mannsporte
14 Şubat 2008 tarihinde eklendi
semum hafiften iron maiden'ın eddie'sini mi andırıyo bana mı öyle geldi...bi de hasan karacadağda islam dinini bi jedi gücü gibi gösterişçi bi tavırla kullanma dürtüsü var ki nasıl itici tasvir edemiyorum...dindarlıkla şovenistlik arasında bi fark var di mi en nihayetinde...semumla düelloya giren imam görüntüsü yenilikçi de olsa çok manalı deildi...dinin bu kadar elle tutulur gösterilmesine alışamıyormdur belki de
turk filmlerinde korku dalinda beklenmeyen bir performansti bence. bazi olumsuz yorumlarda bana cok sacma gelio koptuk gulmekten gibi. bu filmle dalga gecenler grupca degilde bir iki kisi gidip dalga gecmek yerine konsantre olarak izleseler eminim bakis acilari degisir turk yapimi korku filmlerine karsi.
Gerçekten bu sefer olmuş. Çok çok daha kötü yabancı korku filmleri göklere çıkartıldı. İnanın bu çoğundan çok daha başarılı.
Dabbe, senaryo fena olmamasına rağmen oyunculuktan kaybetmişti. Semum da oyunculuk açısından biraz daha başarılı olabilirdi ama bu hali bile yüksek puanları hak ediyor.
Herkese tavsiye ediyorum. Türk sineması açısından çok çok olumlu bir çalışma. Dediğim gibi, yabancı yapımların çoğundan çok daha başarılı.
dabbe kadar olmasa da komik sayılabilecek bir film. evet evet komik. sakın bu filme para verip de gitmeyin. sırf gürültü başka hiçbir şey yok filmde. fazla desibelle insanı korkutmaya çalışmışlar. filmde beni bir tek sonu şaşırttı.
Filme önyargıyla yaklaşmıyın.Tipik şeytan filmlerinden farklı.Türk sinemasının zamanla iyi yerlere geleceğinin bir örneğini teşkil ediyor bu film.Ve doğru mesajlar içeriyor.Gerilimi sürekli yüksek seviyede başarıyla tutmuşlar.Korku filmi sevenler için iyi bir seçim olabilir.İyi seyirler..
ciddi anlamda felaket kötü bir korku filmi olmuş.ben hayranlıkla korku filmi izleyen biri olarak bu filmi dvd de izlediğim için kendimi şanslı sayıyorum.evet iyi bir kameradan ele alındığı kaçınılmz ama komik sahneler bile vardı beni tebessüm ettiren.dabbe neydi ki,bunun da iyi olmasını mi bekliyordu herkes?
musallat fılmınden sonra turk korku sınemasının komedi yönü ağır basan korku fılmlerınden sıyrılmaya basladıgına ınanmıştım.semum özellikle 2.cd de islam bilim özdeşleşmesini harika sunmuş ve sade replikleriyle seyirciyi fazla sıkmamayı amaçlamıştır bence.ıyı bir film ama iyi bir korku filmi asla değil.karacadağ ı tebrık edıyorum.en azından dabbenın kötu karızmasını bır nevi olsun düzeltmiş.oyunculuga gelince burak hakkı çok kötüydü bence tat vermedi bana.10/6
film görevini yerine getirmiş, sadece bazı sahneler de dialoglar kısa tutulsa daha dinamik ve vurucu bir film olabilirmiş...efektler, konu ve finale doğru senaryonun fantastik korkudan bilimkurguya geçmiş olması çok başarılı...Türk filmi olarak vizyona giren sulu ve özensiz pek çok çalışmanın yanında verilen emek ve gösterilen özenle takdiri sonuna kadar hak ediyor...1.bölümün sonundaki sahne ve nazar tablosusun kayması, zaman atlaması ve Canan'ın kendisine dışardan bakma sahneleri ayrıca dikkate değer...tebrikler...