Mehmet Emin U.
15 Mart 2008 tarihinde eklendi
Filmde beni en cok etkileyen semum un sozleriydi "Siz Rabbınıza sadece basınız sıkıstığında yalvarırsınız" sozu çok anlamlıydı filmde korku vardı ama full korku değildi sahsen ben dabbe kadar korkmadım. Cok gizli olmamakla beraber İslam ile ilgili çok guzel seyler vardı gorsel efektler daha guzel olsaydı benden 9 alırdı ama 8 aldı
Bu arada bir korku filmine (yönetmen mizahi unsurlar katmak istemedikçe) 'komikti' demek tamamen histerik, duygu durum bozukluğu belirtisidir. Beğenmezsiniz tamam, ama 'komikti' demek duyguların mantıkla kontrol edilebilir sınırlar dışına çıkmasını ifade eden bir tanımlama. Denemesi çok kolay; filmi alın, evde tek başınızayken izleyin ve bakın bakalım gülüyor musunuz...
Musallatla aynı dönemlerde vizyona girdiler ve bence musallat bu filmden katkat güzel... Semumda çok basit bilgisayar efektleri var sanki oyun fragmanı gibi gelio filmi izlerken yani filmin ciddiyetine saçmalık kattını düşünüyorum...10/6
son zamanlarda izlediğim türk filmlerini cok basarılı buluyorum insallah hep böyle güzel calısmalar seyırcıyle bulusur semumda bunlardan bırı fılmı cok begendım izlemeye deger arkadaslar
Arkadaşlar bu filme bu kadar puan verdiğinize inanamıyorum bende puanlarınıza güvenerek filme gittim ama ilk yarıya zor dayandım. tam bi animasyon harikası olmuş bence bana final fantasyleri hatırlattı:P gerçek korku filmi müdavimleri size sesleniyorum puanlara kanıp gitmeyin sakın...
Evet son dönemde türk filmleri de korkutuyor. Ancak Hasan Karacadağın herşeyi aşırı somutlaştırması (semum) korku faktörünü azaltıyor filmin. Keşke şeytanı göstermeseydiler de izleyicinin projeksiyonuna bıraksalardı. İzleyicinin hayal gücü kadar korkunç olamaz bence hiçbirşey.Yan karkterlerin bazıları çok abartılı. Borderline arkadaşların bunu beğeneceğini düşünüyorum. Herşeye ramen izlenmeye değer.
hasan karacadağın amacı Türk-islam korku türünü ön plana çıkarmak ve bu yüzden şeytani varlıkları ve kuran da adı geçen varlıkları kullanıyo bence bu korku türü güzel olur tebrik ederim
Artık bizimkilerde yabancıların kullandıkları teknileri kullanarak iyi film çekmeye başladılar.Semum'da özellikle görsel efekler muhteşem olmuş.özellikle ses ve görüntü efekleri güzel olmuş.senaryona idare eder.izlenmeye değer bi türk filmi.böyle filmlerimm devamı için, sinemaya gidelim arkadaşlar....
gerçekten türk sineması için iyi bir gelişme.gittim ve çok beğendim.hasan karacadağı tebrik ediyorum işine dört elle sarılan bir yönetmen.dabbeyide çok beğenmiştim.başarışların devamını dilerim
Ya aslında filmde korku falan çok yoktu.Yanlızca seslerle korku yaratılmaya çalışılmıştı ve seslerden çok üsrktüm.Bİrde kedilerden çok hoşlanmam filmde kedi sahnelerine bakamadım.
musallat'tan sonra yine arkadaşımın ısrarıyla gittim semum'a.. ani ses efektleriyle yerimden sıçradığım çok olmuştur.. Bir de zekice kurgulanmış bazı bölümler var..örmeğin restaurant sahnesi, bardak ve duvardaki tablo gibi.. ama o kadar..burak hakkı'nın oyunculuğu berbat.. bir spastik gibi oynamış..ses tonunu kontrol edememiş..ayça inci'nin sesi zaten çok itici..film boyunca kulaklarım tırmalandı velhasıl.. film için başka oyuncular düşünülmesi filmi biraz daha ileriye taşıyabilirdi.. filmi herkes sanki tek başına oynamış.. oyuncular arasında uyum yok.. ben orda bi tek bahçıvanın oyunculuğunu sevdim..ama ona yüklenen replikler de kötüydü.. beğenmedim..yaratıcı olunabilirdi daha çok..
Burak Hakkının oyunculuğu gerçekten kötüydü. Zoraki oynuyo gibi duruyordu. Genel olarak film, dini inanışlardan dolayı belki biraz daha korkutucu olabilirdi ama animasyonlar bütün korkutucu yanını yok etmiş. Tek başıma ve karanlıkta, korkma psikolojisiyle izlediğim halde hatta korkmak için izlediğim halde zerre kadar korkmadım ve irkilmedim. Aksine bazı sahneler gülünçtü. Fakat izlediğime de pişman değilim açıkçası. Vaktimi yedi diyemem. İleride daha özenli korku filmleri çekileceğini ümit ediyorum. Diğerlerine göre bir nebze daha iyiydi.