Tipik bir Ferhan Şensoy komedisi. Kendine has esprileri ve havasıyla özgün bir film. Çok iyi bir yapım olmasa da kendini izletmeyi ve güldürmeyi başarıyor.
komik ve eğlenceli güzel esprileri olan bir filmdi ama açıkçası bende pardonu daha çok beğendim daha konulu ve daha ilginç bir filmdi ama bu da iyi bir film türk filmlerine merakınız varsa özelliklede favoriniz komediyse kesin izleyin.6/10
Yazık, çok yazık olmuş. Ortada büyük bir emek var. Özellikle de teknik anlamda batıya bu kadar yaklaşmışken böylesine bayat bir konu niye? Üzerinden yıllar geçmiş, tarihe karışmış bir yarışma programını konuya dahil etmek de nereden çıktı? Bunun yerine olmayan bir yarışma programı yaratıp bunun üzerinden gidilemezmiydi. bu film öncelikle, neden gişe yapamadı? Konuya bakar mısının -emin olun sadece kendi adıma konuşmuyorum- ne kadar itici.Filmi izlemeye başladığımda çok şaşırdım. Çok hoş renkler, filmin kendine has bir havası oluşuyor. Görüntü yönetimi son dönem kaliteli Türk filmleriyle boy ölçüşecek düzeyde. müzikler çok güzel ama, müzikal olmayan bir filmde müziğe en çok ’maruz kaldığım’ filmlerden biri, bayıyor. oyunculuk genelde iyi, ama bazen -konu itibariyle de- yalamalıklar olmuyor değil. Ferhan Şensoy’un karakteri ’Pordon’na göre daha gerçekçi.(Oradaki halini beğenmemiştim, yapmacık gibiydi) Rasim Öztekin de tam tersi.(Pardon ve G.O.R.A’daki oyunculuğu çok daha iyi ve gerçekçiydi. bu durum biraz da ’Şans...’ filmindeki karakteriyle alakalı, amerikan filmlerindeki 2. sınıf karakterleri anımsatıyor.)Filmin çekici yanı neyse ki bir süre sonra o itici adından kurtulup gereken konuya girmesi oluyor.Bir kötü yanı espriler. çok düzeysin gidiyor. kimi güzel kimi kaba espriler. aslında çok güldüm filmde, ama yüzüm bir gülüyor bir asılıyor ve film boyunca bu böyle gidiyor. gereksiz, abartılı, özentili ve hiç yakışmayan komiklikler de var. yine de bunların dışında baya gülünecek şey mevcut.(Jaws’ı bile görmek mümkün)Özellikle Ferhan Ş. sevenlere tavsiye ederim. Son birşey filmin adı Barbonia(Barbunya) olsa büyük ihtimal 2-3 kat fazla hasılat yapardı.(6)
Film ilk önce tamamen gerçeklerden kaynaklaniyor ama ilerledikçe tamamen fir fiksiyon haline dönüyor, hatta "nasil böyle bir senaryo yazildi" bile dedirtiyor. Açikçasi daha iyisini beklemistim, bir kere izleyen sanmiyorumki iki kere izler. Yalniz bu arada Sinan Cetin'in performansi çok hos olmus :-).
Birbirleriyle yakın zamanlarda izlediğim iki Ferhan Şensoy filmi Şans Kapıyı Kırınca ve Pardon. Öncelikle iki filmi kısaca kıyaslamak gerekirse Pardon her yönüyle çok öne çıkıyor. Beni şaşırtan şey ise, iyi bir oyuncu olan ve bir tarzı olduğunu düşündüğüm Ferhan Şensoy’un Şans Kapıyı Kırınca’da rol almayı kabul etmesi. Bence iki film birbirinden tamamen farklı iki tarzı sergiliyor. Pardonda toplumsal mesajlar vererek güldüren Ferhan Şensoy Şans Kapıyı Kırınca’da tamamen şov yapıyor. Sadece Ferhan Şensoy değil bütün film bir popüler şov zaten. Şans Kapıyı Kırınca’yı tek başına ele alırsak, evet hoş, güldüren, eğlendiren, güzel görüntüler eşliğinde güzel zaman geçirten film. Ama sadece boş zamanlarınızda zaman geçirtecek bir film o kadar.
Film fena değildi ama daha iyi bir film umuyordum Ferhan Şensoy iyidi hoştuda Rasim Öztekin bu filmde sönük kalmış daha çok ön plana çıkarılabilirdi konusu hoş ama film ilerledikçe konudan çıkıyor bazı sahneleri oldukça komik izlemeye değer bir yapım sonuç olarak...
bence çok eğlenceli bir filmdi.bu kadarını beklemiyorum,yani filmi izlemeden önce çok kötü bir şey bekliyordum ama izledikten sonra böyle olmadığını anladım.izleyebilirsiniz..:D