bestbefore
17 Şubat 2008 tarihinde eklendi
filmin senaryosu güzel ama yönetmen ve burak hakkı sayesinde senaryo çok çok geri planda kalmış.Yönetmenin hatası seyirciyi kulakları sağır edecek derecede ses efekti kullanması bu efektlerle seyirciyi korkutacağını sanmış burak hakkıya gelince öyle bi oyun sergilemişki vasat ötesi.dabbe daha başarılıydı.dabbeyi beğenenler gidebilirler çok kötü sayılmaz güzel süprizler var filmde.
Pek bir beklentiyle gitmedim sinemaya ama filmin sonuna kadar ben dahil bütün salon kahkaha atarak seyrettik. Filmi toplasan 15 dk bir güzel bölümü var o kadar. Yine de buradaki yorumlara pek aldirmayim herkesin görüşü ayrı ama filmin durumuda bu.
Filmi Çarşamba günü izledim. İlk bölümü sıkıcıydı gerçekten ama ikinci bölümde film oldukça hareketli ve etkileyiciydi. Bence görülmesi gereken güzel bir film. Yok ordan alıntı yok burdan alıntı diyenlere bakmayın derim. Eğlenmek ve etkileyici bir film görmek isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle sinemamızda korku türünün öncü filmlerinden olacağını düşünüyorum. Din ve bilim çatışması meselesine gelince bu bi yaklaşım meselesi ve unutulmaması gereken şey bunun sadece bir film olduğu.
Bence film süperdi, şahaneydi gibi yorumları pek de haketmiyor. Konudan önce oyuncular çok göze batıyor. Bir sinema öğrencisi olarak baktığımda, Ayça İnci'nin aşırı teatral oyunculuğunun yanında Burak Hakkı gerçekten çok aşağıda kalmış. Hatta çok kötü diyebilirim. Özellikle sinirlenme sahnelerinde kendini çok komik duruma düşürmüş gerçekten. Ama Canan'ın acısını çok iyi hissedebiliyorsunuz Ayça İnci sayesinde. Özellikle ikinci bölümde doktora dikkat!
semum hafiften iron maiden'ın eddie'sini mi andırıyo bana mı öyle geldi...bi de hasan karacadağda islam dinini bi jedi gücü gibi gösterişçi bi tavırla kullanma dürtüsü var ki nasıl itici tasvir edemiyorum...dindarlıkla şovenistlik arasında bi fark var di mi en nihayetinde...semumla düelloya giren imam görüntüsü yenilikçi de olsa çok manalı deildi...dinin bu kadar elle tutulur gösterilmesine alışamıyormdur belki de
498 kişi oylamış ve ortalama 7.8 de kalmış.. Hayret doğrusu. Bu filmin bu puana çıkabilmiş olması şaşırttı beni.. Senaryosu tamamen kopyalanmış(bknz:80 sonları ya da 90 başlarında aynı senaryoyla çekilmiş bir Türk filmi zaten var ve inanın bu filmden çok daha iyi), şeytanın abuk sabuk bilgisayar efektleriyle gösterilmesi filmi epey basitleştirmiş.. Saolsun yönetmenimiz senaryo konusunda yeni bi şey çekmeyi düşünmyo sanırım, evvelde çektiği dabbe filmide nereden alınmış malumunuzdur.. Mesele sanat değil para sadece.. Bana öyle geliyor..
filme dün gittim ama filmin ilk yarısı berbat. özellikle burak hakkı nın konusmaları ve mımıklerı cok yapmacık geldı ama verdıgı mesaj ve son cok ıyıydı
Evet son dönemde türk filmleri de korkutuyor. Ancak Hasan Karacadağın herşeyi aşırı somutlaştırması (semum) korku faktörünü azaltıyor filmin. Keşke şeytanı göstermeseydiler de izleyicinin projeksiyonuna bıraksalardı. İzleyicinin hayal gücü kadar korkunç olamaz bence hiçbirşey.Yan karkterlerin bazıları çok abartılı. Borderline arkadaşların bunu beğeneceğini düşünüyorum. Herşeye ramen izlenmeye değer.
sessiz bi sekilde izlemeyecek olursam bu filmi hic korkmam sesli izlersemde korkmam orası ayrı ama...klasik Türk korku filmi her an bi yerden bisey cıkacagı izlenimide filmde seziliyor...onun dısında baska bi sahne gorelim ya filmin %92sinde evi goruyoruz evin haricinde baska yerlerede gidelim dimi bi 10 dakikamızı ayıralım oralarada mesela.ha gidilmiyor mu gidiliyor boyle gosterip geri donuyolar klasik Türk korku filmi...
arkadaşlar ben filmi izlemedim önce onu söyleyim yorumum farklı bi yönde olacak.(birazda uzun!) genelde yorumlarda bu filmin ve dabbenin dini öğeleri kullanmasından yakınılıyor. ama bence bunda bi abeslik yok. çünkü zaten insanımızın korku duyularını harekete geçirecek olan şeyler insanımızın diniyle ve kültürüyle alakalı olmalı. yani kültürümüzde örneğin bi vampir bi kurt adam yok! bu insanların (genelde) korktukları şeyler cinler periler şeytanlar vs. yani insanımız için bu öğeler daha etkileyici ve dikkat çekici oluyor. o yüzden bence dini motiflerin kullanılmasında bi yanlışlık yok.