Bu arada burak hakkıya değinmeden geçemeyeceğim.Filmdeki oyunculuğu çok kötüydü sanki amatörmüş gibi hareketleri vardı.Ayrıca izleyenlerin aklını karıstırmak için 1-2 tane daha oyuncu konulmus tamamen gereksizdi.Ben çook pişman oldum gittiğime...
teşekkürler hasan karacadağ.. bazı arkadaşlar belirtmiş ama bende altını çiziyim eğer bu film türk yapımı değilde hollywood yapımı olsaydı ve yönetmeni hasan karacadağ değilde Steven Spielberg olsaydı yılın en iyi korku filmi olurdu..
Açıkçası son dönemde çekiliş diğer Türk korku filmleri içinde en ön sıraya yerleşeceği kesin bu filmin. Bu tarz filmler ülkemizde pek çekilmiyor,çekilse de korkutmaktan öte güldürüyor malesef. Ancak bu filmi gerçekten beğendiğimi söyleyebilirim. Hasan Karacadağ'ın ilk izlediğimiz D@abbe'sinde oyunculuk yönetimini hiç beğenmemiştim ancak bu filmde oyunculuklar daha iyi fakat Burak Hakkı filmin zayıf halkası olmuş. Ayça İnci zor bir işe kalkışıp altından başarıyla kalkmış,tebrik etmek lazım. Görsel olarak filmin bence hiç bir sorunu yok gerçekten güzel planlanmış geniş açı çekimler,renkler,ambiyans ve müzikler de çok iyiydi. Elbette sahnelerin japon sinemasını andırmasının altında yönetmenin Japonya'da yaşamasının etkisi var ama bunda bir problem olduğunu düşünenlere cevabım "ne olacak,bi tek japonlar mı sakin ambiyanslarla geniş açılı lens kullanarak film çekebilir?" diyorum. Filmin ilk yarısında biraz sanki her sahne ayrı bir korku sahnesi,bir korku skeçleri bütünü gibi ya da "bildiğim tüm korku sahnelerini arka arkaya sıraladım" gibi görünse de aslında hakkını veren sahneler olduğu için iyi olmuş diyebilirim. 2. yarı ise zaten çözülme yarısı ve olay sonuca bağlanıyor. Semum efekti elbette süper değil ama birçok holywood yapımından daha gerçekçiydi. Gerek ağız hareketleri , saç , el ve kollarının hareketliliğindeki yumuşak gerçekçilik çok iyiydi. zaten efekt ile bir yaratık yapıp da "aaa o yaratık efektmiydi? hiç anlayamadım" diye bir seyirci karşılığı almış bir yapım yoktur bugüne kadar. filmin süresi türdeşlerine göre biraz uzundu bu arada , bu da artık kormaktan uzaklaştırır seyirciyi ancak genel olarak baktığımda film bence hakkını veriyor. Türkiye'de çekilmiş filmlere iyi niyetli yaklaşmamız gerektiğni düşünüyorum ve o filmden mi çaldı,yok türkçe olmuyo bu işler gibi anlamsız düşüncelerle yaklaşmak yerine destekçi olmak gereklidir bence,eğer sinemamızın gelişmesini istiyorsak elbette. 3. filmi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Süper bi film kesinlikle gitmelisiniz.. İzlediim en iyi filmlerden birisi Türk filmi olarak Kabadayı ve Semum'u tek geçerim gerçekten filmi izledikten sonra bazı şeyleri düşündürüyor insana...
Berbat bir film. (10 üzerinden 2)öyle bir sahne vardı ki komedi filmlerinde bile bunu bulamazsınız.O kadar komedi filmi izledim gözümden yaş gelicek kadar gülmedim semumda bunu yaşadımsırf ben yaşasam yine iyi salondaki herkes.
Filmi Çarşamba günü izledim. İlk bölümü sıkıcıydı gerçekten ama ikinci bölümde film oldukça hareketli ve etkileyiciydi. Bence görülmesi gereken güzel bir film. Yok ordan alıntı yok burdan alıntı diyenlere bakmayın derim. Eğlenmek ve etkileyici bir film görmek isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle sinemamızda korku türünün öncü filmlerinden olacağını düşünüyorum. Din ve bilim çatışması meselesine gelince bu bi yaklaşım meselesi ve unutulmaması gereken şey bunun sadece bir film olduğu.
gerçekten korkmak istiosanız bu filme gidn diyenleri anlayamıyorum.acaba şimdiye kadar hiç korku filmi izlemediler mi?senaryoyu kötü işlemişler diyaloglar çok başarısızdı.korkutmak için ses efektlerini çok abartmışlar.ben daha başarılı bir iş olduğunu düşünmüştüm ama ne yazıkki beklentilerimi karşılamadı.
Gercekten film beni gerdi.filmin kurgusu guzel.cok iyi sürüklüyor.fakat animasyonlar biraz ilginc olmus.bilgisayar oyunu gibi.vede cok uzun sürüyor.daha kısa tutulsa iyi olabilirdi.bu film in senaryosunu hollywood yapsa gişe rekoru kırardı heralde.gitmenizi tavsiye ederim.
Bence film süperdi, şahaneydi gibi yorumları pek de haketmiyor. Konudan önce oyuncular çok göze batıyor. Bir sinema öğrencisi olarak baktığımda, Ayça İnci'nin aşırı teatral oyunculuğunun yanında Burak Hakkı gerçekten çok aşağıda kalmış. Hatta çok kötü diyebilirim. Özellikle sinirlenme sahnelerinde kendini çok komik duruma düşürmüş gerçekten. Ama Canan'ın acısını çok iyi hissedebiliyorsunuz Ayça İnci sayesinde. Özellikle ikinci bölümde doktora dikkat!
en iyi türk filmlerinden biri olmuş semum.VFX ve ses efektleri olağanüstü.bazı sahnelerde salon sallanıyordu.2 tane korku sahnesi var ki insanın yüreğini ağzına getiriyor.semum ve hoca sahnesi de süper!
Selam, H.Karacadağ'ı sanırım geriye sadece kutlamak kalıyor. Teknik yönden batığınızda kameraların harika kullanımı, müziğin ve ritmin olay akışına hele ki, kadın karekterin kendisini, rüyasında tabloyu düzeltirken kameranın ona yakaşırken ki verilen ses-izleyenler tahmin edecektir-, oyuncuların harika seçimi gerçekten güzeldi. Eksiklikleri yokmuydu? Tabi ki vardı ama onlara şimdi bura da değinmek istemiyorum. H.Karacadağ'ın ikinci korkusu buysa bir 3. sünü tahmin etmek bile istemiyorum. Ben şunu öğrendim diyebilirim. Karacadağ'ın yönetip senaryosunu yapacağı bir 3. filmine kesinlikle eşimi götürmeyeceğim. Çünkü 3. gündür uykusuz... İyi seyirler.