demirkubuz`un yaptığı gibi mesafeli ve soğuk bir dil kullanılmamış,hem seyirciyi hem eleştirmenleri memnun eden bir yapım ortaya çıkmıştır,ama son dönem filmlerden GORA,Hırsız Var,Şans Kapıyı Kırınca,Mumya Firarda,Hababam Sınıfı serileri,Büyü,Okul vb. filmlerle bir yere ulşmaya çalışılırsa boşa kürek çekmiş oluruz,her ne kadar bu filmler iyi gişe yapsa da evrensel değiller ve belli bir samimiyet taşımıyorlar,az film ürettiğimiz de düşünülürse çok daha iyi seçilmiş senaryolarla çalışmak bana en doğrusu gibi görünüyor,çünkü Bergman`ın da dediği gibi"senaryo filmin belli bir parçası değildir,senaryo herşeydir!"kısacası kağıt üzerinde kaybetmiş filmlerle bu iş yürümez arkadaşlar,bilmem haksız mıyım.Saygılar.
    000alper
    000alper

29 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    Gollumum , Eden Knight bütün Türk filmlerine iğrenç demek mantıklı mı'Seyirciyi bilmem ne yerine koyuyorlar ne demek'Gönül Yarası gibi kaliteli filmlerin yanısıra kalitesiz filmler de elbette olacaktır.Ama bir iki kötü filme bakıp bütün Türk filmleri kötüdür diye bir sonuç çıkarmak çok yanlış.Amerika , Avrupa kötü filmler yapmıyor mu'Her yaptıkları muhteşem mi'Holivud sineması izleyicilere çok mu değer veriyor'Türk filmleri olmasa Avrupa’dan Uzakdoğu’dan kaliteli filmler mi gelecek'Türk filmleri yokken Avrupa filmleri mi vardı salonlarda'Hayır Amerikan filmleri hakimiyeti vardı.Amerika’da da Avrupa’da da kötü filmler oluyor.Ama zannetmiyorum,onlar bir iki filmlerine bakıp kendi sinemalarını kötülesinler.Holivud genellikle 17 yaşındaki çocuğun anlayacağı tarzda , patlamalı çatlamalı filmler yapıyor.Holivud’un dünya sinemasında ağırlığı var , bu patlamalı,çatlamalı filmlerin çok iyi olduğu anlamına gelmez.Seyrciyi salona çekmek için düşük kaliteli filmler yapılmak zorundadır,yapılıyordur da.Ama bu halkı adam yerine koymamak değildir.Türk filmleri bugün yabancı filmlerden çok daha fazla insanı sinema salonlarına çekiyor.Sinema izleyicisinin %40’ı Türk filmlerini tercih ediyor.Önemli olan da budur.Kötü bulduğunuz filmlere gitmezsiniz.Ama bütün Türk filmlerine çamur atmak hiç doğru değil.Bizi anlatan filmler (küfürlü,belden aşağı espriler dışında) Türk filmleridir.Bize yararı dokunacak olan da Türk sinema sektörünün gelişmesidir.Ferhan Şensoy gibi değerli bir sanatçı tiyatrodan çıkıp sinema yapmış.Birşeyler üretmiş,ortaya bir emek koymuş.Bunu alkışlayacağımız yerde , kötülüyoruz.Anlaşılır gibi değil!
    sulod
    sulod

29 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    yok yapımcısı fidel castroyla arkadaşmış yok çok para harcanmış Nuri bilge ceylan uzak'ı yaparken kimle dostum kimle yaptım kostümleri kime yaptırdım diye çıktımı film gösterimdeyken bile uzak'ı bilmiyorduk sinemada niye bu kadar reklam özentisi var anlayamıyorum.Dostum Eden 'e katılıyorum göz var nizam var saygılar.
    buhran8
    buhran8

23 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    Umarım iyi bir filmdir. Ferhan Şensoyu çok beğenirim, oyuncuların çoğu tiyatro kökenli. İnşallah iyi bir filmdir ve Ferhan Şensoyu daha çok sinemada izleriz.
    cavres47
    cavres47

23 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    İzlemediğe filme puan verecek kadar ebleh insalarda var demek.Neyse allah inşallah onlarada zeka verir günün birinde.Ayrıca çıkmamış filmi puanlamaya açan zihniyeti de öpüyorum burdan..
    kajan-2
    kajan-2

21 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    Sana katılıyorum ozstrong..Ayrıca büyü filmi de Dünyayı kurtaran adamı geçti be kardeşim.Bu kadar da olmaz ki..sonra da yaşasın Türk sineması diyoruz...ama asıl yaşaması gerekenler zaten biz istesek de isyemesek te yaşayacaktır... ;)
    bkmzsnm
    bkmzsnm

17 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    walla daha filmi izlemeden o filmi kötülemek kadar saçma bir şey olamaz.ayrıca adamların parası varmış harcamış,sizene kardeşim ister 2 milyon dolar harcar ister 10 milyon...
    ilkerekleme
    ilkerekleme

12 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    ferhan şensoy ki tiyatrocuların şahı kavukta bundadır iyi işler iyi vede mükemmel tiyoatro yapar..milettide çok güzel ti'ye alır..filmin ismindende zaten bazı şeyler anlaşılıyo ama bence filme pek ilgi göstermezler..ne bi medyanın ilgisi var nede reklam..hadi burdan bi kaç kişi takip ediyo..yoksa kim ne bilsin biz böyle bir film çekmişiz diye...bu arada filmin konusuda yine klasik milletle dalga geçelim mesaj verelim...kendi akılsızlığına güldürüleim gibi bir hava varmış gibi gözüküyo ama umarız ferhan şensoy çok iyi şeyler yapmıştır..
    kaankizilkan
    kaankizilkan

10 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    hadi bakalım gora ya gülemedim belki buna güleriz iyiye benziyor ama bi gelsin bakalım
    -Lord-
    -Lord-

17 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    boşa para, boşa emek, boşa zaman kaybı....